...

TA: Beurzen hoger na goed banenrapport en opleving Euro

7 augustus 2017, 07:19 | Daïm Boscart | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Vorige week begonnen de beurzen in Europa niet al te best maar gedurende de week hebben we de mark­ten hun her­stel­lend ver­mo­gen lat­en zien waar­door de beurzen per sal­do aan waarde hebben bijgeschreven. Met name afgelopen vri­jdag toon­den de Europese beurzen zich zeer veerkrachtig nadat de Euro wat afzwak­te door de sterkere Dol­lar die een beet­je hulp kreeg van het sterke banen­rap­port. Zo verd­we­nen de rode cijfers in Europa van de bor­den en maak­ten deze plaats voor een plus van zon 1%. Hier­mee hebben de beurzen in Europa op week­ba­sis uitein­delijk mooi aan waarde weten te win­nen. De AEX sloot de week ruim 3,5 punt hoger af waarmee de Ned­er­landse hoofdin­dex nu tegen de forse weer­stand van 528530 pun­ten staat. De Duitse DAX index sloot de week ruim 130 pun­ten hoger en wist hier­mee ruim 1% aan waarde te win­nen, de Duit­sers sloten hier­mee rond de 12.300 pun­ten en bevin­den zich hier­mee in de trad­in­grange van 12.09012.390 pun­ten. Ook de Duit­sers zullen het rond de huidi­ge koers lastig gaan kri­j­gen aangezien de 12.350÷12.390 zone als weer­stand geldt aangezien daar de oude ATH van 2015 op de koers zal drukken. Op Wall Street bli­jft het alle­maal moeil­ijk maar wel zien we nog steeds dat bepaalde indices onder druk staan. De Dow Trans­port her­stelt weliswaar licht­jes de afgelopen dagen maar deze index bli­jft er per sal­do nog steeds slecht bijliggen. Ook de Rus­sell 2.000, Nas­daq en de SOX doen het matig waar we zien dat de S&P 500 niet echt voor­waarts wil bewe­gen. Kor­tom, de beurzen testen enkele belan­grijke weer­standen nu en met name in Ameri­ka zien we dat de diverg­erende koersen het spel bemoeil­ijken. Daar­naast zal ook de Euro/​Dollar ver­houd­ing deze week een grote rol kun­nen spe­len. Zoals we zagen zijn de indices namelijk nogal gevoelig voor de volatiliteit van deze wis­selko­ers die na een lange ral­ly onder druk is komen te staan.


Goed nieuws voor de liefheb­bers van Aan­de­len en Indices: Vanaf 1 jan­u­ari 2017 ver­stu­urt anal­ist Daïm Boscart in samen­werk­ing met senior Trad­er Guy ook sig­nalen op aan­de­len en indices via de TA Trad­ing Aan­de­len & Indices Ser­vice”. U kunt d
it abon­nement uit­proberen tot 1 okto­ber 2017 voor slechts €39,-. Voor meer infor­matie zie: 

Wall Street
Op Wall Street zal er deze week wederom veel duidelijk moeten wor­den. De diver­gen­ties tussen de ver­schil­lende indices begin­nen enorm op te vallen en men snapt ook niet goed waar deze van­daan komen. De Dow Jones noteerde acht dagen op rij een nieuwe All Time High ter­wi­jl de overige indices in moeil­ijkhe­den kwa­men. Vaak zijn de verzwakkin­gen op de andere mark­ten een reden voor een hoofdin­dex om waarde in te lev­eren op den duur. Maar wat is er nou pre­cies aan het diverg­eren en welke ver­schillen zie ik?

  • De Trans­port index, voor­lop­er van de Dow Jones vol­gens de Dow-The­o­ry, noteert inmid­dels 5% lager dan haar All Time High waar de Dow Jones deze de afgelopen acht dagen heeft aangescherpt.

  • De Nas­daq heeft de afgelopen dagen tech­nis­che verzwakkin­gen getoond, de index viel buiten het opwaartse trend­kanaal van 2017 en leverde tevens als enige grote index wat aan waarde in.

  • De Rus­sell 2.000 die men vaak als graad­me­ter van de Amerikaanse economie gebruikt (meest bedri­jven bin­nen de RUT oper­eren voor­namelijk bin­nen de VS) ver­loor deze week 1,2% aan waarde en zak­te door het 50-MA. Waar de Dow Jones acht dagen een nieuwe ATH vor­mde ver­loor de Rus­sell 2.000 zes van deze acht dagen aan koerswaarde.

  • De S&P 500 bli­jft rond de ATH zone van 2.470÷2.480 pun­ten staan maar weet niet echt uit te breken aan de bovenkant. De index is neu­traal en wacht rond de weer­stand­szone van 2.470÷2.480 pun­ten op een sein om uit te breken tot de magis­che 2.500 mijl­paal of te cor­rigeren richt­ing de 2.350 punten.

  • De semi­con­duc­tor index (SOX) is net als de Rus­sell 2.000 flink afgeza­kt de afgelopen weken en noteert hier­mee ook onder het 50-MA. Hier­mee is een belan­grijke graad­me­ter van de Nas­daq ook behoor­lijk weggeza­kt en zien we dat ook de con­di­ties voor de Nas­daq begin­nen af te zwakken.
Zoals u kunt zien in boven­staand overzicht ga ik niet blind mee in het feestge­druis op Wall Street waar men de han­den op elka­ar slaat door een ijz­er­sterke Dow Jones. Waar het parade­paard­je van Wall Street acht dagen op rij nieuwe All Time Highs noteert zie ik dat de overige index­en het erg zwaar hebben en steken lat­en vallen. De geschiede­nis leert ons dat cor­rec­ties niet wor­den aangegeven door de grote jon­gens maar dat we ook juist naar de onderliggende fac­toren moeten kijken om een dal­ing te begri­jpen en aan te kondi­gen. Waar de Rus­sell 2.000, de Dow Trans­port en de SOX allen onder het 50-MA bewe­gen en de Nas­daq ook begint af te zwakken verwacht ik dan ook geen won­deren meer op Wall Street. De komende dagen kan de Dow Jones wel eens voor een ver­rass­ing komen te staan die de index behoor­lijk zal kun­nen pijni­gen. Een terug­val tot 21.000 pun­ten de komende weken sluit ik dan ook niet uit.

Dai­ly NAS­DAQ:Dai­ly Rus­sell 2.000:Dai­ly SOX:Dai­ly Trans­port:Week­ly Dow Jones:AEX
Dan gaan we over naar de Ned­er­landse AEX index die de afgelopen dagen in een zijwaartse flow is belandt. De index heeft met de run vanaf 506 pun­ten eerder dit jaar een fan­tastis­che opwaartse beweg­ing lat­en zien waar­bij de index bin­nen enkele dagen/​weken zelfs tot 530 pun­ten wist te komen. Vanaf dit punt hebben we echter duidelijke haperin­gen gezien van de AEX en de BULLS sla­gen er maar niet in om de index tot over de 528531 weer­stand­szone te tillen. De neer­waartse druk ron­dom de 528531 pun­ten is vooral­snog te groot waar­door de BULLS geen toe­gang kri­j­gen tot de vol­gende halte waar men op mikt in de vorm van de jaar­top van 538 pun­ten. Zoals u kunt zien op de dag­grafiek is er een con­sol­i­datie gaande aan de boven­z­i­jde van de trad­in­grange van 521531 pun­ten waar­bij de AEX meer­maals heeft geprobeerd uit te breken aan de bovenkant maar deze pogin­gen draaien telkens op niets uit. Op de uur­grafiek is goed te zien dat de index al min­i­maal een vijf­tal pogin­gen heeft onder­nomen de afgelopen twee weken maar de BEARS zijn vooral­snog stand­vastig rond de 528531 pun­ten.

Ik verwacht dan ook dat de huidi­ge con­sol­i­datie rond de 528531 pun­ten kan wor­den aange­duid als topvorm­ing. De meerdere afzwakkin­gen rond de bovenkant van het speelveld zijn een teken van serieuze twi­jfel onder beleg­gers rond deze stand. De verkoop­druk neemt toe naar­mate de koers van de AEX richt­ing de 528531 pun­ten beweegt waar­door het sen­ti­ment aan het afzwakken is. De korte ter­mi­jn trend van de AEX lijkt draaiende en ik verwacht van­daag of mor­gen dan ook een test van de eerstvol­gende ste­un­zone van 524525 pun­ten. Hier zal moeten blijken of de AEX serieus een top heeft gevor­md en of men verder omlaag wil. Het pri­maire doel voor de BEARS de aankomende dagen zal een test van het 50-MA en de belan­grijke ste­un­zone rond de 520 – 521 pun­ten zijn. Mocht de AEX de aankomende peri­ode afs­tand doen van dit ste­unge­bied dan zal de huidi­ge trend negatief wor­den beïn­vloed en wacht het vol­gende doel rond de 512513 pun­ten.

Wat we goed in de gat­en dienen te houden is dat wan­neer de AEX boven de 531 pun­ten weet te sluiten al het boven­staande niet meer van toepass­ing is. Deze kant­teken­ing is belan­grijk omdat we ook een escape­plan” moeten hebben wil de markt de verwachte richt­ing niet gaan vol­gen. De AEX beukt tegen een weer­stand die de afgelopen peri­ode geen enkele keer een teken van zwak­te heeft getoond, logis­cher­wi­js mogen we hier­door stellen dat de index wederom zal gaan afzwakken nu deze zone wordt getest. Echter: mocht de index dan toch boven de 528531 pun­ten sluiten dan ligt de AEX er tech­nisch veel sterk­er voor en kun­nen de BULLS zich opmak­en voor een beweg­ing tot de jaar­top van 538 pun­ten.

Dai­ly AEX:Hourly AEX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.