...

TA: Europa hoger en winstnemingen op Wall Street op cijferarme dag.

24 oktober 2017, 07:15 | Daïm Boscart | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Tij­dens een redelijk rustige beurs­dag gis­teren hebben de beurzen in Ameri­ka wat van hun grote win­sten van vorige week ingeleverd. Het gebrek aan cijfers en actie op de mark­ten was voor som­mige beleg­gers een mooi moment om een deel van de win­sten van tafel te halen waar­door de Amerikaanse koersen wat aver­ij opliepen. In Europa ste­gen de koersen wel gewoon: de AEX en de DAX liepen licht op en hebben hier­mee een eerste stap gezet richt­ing de nieuwe koers­doe­len voor deze week voor bei­de indices. De AEX sloot op dag­ba­sis 1,3 punt hoger en sloot daarmee rond de 546 pun­ten ter­wi­jl de Duitse DAX index 12 win­st­pun­ten noteerde en zo boven de 13.000 pun­ten wist te sluiten. Zodoende ziet het er zow­el in Europa als in Ameri­ka nog redelijk goed uit en kun­nen we de rest van de week gaan kijken naar de boven­z­i­jde voor deze indices aangezien ik verwacht dat de beurzen nog wat verder kun­nen sti­j­gen met de huidi­ge mark­t­con­di­ties.

Van­daag zullen er in ieder geval weer wat cijfers wor­den voorgelegd die de beurzen kun­nen helpen in het bepalen van richt­ing. Zo komt er weer een stroom van bedri­jf­s­ci­jfers naar buiten in Europa en de VS. In Ned­er­land komen Rand­stad, Wes­sa­nen en Flow Traders met cijfers ter­wi­jl van de Dow Fond­sen Cater­pil­lar, Unit­ed Tech­nolo­gies, Mc Don­ald’s en 3M aan de beurt zijn. Vooral bin­nen de Dow Jones kan het weer een knal­lende dag wor­den van­daag indi­en de Q3-cijfers van deze redelijk zware aan­de­len bin­nen de DOW mee­vallen. Verder staan ook de pro­duc­tieci­jfers van Duit­s­land (09.30) en Amerika(15.45) nog op het pro­gram­ma.

Kor­tom, van­daag weer genoeg cijfer­vo­er voor de beleg­gers en dus mogen we van­daag een wat heviger koersver­loop op de beurzen zien gevoed door macro-economis­che en bedri­jf­s­ci­jfers..


Goed nieuws voor de liefheb­bers van Aan­de­len en Indices: Vanaf 1 jan­u­ari 2017 ver­stu­urt anal­ist Daïm Boscart in samen­werk­ing met senior Trad­er Guy ook sig­nalen op aan­de­len en indices via de TA Trad­ing Aan­de­len & Indices Ser­vice”. U kunt d
it abon­nement uit­proberen tot 1 decem­ber 2017 voor slechts €39,-. Voor meer infor­matie zie: 

Wall Street
Op Wall Street sloten de beurzen gis­teren iets in het rood en dit was natu­urlijk even slikken voor de BULLS daar aangezien men daar al enige tijd de over­hand had. De Dow Jones ver­loor op dag­ba­sis 54 pun­ten maar we zien dit ver­lies voor­beurs alweer bij­na wegge­po­et­st wor­den door de oplopende Dow future. Verder was de Nas­daq gis­teren een van de groot­ste ver­liez­ers. De Amerikaanse techin­dex die op de week­grafiek tegen een behoor­lijke weer­stand aan­liep ver­loor ruim 40 pun­ten en gleed hier­mee af richt­ing de 6.586 pun­ten en dus noteert de Nas­daq tijdelijk weer even onder de 6.600 pun­ten. Voor de Nas­daq betekent dit dat de weer­stand rond de 6.600÷6.650 pun­ten voor­lop­ig toch wat te sterk blijkt waar­door de Amerikaanse tech­be­leg­gers voor­lop­ig niet kun­nen door­duwen. De teller stokt rond de 6.650 pun­ten en het wacht­en zal nu op don­derda­gavond zijn wan­neer het TechAvond” is op de Amerikaanse beurzen: dan zullen Twit­ter, Ama­zon, Microsoft, Alpha­bet en Intel met cijfers komen ofwel een heer­lijke cijfer­stroom nabeurs.

Voor van­daag zal het met name de Dow Jones zijn die we in de gat­en dienen te houden. Voor­beurs komen er weer een boel bedri­jf­s­ci­jfers naar buiten en er zijn van­daag 4 DOW Fond­sen aan de beurt met een noter­ing van $120 of hoger. 3M noteert zelfs boven de $200,- en zodoende zal de pri­js­ge­wogen index behoor­lijk kun­nen gaan fluctueren door de invloed van deze bedri­jf­s­ci­jfers. De Dow Jones kan zodoende de komende uren een gooi gaan doen naar de vol­gende mijl­paal die rond de 23.500 pun­ten wacht. De dal­ing van gis­teren is naar mijn mening niets min­der dan een plooi die zal wor­den gladgestreken met behulp van een krachtig cijfer­seizoen in de VS en een BULL­ISH markt die haar weer­ga voor­lop­ig niet kent. De Amerikaanse beurzen zijn de afgelopen weken/​maanden niet te stop­pen en de ATHs stape­len zich gewoon op. Gevoed door goed Macro-Economisch nieuws en mooie bedri­jf­s­re­sul­tat­en zullen beleg­gers de mogelijkheid bli­jven houden om nieuwe posi­ties op te nemen en ook tech­nisch zien we voor­lop­ig geen serieuze belem­merin­gen voor de Amerikaanse beurzen. Natu­urlijk kun­nen er con­sol­i­daties en dip­jes ontstaan zoals gis­teren maar zoals de regels van TA omschri­jven mogen we pas van een cor­rec­tie spreken als de trend is door­bro­ken. De dal­ing van gis­teren schaar ik dan ook onder de cat­e­gorie dip­je en deze wor­den vooral­snog keurig opgekocht door de markt..

De Dow Trans­port probeerde gis­teren bij open­ing nog een mooie uit­braak boven de 10.000 pun­ten te forceren maar deze kwam opnieuw niet van de grond. Voor de derde keer op rij wist de Dow Trans­port er niet in te sla­gen om de 10.000 grens achter zich te lat­en en dit begint nu wel een dinget­je te wor­den. Uitein­delijk sloot de Dow Trans­port rond de 9.940 pun­ten waar­door de 10.000 grens wel nadrukke­lijk in beeld bli­jft. De komende dagen zal de Trans­port dan ook kun­nen meeliften op de stroom aan cijfers in de VS die de Trans­port index dan ein­delijk ruim boven de 10.000 pun­ten zou kun­nen wegzetten. Het doel hier­boven voor de Trans­port wacht rond de 10.250 pun­ten. Onthoud dat vol­gens de Dow The­o­ry het erg belan­grijk is dat de Trans­port ook mee bli­jft doen aan de sti­jging. Mocht de Trans­port index afhak­en tij­dens deze rally/​uptrend dan mogen we ons zor­gen gaan mak­en aangezien dit een eerste teken zou zijn van een trend­draai.

de S&P 500 moest een deel van de winst na de uit­braak boven de 2.560 pun­ten opnieuw inlev­eren waar­door de index terugviel tot zo’n 2.565 pun­ten. Desal­ni­et­temin bli­jft de index dus boven de 2.560 pun­ten staan en dit betekent in mijn ogen dat de index kansen houdt om door te sti­j­gen tot 2.600 pun­ten waar ik voor­lop­ig het eerste belan­grijke koers­doel heb staan voor de index. Voor­lop­ig bli­jft de S&P dan ook hoog op mijn watch­list staan en is mijn prog­nose voor van­daag dat de S&P weer kan her­stellen tot zo’n 2.575 pun­ten.

Week­ly Dow Jones:Dai­ly Dow Trans­port:Dai­ly S&P 500:Week­ly Nas­daq:Europa
In Europa deden de beurzen gis­teren dus redelijk goede zak­en en dit had met name te mak­en door­dat de beurzen er momenteel nog redelijk goed voorliggen. Zo bleef de AEX ondanks de neer­waartse druk van een kwakke­lend Unilever boven de 544545 pun­ten staan wat ervoor zorgde dat de index ges­te­und werd door de opwaartse druk ron­dom dit ste­un­punt. Ook de DAX lijkt voor­lop­ig niet los te komen van de 13.000 pun­ten­grens en elke sti­jging of dal­ing wordt bin­nen een korte tijd terug gebracht tot deze 13.000 pun­ten­grens.

Met de test van de 544545 pun­ten testte de AEX afgelopen vri­jdag de onderz­i­jde van de huidi­ge trad­in­grange die naar mijn idee uit 544550 pun­ten bestaat. Deze trad­in­grange is een nieuwe tussen­stop van de AEX in de weg naar het ein­de­jaars­doel dat ik aan de AEX heb gekop­peld rond de 563570 pun­ten. Net als de voor­gaande keren dat de AEX stok­te in de sti­jging en een con­sol­i­datiefase liet zien lijkt het er ook nu op dat men even tot rust komt rond een betrouw­bare en sta­biele koer­szone om de troepen te verza­me­len om zo een vol­gende ver­snelling in de sti­jging te realis­eren. Dit gebeurde eerder rond de 514518 pun­ten, de 528531 pun­ten en rond de 538541 pun­ten. Ook nu lijken de BULLS de stri­jd te gaan win­nen na een con­solid­erende fase, een con­sol­i­datie kan in mijn ogen namelijk twee din­gen beteke­nen: het vor­men van een TOP of een rust­mo­ment bin­nen de bestaande trend. Aangezien ik op het moment nog geen duidelijke aan­wi­jzin­gen heb die duiden op het eindi­gen van de trend ga ik momenteel van de tweede optie uit en dat betekent dat ik ervan uit­ga dat de opgaande trend deze week zal wor­den ver­vol­gt.

Zodoende zal de AEX naar mijn verwacht­ing richt­ing de 548550 pun­ten bewe­gen waar de index een weer­stand tegenkomt die het gis­teren ook al probeerde te testen. Vooral­snog is de weer­stand rond dit punt nog wat te groot maar een nieuwe test en uit­braak boven de 548550 ligt in de lijn der verwacht­ing. Bij een opwaartse uit­braak boven de 550 pun­ten komt de oude top van 555 pun­ten weer in beeld waar een belan­grijk punt op de lange ter­mi­jn op de index zal wacht­en.

Betr­e­f­fende de DAX bli­jf ik van­daag kort: de stri­jd in Duit­s­land speelt zich af rond de 13.000 pun­ten. Elke dip onder de 13.000 pun­ten wordt opgekocht rond de 19.920÷19.960 pun­ten ter­wi­jl de DAX aan de boven­z­i­jde al tot 13.070 en 13.100 pun­ten wist te komen. Echter wordt elke UPbe­weg­ing boven de 13.000 pun­ten verkocht en elke dal­ing onder de 13.000 pun­ten snel opgekocht. Het wacht­en is op een defin­i­tieve uit­braak voor de DAX maar kijk­end naar het sen­ti­ment van de afgelopen weken en de koer­son­twik­kelin­gen van de afgelopen dagen is in mijn ogen de kans op een opwaartse uit­braak het grootst. De DAX wist immers al een keer 100 pun­ten weg te lopen van de 13.000 pun­ten­grens en boven­di­en is het sen­ti­ment vooral­snog nog steeds posi­tief. Verder heeft de DAX als een van de weinige indices nog mooi wat ruimte op de RSI meters (week en dag) ter­wi­jl de index al meerdere malen knap boven de 13.000 pun­ten wist te sluiten. Het oogt al met al dus nog redelijk sterk voor de DAX en wan­neer men vasthoudt aan deze koersen is een test van de vol­gende doel­zone voor de DAX rond de 13.250÷13.350 pun­ten mijn inziens een logisch ver­volg.

Dai­ly AEX:Dai­ly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.