...

TA: AEX op weg naar 560 door sterk ASML & UNI, Wall Street blijft toppen.

15 oktober 2017, 10:27 | Daïm Boscart | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Na een sterke week zijn de beurzen afgelopen week hoog weggezet. De Europese en de Amerikaanse aan­de­len­mark­ten ste­gen behoor­lijk in waarde en hebben zodoende wederom nieuwe records op de bor­den gezet. Zo passeerde de DAX dan ein­delijk de 13.000 pun­ten­grens ter­wi­jl de AEX een nieuwe jaar­top noteerde rond de 547 pun­ten. Ook in Ameri­ka waren de beurzen bezig met een sterke reeks en de Amerikaanse aan­de­len­mark­ten zorgden dan ook voor mooie nieuwe records. De Dow Jones schreef een mooie winst bij en noteerde een nieuwe ATH door de 22.905 pun­ten aan te tikken ter­wi­jl de Dow Trans­port de 10.000 grens wist te over­schri­j­den en 10.063 pun­ten aan­tik­te als nieuwe ATH. De Nas­daq kwam vorige week tot een nieuwe All Time High van 6.616 pun­ten en ook de S&P 500 schreef een nieuw record in de boeken door de 2.557 te bereiken.

Kor­tom, de finan­ciële mark­ten zijn bezig aan een ijz­er­sterke opwaartse beweg­ing die gevoed wordt door goede macro-economis­che cijfers en nu ook de bedri­jf­s­ci­jfers goed wor­den ont­van­gen lijkt er ruimte te liggen voor een mooie verdere opwaartse beweg­ing. Zo zie ik de komende weken kansen voor de beurzen waar het cijfer­seizoen in volle gang zal zijn. Vorige week trapten de Amerikaanse banken tra­di­tion­eel het cijfer­seizoen af en deze wer­den redelijk ont­van­gen. Deze week zal ook bin­nen de AEX het cijfer­seizoen starten, AKZO, ASML en Unilever komen deze week met cijfers en dat betekent voor de AEX dat er een aan­tal grote jon­gens zullen gaan bewe­gen.


Goed nieuws voor de liefheb­bers van Aan­de­len en Indices: Vanaf 1 jan­u­ari 2017 ver­stu­urt anal­ist Daïm Boscart in samen­werk­ing met senior Trad­er Guy ook sig­nalen op aan­de­len en indices via de TA Trad­ing Aan­de­len & Indices Ser­vice”. U kunt d
it abon­nement uit­proberen tot 1 decem­ber 2017 voor slechts €39,-. Voor meer infor­matie zie: 

Wall Street
Op Wall Street bli­jven de mark­ten er erg goed voor staan en met name de Dow Jones is wederom bezig met een knap staalt­je werk. De Amerikaanse hoofdin­dex weet maar van geen ophouden en kruipt inmid­dels richt­ing de 23.000 pun­ten. Zo zien we dat de index een groot gat heeft weten te slaan nadat men de oplopende weer­stand­sli­jn van de BULL-trend van de afgelopen negen jaar wist te door­breken. Hier­mee hebben de Amerikaanse BULLS een belan­grijk sig­naal afgegeven en zien we dat de index na het door­breken van de 20K, 21K & 22K nu ook het voorne­men heeft om de 23K grens te door­breken. Zo is het pri­maire koers­doel dat ik aan de Dow Jones toedicht voor de komende week dan ook 23.000 pun­ten waar­na de koers wellicht wat zal afkoe­len om ver­vol­gens gewoon weer verder opwaarts te bewe­gen. De opwaartse beweg­ing kan natu­urlijk op wat weer­stand stu­iten rond de 23.000 pun­ten maar zolang er geen duidelijke tech­nis­che weer­standen optre­den bli­jf ik gewoon de trend vol­gen en die is duidelijk erg posi­tief. Een noter­ing boven de 24.000 pun­ten of zelfs 25.000 pun­ten voor 2018 is dan ook zek­er niet uit te sluiten en wellicht dat de bedri­jf­s­ci­jfers in de VS voor een spet­terende ein­de­jaarsral­ly kun­nen zor­gen.

Ook de S&P 500 is bezig aan een indruk­wekkende serie. Na een lastige peri­ode rond medio augus­tus is de index her­rezen en zien we een zeer sterke S&P 500 die enkel opwaartse inten­ties laat zien. De nieuwe top­no­ter­ing van 2.557 pun­ten is dan ook ruim 140 pun­ten hoger dan de bodem van 2.417 die des­ti­jds werd gezet. Vanaf dit punt heeft de S&P 500 een groot gat aan de boven­z­i­jde weten te slaan waar­bij met name de lastige 2.520÷2.540 weer­stand moest wor­den gepasseerd. Inmid­dels kun­nen we stellen dat dit vol over­tuig­ing is gelukt en dat de index nu een mooi open speelveld wacht. Zo wacht de eerste serieuze weer­stand voor de S&P 500 rond de 2.600 pun­ten met daar­boven ook nog mogelijkhe­den tot de 2.620 pun­ten indi­en de S&P 500 voor een­zelfde opwaartse beweg­ing gaat als de afgelopen weken.

Verder heeft de Nas­daq de afgelopen maan­den de meeste volatiliteit getoond. De Amerikaanse techin­dex was meerdere malen punt van dis­cussie van­wege de redelijk grote koersspron­gen die de index de afgelopen maan­den maak­te. Ook bleef de Nas­daq zo nu en dan wat haperen ten opzichte van bijvoor­beeld de Dow Jones waar­door er wat twi­jfels ontston­den over de rek die er nog in de tech­fond­sen zou zit­ten. Met het door­breken van de 6.400÷6.500 weer­stand­szone lijken ook deze twi­jfels weggenomen. Voor de Nas­daq wacht nu ook een groot speelveld zon­der al te veel belem­merin­gen onder­weg naar de vol­gende koers­doe­len op de dag­grafiek die wacht­en rond de 6.750÷6.800 pun­ten.

De Dow Trans­port is het enige zor­genkind­je op Wall Street op dit moment. De Trans­port index is de afgelopen dagen wat onzek­er en na een zeer sterke en snelle sti­jging waar­bij de index in een maand tijd 11% aan koer­swaarde wist bij te schri­jven zien we nu toch wat twi­jfels ontstaan. De index is namelijk tot twee maal toe niet echt voor­bij de sterke weer­stand­szone van 10.000 pun­ten gekomen en dit zorgt voor gefron­ste wenkbrauwen op Wall Street. Een sti­j­gende Trans­port index is vol­gens de Dow The­o­ry namelijk een van de belan­grijk­ste voor­waar­den om de mark­t­brede sti­jging vast te houden. Een dal­ing van ruim 100 pun­ten bracht de index vri­jdag dan ook terug tot 9.936 pun­ten, van­daag zal men dus wederom moeten bewi­jzen dat men voorne­mens is de sti­jging vast te houden door opnieuw richt­ing de 10.000 te bewe­gen. We kijken met bovengemid­delde inter­esse toe…

Dai­ly Dow Jones:Dai­ly Dow Trans­port:Dai­ly S&P 500:Dai­ly Nas­daq:Europa
In Europa zien we dat de aan­de­len­mark­ten ook hard bezig zijn met het creëren van koer­swaarde en dit resul­teert dus in nieuwe top­pen. Zo heeft de AEX vri­jdag een nieuwe jaar­top op de bor­den gezet door net boven de 547 te noteren ter­wi­jl de DAX een nieuwe ATH noteerde door de 13.000 pun­ten krap te passeren. De DAX noteerde de nieuwe ATH op 13.036 pun­ten om ver­vol­gens weer terug te vallen tot onder de 13.000 pun­ten. Een slot boven de 13.000 pun­ten is een voor­waarde voor de DAX om een nieuwe UPbe­weg­ing van een paar hon­derd pun­ten te forceren en dus bli­jf ik gematigd opti­mistisch over de DAX. Bij een slot boven de 13.000 pun­ten kan men doorstoten tot 13.350÷13.500 pun­ten maar indi­en men bli­jft sukke­len” tussen de 12.951 en 13.000 pun­ten bli­jft men twi­jfe­len over de opwaartse kansen voor de DAX. Een slot onder de 12.951 pun­ten zal dan ook een eerste teken zijn van zwak­te voor de Duit­sers.

De AEX doet de afgelopen dagen zek­er niet onder voor de rest en vri­jdag was de AEX door Unilever en ASML zowaar het sterk­ste jonget­je uit de klas. De twee zwaargewicht­en stuw­den samen met Arcelor Mit­tal de koers van de AEX omhoog en zo kwam de AEX vri­jdag bij­na tot een pro­cent aan koer­swinst waar de rest van Europa het met een stuk min­der moest doen. Met een slot­stand van uitein­delijk 546 pun­ten wist de AEX ruim boven de oude weer­stand van 543 pun­ten te sluiten wat een belan­grijke voor­waarde voor de index was om de 548550 weer­stand­szone op te zoeken. Deze 548550 weer­stand is voor de AEX een belan­grijk vol­gend sta­tion onder­weg naar het jaar­doel van 563567 pun­ten dat de index de komende weken zal moeten zien te bereiken. Zolang de UPtrend intact bli­jft voorzie ik dan ook geen moeil­ijkhe­den onder­weg naar dit jaar­doel en afgezien van enkele win­st­ne­min­gen, gezonde pull­backs en wat twi­jfel­mo­menten zal de AEX dit doel ook gemakke­lijk gaan halen dit jaar.

Dai­ly AEX:Dai­lyDAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.