Als ik niet al te nauw kijk dan is het zo goed als donderdag in Nederland. Dus zou ik aan de column van donderdag kunnen beginnen. En dat is exact wat ik ga doen. Ik heb weer enkele uiteenlopende grafieken geselecteerd in de hoop dat ze bij u in de smaak vallen.
Microsoft:
Het rode dalende trendkanaal is getekend vanaf eind 2021, begin 2022. Afgelopen februari wist de koers er opwaarts aan te ontsnappen en de bovenkant van het trendkanaal is inmiddels drie keer als steun getest. Over enkele bodems heb ik het blauwe stijgende trendlijntje getekend.
De koers is nu een dappere poging aan het doen de twee topjes van de vorige maand aan te vallen. Tot een uitbraak is het nog niet gekomen, als we naar de slotkoersen kijken. Intraday wel. Mocht het nu binnenkort toch lukken, dan is het wat mij betreft een eitje voor de koers om tot minimaal de rode lijn op te lopen.
Brent Crude Oil:
Ook hier hadden we te malen met een dalend trendkanaal. Aan het einde van vorig jaar begon de koers binnen het dalende trendkanaal te werken aan een licht oplopend stijgend trendkanaal. Dat bracht Brent Crude Oil opwaarts uit het dalende trendkanaal en dan zou je met de oorlog in Rusland en Oekraïne een verdere stijging verwachten. Niets is echter minder waar, want inmiddels is de koers gevallen.…door de oranje steunlijn en weer binnen het trendkanaal.
De laatste beursdagen loopt het weer iets op en is BCO nu op een dubbele weerstand aanbeland: de bovenkant van het trendkanaal en de oranje lijn. Ik zet geen cent in, maar je zou zeggen dat het nu wat naar beneden zou moeten.
McDonald’s:
Van oktober tot november vorig jaar maakte de hamburgergigant een heerlijke stijging mee. Nu terugkijkend lijkt het of beleggers niet weten wat ze daarmee aan moesten. Al maanden, zo’n beetje een half jaar, gaat het met topjes en bodempjes licht naar beneden. Ik heb daar een dalend trendkanaal over getekend.
De laatste anderhalve maand heb ik de koers gevangen binnen een horizontale tradingrange. En jawel, nog steeds binnen dat dalende trendkanaal. Op zoek naar trades zou ik deze grafiek zeer kort bekijken en naar de volgende gaan. Niet interessant.
SBM Offshore:
Je zou verwachten dat dit aandeel garen zou moeten spinnen met de hoge energieprijzen “door” de oorlog. Maar niets lijkt minder waar te zijn. Vanaf de top in december tot aan nu is de koers van ongeveer euro 15,50 naar euro 12,50 gevallen.
Na aanvankelijk door de groene (steun)lijn te zijn gezakt lijkt die lijn nu toch zijn werk te doen. De koers werkte zich er weer naartoe en is er nu duidelijk boven gesloten. Ik zie geen trade in deze grafiek. Mocht er iemand long zitten dan kunt u blijven zitten en kijk even waar uw stop komt.
Ahold Delhaize:
Vanaf de bodem in juni van afgelopen jaar is Ahold redelijk stiekem hogere bodems aan het wegzetten. De laatste was begin dit jaar. Waar Delhaize nu mee bezig is: de opwaartse uitbraak uit het patroontje van de twee paarse lijnen. Het patroontje staat te boek als een continuatiepatroon en het goede nieuws is dus dat de koers er opwaarts uit is gebroken.
De target zou nu om en nabij de 30 euro moeten zijn. U ziet dan meteen dat Appie af moet rekenen met twee rode horizontale weerstandslijnen!
AEX:
Afgelopen dinsdag kwam de AEX ook al even voorbijfietsen. Daar stelde ik dat de kans dat de index uit het blauwe blokje zou vallen relatief klein is. Met de slotkoers van vandaag, boven het blokje, is die kans nog kleiner geworden.
Mocht het de koers nu lukken de oranje weerstand uit te nemen dan komt het direct de rode dalende trendlijn tegen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen (schrijven) dat het geen superbelangrijke trendlijn is.
Bericht van Guy Boscart:
Nu kunt u meedoen tot 1 APRIL voor slechts €35. Schrijf u meteen in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op de lijst met leden …
Ik zie u in hete weekend weer!!!
Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.
Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.
Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.