...

TA AEX: 458 blijft in het vizier, Longkans Shell

11 november 2016, 08:09 | Daïm Boscart | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Na de schok­golf op de inter­na­tionale aan­de­len­mark­ten na de uit­slag van de Amerikaanse verkiezin­gen leek het gis­teren een rustigere dag te wor­den. De AEX opende wat hoger en hield deze winst gedurende de mor­gen keurig vast. In de loop van de mid­dag kwam de koers echter weer onder druk te staan door de neer­waartse druk rond de weer­stand­niveaus en ver­loor de index al zijn winst en sloot de dag zelfs af met een pro­cent­punt ver­lies. Door de neer­gang aan het einde van de dag kan de han­delssessie van gis­teren wederom als zeer volatiel in de boeken. De AEX beweegt met grote spron­gen maar zal nu de weg omhoog moeten her­vat­ten om het beoogde koers­doel van 475 – 478 pun­ten te bereiken.


Wederom een weife­lende sessie op het Dam­rak gis­teren. De AEX zette gis­teren­mor­gen de sti­jging van woens­dag kracht bij en zodoende kwam direct na open­ing de 458 weer­stand onder druk te staan. De stieren slaagde er zelfs in om de index over dit punt heen te trekken en zodoende kwam de AEX terecht in de weer­stand zone tussen de 458 – 460 pun­ten. Hier bleken de beren wat sterk­er en zo werd de AEX weer terug gedirigeerd naar de 450 pun­ten waar de AEX de dag eindigde. Na het bereiken van de bovenkant van de trad­in­grange rond de 458 – 460 pun­ten zagen we dus een kleine terug­val van de AEX waarin de index uitein­delijk een tijdelijke bodem kon zetten rond de 448 pun­ten. Hier­mee leverde de index 11 pun­ten in intra­day en dit laat wederom zien hoe groot de weer­stand is rond de 458 – 460 zone.

De opgaande trend op de mid­del­lange ter­mi­jn bli­jft voor­lop­ig geldig. Deze uptrend op de mid­del­lange ter­mi­jn werd ingezet na de cor­rec­tie van eind vorig jaar waar de index een bodem in feb­ru­ari neerzette op 378 pun­ten. Vanaf hier een sti­j­gende ste­un­li­jn onder de bodems. Met het neerzetten van de bodem rond de 448 pun­ten zien we ook op de korte ter­mi­jn een opgaande trendli­jn waar­bij de index een reeks aan hogere bodems neerzet.

De afgelopen maan­den is er een redelijk zijwaarts koersver­loop waar te nemen op de dagchart van de AEX. De index beweegt nu tussen de 437 – 458 pun­ten met enkele uitsch­i­eters aan de bovenkant van de range. Aan de onderkant zien we na de pres­i­dentsverkiezin­gen een nieuwe bodem staan. Hier­mee is er voor de derde keer een bodem gevor­md rond de 437 ste­un­li­jn het­geen een bull­ish sig­naal. Indi­en de AEX bij een test van de 458 – 460 erin slaagt deze zone te door­breken liggen er veel mogelijkhe­den voor de AEX aan de bovenkant van de chart. In dat geval wordt de driedubbele bodem­for­matie beves­tigd (458437) het koers­doel voor de AEX zo’n 20 pun­ten hoger zal liggen rond de 475 – 478 pun­ten.

Weer­stand voor de AEX nu eerst 451.7452 pun­ten waar het 50-daags gemid­delde en een weer­stand­sli­jn op de index wacht­en. Hier­boven weer­stand voor de AEX op 455 pun­ten met uitein­delijk de bek­ende 458 pun­ten­grens als weer­stand voor de AEX. Ste­un voor de AEX nu eerst de low van gis­teren op 448 pun­ten met daaron­der een ste­un voor de index op 445 pun­ten. Hieron­der het 200-daags gemid­delde op 441.11 als ste­un met ver­vol­gens een ste­un­zone rond de 437 – 438 pun­ten voor de AEX.

Dai­ly AEX:Op de uur­grafiek van de AEX index is de rebound na het bereiken van de 458 weer­stand goed waar te nemen. De 458 weer­stand bli­jft ook op de uur­chart promi­nent aan­wezig en lei­dt vaak een terug­val van de koers van de AEX in. Op de uur­chart van de AEX is goed te zien dat het speelveld van de AEX bestaat uit de range van 20 pun­ten tussen de 437 – 458 pun­ten. Op de uur­grafiek nu eerst de 445.3 als ste­un voor de AEX waar­na er ruimte aan de onderkant is tot 442 en 438 pun­ten ste­un. Weer­stand nu 448 pun­ten met daar­boven de 452, 455 en 458 als weer­stand voor de AEX.

Hourly AEX:Aan­deel in focus:
Van­daag bespreken we het aan­deel Shell. De Brits-Ned­er­landse oliemaatschap­pij heeft na de terug­val eind vorig jaar een knap her­s­tel lat­en zien. De koers van het aan­deel viel in de laat­ste maan­den van vorig jaar terug van 25.15 richt­ing de 16.5 waar het in het begin van dit jaar een bodem kon vor­men. Hier­na zagen we een knal her­s­tel van het fonds waar het uitein­delijk terug kwam tot het­zelfde niveau als voor de cor­rec­tie. Onder­weg naar deze koers heeft het aan­deel Shell twee nieuwe ste­un­li­j­nen weten te vor­men op de dagchart op 21.6 en 22.6. Na het bereiken van de top op 22.15 is te zien dat Shell na een mini-cor­rec­tie terug viel naar de ste­un­li­jn van 21.6. De afgelopen peri­ode is de koers van Shell weer ges­taag aan het sti­j­gen en zien we dat Shell staps­gewi­js weer de oude niveaus aan het opzoeken is. De laat­ste weken staat Shell tussen de 22.6 ste­un en 23.5 weer­stand­sli­jn die de afgelopen dagen met suc­ces werd getest. Daar­naast komen het 50- en 200-daags gemid­delde samen aan de onderkant van de huidi­ge koers. Deze gemid­delden zullen ste­un bieden aan het aan­deel. De koers van Shell bli­jft nu hangen rond dit niveau, indi­en de opwaartse druk toe­neemt kan Shell afscheid nemen van dit niveau en kan Shell zich wederom opmak­en voor een run richt­ing de 25.15 weerstand. 
  • Longkans Shell
  • Doel: 24925.15
  • Sto­pLoss: 22.5
Dai­ly Shell:Hourly Shell:Fol­low-Up NN Group:
Gis­teren beschreef ik een short­kans
voor NN en deze pakt vooral­snog niet goed uit. Het aan­deel bleek gis­teren een van de sterk­ste sti­jgers in Ams­ter­dam en won zo’n 3% aan waarde. Hier­mee lijkt NN tegen een weer­stand onder de beoogde Sto­pLoss te staan, na open­ing bereik­te NN de beoogde stop. [Stop bereikt]
Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart
US Mar­kets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.