Door de onrust zit er veel beweging in de koersen. Voor een zestal aandelen gaan we kijken welke impact dat heeft. Twee aandelen zijn op verzoek.
Chevron:
Ik trap af met Chevron. De gestegen energieprijzen door de oorlog, dat zouden we terug moeten zien in de koers van dit aandeel. Het zou lekker opwaarts moeten gaan. Het kan aan mij liggen, maar ik zie het niet helemaal. Ik neem juist een dalende koers waar, ik heb zelfs een dalend trendkanaal kunnen tekenen.
Ik ga ook nog schrijven dat áls de koers onder het recente bodempje zakt dat de koers een grote kans maakt naar het niveau van de rode pijl te zakken.
Bericht van Guy Boscart:
Nu kunt u een proefabonnement nemen tot 1 MEI voor €35. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden …
Solvay op verzoek van lezeres rvdv:
Natuurlijk kan ik eens naar Solvay en KBC kijken! Vandaag komen ze beide in de column voorbij.
Vanaf de bodem in september 2022 is het flink opwaarts gegaan bij dit aandeel genoteerd op de beurs van Brussel. Tot aan ongeveer een top uit februari vorig jaar, nog net links op de grafiek te zien. De afgelopen periode ging het, net als menig ander aandeel, neerwaarts. Op moment van schrijven zie ik het nog niet gebeuren, maar als de koers uit het blauwe blokje valt dan wordt de onderzijde van het rode blokje de target. Het is de samenstelling van de candle van vrijdag die mij doet schrijven dat ik de koers niet uit het blauwe blokje zie vallen.
ING:
ING is wel een beetje te vergelijken met Solvay als we naar het tijdstip kijken dat ING begon te stijgen. Net als Solvay hield ook ING de stijging niet vol en moest inleveren. Procentueel leverde ING overigens wel meer in dan Solvay.
De afgelopen beursweek testte de financial minimaal tweemaal de bovenkant van het grote (groene) blok, de voormalige tradingrange. Als steun wel te verstaan.
Ook hier kan ik schrijven dat als de koers uit het blauwe blokje valt dat de onderzijde van het rode blokje de target wordt.
Shell:
Nog zo’n aandeeltje dat flink aan het profiteren is van de hoge energieprijzen. De koers van Shell rijst de pan uit.…niet dus.
Ten opzichte van februari werd deze maand nog een mooie nieuwe top neergezet. Dit kon Shell niet vasthouden, dat is inmiddels wel duidelijk. Probeert u overigens de schitterende negatieve divergentie bij de onderliggende RSI te vinden!
De koers is deze vrijdag onder de rode horizontale steun gesloten, Dat gebeurde eind vorige week ook al. Afgelopen week wist de koers er toch weer boven te kruipen. Het wordt dus spannend of dat komende week ook gaat gebeuren.
U weet het al toch? Als de koers uit het blauwe blokje valt wordt de onderzijde van het rode blokje de target.
KBC op verzoek van lezeres rvdv:
Leuk om te zien dat KBC bij meerdere lezers in de belangstelling ligt. U bent al de vierde lezer die de financial binnen korte tijd aanvroeg. Bedankt voor uw verzoek!
Ik kan een beetje een parallel trekken met Solvay en ING wat de stijging betreft. Een klein verschilletje is dat bij KBC de bodem iets later kwam. Maar de daaropvolgende stijging mag er zijn. De overeenkomst is wederom de correctie. Bestudeer ook hier de RSI, die is nog mooier dan bij Shell, veel mooier!
De candle van deze laatste vrijdag doet vermoeden dat de koers niet uit het blauwe blokje zal vallen. Mocht dat nou toch gebeuren, dan weet u wat de target wordt.
Apple:
De eerste vijf grafieken zijn in grote lijnen zo’n beetje hetzelfde. Leuke woordspeling toch, of moet je daar technisch analist voor zijn? Anyways, Apple ziet er totaal anders uit. Ik dacht, laat ik positief afsluiten. Zo kunnen we ondanks het afgetekende verlies van het Nederlands elftal misschien toch nog een beetje vrolijk het weekend in! Mochten er fans van de Rode Duivels onder mijn lezers bevinden, die gaan sowieso vrolijk het weekend in!
In de allereerste week van dit jaar zette Apple een duidelijke bodem neer. De daaropvolgende maand zette het bijna dagelijks een hogere slotkoers neer. Beleggers moesten even op adem komen en er werd ook winst genomen. De beweging onder de paarse trendlijn zie ik als een hoofd-schouder formatie. Een HS continuatiepatroon wel te verstaan. De genoemde paarse lijn is dan de neklijn en dan zien we direct dat de koers daar opwaarts uit is gebroken. De bovenkant van het blauwe blokje is de target. Ik kijk wel met een schuin oog naar de negatieve divergentie…
Tot dinsdag en drop de verzoeken maar!
Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.
Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.
Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.