...

TA - Amerikaanse banken

1 juli 2020, 09:05 | Mister Jordan | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (1)

Op de beurs zie je tegen­wo­ordig veel sec­toren flo­r­eren maar bin­nen de Ned­er­landse banken­sec­tor wil het nog niet vlot­ten. Het ongun­stige rentek­li­maat en de angst voor slechte lenin­gen lijkt de koers in hun greep te houden Hoe staan ze ervoor in Ameri­ka? We bek­ijken Gold­man Sachs, Mor­gan Stan­ley en JPMor­gan Chase. Drie banken met een P/E ratio (K/W ver­houd­ing) van rond de 10.


Gold­man Sachs

Bij­na heel 2019 bewoog de koers tussen een trad­ing range van 193 — 222 USD. In een ogen­schi­jn­lijke zijwaartse beweg­ing denkt men vaak dat er bij­na geen ren­de­ment behaald kan wor­den. De peri­ode tussen juni en novem­ber van 2019 zijn een schoolvoor­beeld van swing trad­ing. Per ellips heb ik aangegeven met welke posi­tie je kan inspe­len op de ste­un- en weer­stand­sli­jn. Bij de derde SHORT posi­tie zien we dat de koers niet nog­maals de ste­un­li­jn opzoekt. In dergelijke gevallen is het belan­grijk dat een strakke stop loss gehanteerd wordt. Hier­bij kan gedacht wor­den aan een niveau net iets boven de weerstandslijn.


Bij de CRASH deden waren er qua ver­lies geen ver­schillen tussen Ned­er­landse of Amerikaanse banken. Bei­de lieten ver­liezen tussen de 50% — 60% zien. Na een her­s­tel van ruim twee maan­den beweegt de koers weer tussen de bek­ende trad­ing range. We zijn nu weer op een punt gekomen welke zich leent voor een LONG posi­tie. De upside richt­ing de weer­stand­sli­jn bedraagt zo’n 15%. Zelf zou ik de eigen stop loss strak onder de ste­un­li­jn zetten om zo een eventueel ver­lies te beperken.

Mor­gan Stanley

De chart van Mor­gan Stan­ley ver­toont veel veegelijkenis­sen met de chart van Gold­man Sachs. Het grote ver­schil is dat de koers min­der net­jes tussen de boven- en onderkant van de trad­ing range stu­itert. Bij de chart van Gold­man Sachs waren de sig­nalen voor een long- of short­posi­tie duidelijk­er af te lezen. 



Bij de chart van Mor­gan Stan­ley speelt de RSI-indi­ca­tor een belan­grijkere rol. Bij de derde ellips (long­posi­tie) is te zien dat de koers halver­wege de trad­ing range begint terug te vallen. Zon­der de RSI-indi­ca­tor is het lastig in te schat­ten of de long­posi­tie wel of niet geliq­uideerd zou moeten wor­den. Op het moment dat de koers halver­wege de trad­ing range bewoog was er een waarde van 70 te zien op de indi­ca­tor. Dit over­bought’ sig­naal samen met de terug­val­lende koers kan een goede reden zijn om een eventuele long­posi­tie te liq­uideren en opzoek te gaan naar een nieuwe positie. 

Op het moment van schri­jven zijn de bulls & bears flink bezig rond de weer­stand­sli­jn (48 USD). Indi­en de weer­stand niet gebro­ken kan wor­den is er een mooi neer­waarts poten­tieel van ruim 15% richt­ing de ste­un­li­jn rond de 40 USD. Het is nu te vroeg om posi­tie te kiezen gezien de stri­jd rond de weer­stand­sli­jn nog niet gestre­den is.

JPMor­gan Chase 

De derde Amerikaanse bank laat weer een hele andere chart zien. In 2018 en 2019 wordt de weer­stand­sli­jn op 117 USD meerdere malen getest zon­der door­braak. In het derde kwartaal van 2019 sneu­velde de weer­stand dan toch. De koers reik­te naar een nieuwe all-time high op 139 USD. Dit hoogtepunt werd opgevol­gd door een vri­je val van zo’n 45%. 


Tussen maart en nu beweegt de koers zijwaarts tussen de 82 — 104 USD. In juni vond een demar­rage plaats richt­ing de wel­bek­ende ste­un­li­jn maar een door­braak bleef uit. Sinds­di­en beweegt de koers langs de neer­gaande blauwe trendli­jn, het sen­ti­ment is op de korte ter­mi­jn negatief. Pas bij een door­braak van de blauwe trendli­jn zie ik opwaartse kansen. De eerste horde zal dan de bovenkant van de trad­ing range zijn (104 USD), gevol­gd door de zwarte weer­stand­sli­jn (117 USD).

Con­clusie

Van­daag hebben wij drie Amerikaanse banken bekeken met een P/E ratio van rond de 10. Chart tech­nisch ligt Gold­man Sachs er het beste bij. Indi­en de ste­un op 193 USD stand­houdt zie ik een mooie longkans met als koers­doel de weer­stand op 222 USD. De twee overige banken lat­en nog even op zich wacht­en. Zo houd ik bij Mor­gan Stan­ley nauwlet­tend het gevecht rond de weer­stand in de gat­en. Bij JPMor­gan Chase wacht ik nog af of de neer­gaande trendli­jn door­bro­ken gaat worden. 

Dis­claimer

De infor­matie is niet bedoeld als beleg­gingsad­vies of als aan­bevel­ing tot het doen van bepaalde beleg­gin­gen of aankopen. Indi­en u gebruik maakt van de ver­strek­te infor­matie doet u dat voor eigen reken­ing en risico.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.