Het valt niet mee om tot 25 te tellen. In de reeks van de 25 AEX aandelen heb ik ASM International per abuis twee keer in de columns voorbij laten komen en voor een tweede keer meegeteld. Ik heb dus inmiddels 16 i.p.v. 17 “nieuwe” AEX aandelen behandeld.
Vandaag ga ik met zes aandelen een flinke slinger geven aan de reeks van 25. Ik begin met
ASML:
ASML is dus wel nummer zeventien in de reeks.
Op het eind van deze beursweek is ASML door het rode stijgende trendlijntje gezakt. Het oranje horizontale steuntje voorkomt (voorlopig?) een verdere daling. Het zakken door het rode trendlijntje is niet van hele grote importantie, maar zit u long dan is het wel een seintje even rechtop te gaan zitten. Bepaal heel goed uw strategie en met name waar uw stop komt te liggen.
Ik vergeet te schrijven dat de RSI ook door een stijgend trendlijntje is gevallen. De markt reikt dus twee puzzlestukjes aan. Een derde zou de breuk van de oranje lijn zijn…
BESI:
BESI, nummer 18 in de reeks, geeft nog geen signaaltjes af. Boven de paarse stijgende trendlijn gaat het per saldo hoger en hoger. Als u in een eerdere column mijn tekenkunsten nog niet had bewonderd dan krijgt u bij deze een tweede kans: zie de mooie oranje ronding!
Alle gekheid op een stokje, BESI lijkt verder omhoog te willen en de weg naar de rode weerstandslijn ligt open.
DSM:
Nummer 19: DSM.
Bericht van Guy Boscart:
Nu kunt u meedoen tot 1 APRIL voor slechts €35. Schrijf u meteen in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op de lijst met leden …
Na maanden achter elkaar te hebben ingeleverd DSM, achteraf gezien, sinds september vorig jaar zijwaarts aan het bewegen. Kijk maar naar de koersbeweging binnen het blauwe blokje. De beweging is sinds december afgelopen jaar nog wat enger en is te vangen binnen het smallere rode blokje.
De komende beursweek wordt interessant, want de slotkoers lag helemaal op de onderzijde van het rode blokje. Als die steun het niet houdt gaat de koers waarschijnlijk in rap tempo naar de onderzijde van het blauwe blokje.
Philips:
Bent u een aanhanger van Buy & Hold en heeft u in april 2021 inkopen gedaan dan staat uw gezicht waarschijnlijk op onweer. Terugkijkend was het niet het meest gunstigste moment om in te stappen. Met een stop, al dan niet op basis van TA, had u zich een hoop leed kunnen besparen.
De grote vraag is of het door gaat zetten, maar Philips lijkt aan te geven te willen draaien van neerwaarts via zijwaarts naar nu (zeer voorzichtig) opwaarts. Het is allemaal nog zeer pril en de vraag is terecht of dit wel doorzet. Aan de andere kant, het moet toch ergens beginnen!
20 down, 5 to go.
Nationale Nederlanden:
Deze financial is nummer 21 in de reeks.
Bij de groene pijltjes werd de blauwe steunlijn nog succesvol getest. Bezitters van NN keken hoopvol naar de ontwikkelingen, maar natuurlijk ook met een schuin oog naar de rode dalende trendlijn. Afgelopen woensdag werd de aanval op de blauwe lijn vol ingezet en bij het slot bleek dat verkopers de koers tot onder de blauwe steunlijn hadden gedrukt.
Donderdag veerde de koers licht op, maar nog steeds met een slot onder de blauwe steun, die dus weerstand was geworden. Gisteren, vrijdag, rolden verkopers weer over elkaar heen. Het lijkt nu een kwestie van tijd voordat de groene lijn gaat worden opgezocht.
Prosus:
De zesde en laatste grafiek van vandaag is Prosus, tevens nummer 22 in de reeks.
De laatste drie beursdagen van Prosus zijn zomaar te vergelijken met die van NN. De grafiek ziet er weliswaar heel anders uit, maar kende een soortgelijk verloop. Prosus zakte door die daling door de eerdere top van juli 2022. Dit is een duidelijke verzwakking van de technische conditie van Prosus en diegenen die kort op de bal spelen hebben het aandeel ergens in de afgelopen beursweek gedumpt.
Op moment van schrijven zou ik liever short dan long zitten in Prosus.
Als er niet plots een hele kudde verzoeken komt dan mag u dinsdag de laatste 3 aandelen in de reeks van 25 verwachten: Exor, Heineken, IMCD en ING. Haha, ik kan dus definitief niet tellen. ik moet er nog vier behandelen!!! ik schaam me. Prettig weekend!
Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.
Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.
Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.