...

Analyse: AEX - Dollarindex

22 mei 2010, 19:55 | US Markets Redactie | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Een heftig week­je afgelopen week maar panikeren was ner­gens voor nodig want de sen­ti­mentsindi­ca­toren gaven echt wel aan dat een cor­rec­tie er aan kwam. Pech voor wie halsoverkop verkocht bij de bodems dus want komende week gaan we sti­j­gen. Van belang daar­bij, de adder onder het gras, is de eur/​usd. Gaat die ver­houd­ing sti­j­gen dan kun­nen de beurzen naar omhoog, daalt de eur/​usd dan kun­nen we dalin­gen verwachten…



In deze week­grafiek toon ik de dol­larindex. De gap van maart 2009 is bereikt. We bereiken hor­i­zon­tale weer­stand en de negatieve can­dle samen met de negatieve diver­ge­nie in de sto­chas­tics geven aan dat we naar bene­den moeten. Dol­lar naar bene­den, euro omhoog, beurzen naar boven dus.

alt
Het is al een hele tijd gele­den dat ik nog eens de kwartaal­grafiek van de aex liet zien. 290 geeft ste­un vanu­it een Fibo-lijn. Maar een paar meer opmerke­lijke zak­en toch. De gemid­delden geven weer­stand bij 370 en daar zien we ook een Fibo-lijn en de cross van twee trendli­j­nen. 370 is dus een niveau dat niet moet uit­ges­loten wor­den als mogelijkheid. Voor de beren — ) die kijken op de lange ter­mi­jn naar de mogelijkheid van de ste­un­li­jn op 140.
Toekom­st­muziek het aangeven van dergelijke nieaus maar toch leuk om even te lat­en zien vond ik.

alt

Op maand­ba­sis is duidelijk dat we 14 maan­den na de bodem van maart 2009 een top hebben bereikt want die can­dle van april is echt wel een negatief patroon. Die sti­j­gende wig waar we zolang op hamer­den werd ver­lat­en en we mogen vanu­it dit beeld dus aan­nemen dat de index bezig is met een trend­ker­ing op de lan­gere ter­mi­jn. Let wel: het sluit niet uit dat de april­top niet wordt teruggetest want de Fibo-lijn die we als low van deze maand bereikt hebben moet door­bro­ken wor­den vooraleer er met lagere index­s­tanden reken­ing moet gehouden wor­den. Gaan we onder de low dan wordt 284, de vol­gende Fibo-lijn, ons koers­doel.

alt

Op week­grafiek ziet de sit­u­atie er met die negatieve macd en de ombuigende gemid­delden in de koers­grafiek er echt wel dreigend uit maar ik sluit de mogelijkheid niet uit dat het door mij ingetek­ende kanaal kan stand houden. Komen we dus hoger als de high (op 333) van afgelopen week dan moeten we reken­ing houden met een sti­j­gende beurs. Het is pas bij een door­braak van de low van vorige week dat we echt negatief moeten wor­den. 284 is dan ons eerste doel en ver­vol­gens kun­nen we dan verder naar de ste­un­li­jn wellicht op 272. Op dat niveau vallen we dan terug op de top­pen van jan­u­ari en juni 2009. Gebeurt dit dan verwacht ik wel dat we van­daaruit een forse en langer­durende sti­jging kri­j­gen.

alt

Op dag­grafiek is de macd negatief maar hij raakt wel behoor­lijk oververkocht. De iets snellere aroon buigt om naar een koopsig­naal en met de forse ham­mer van vri­jdag kijk ik naar de Fibo-lij­nen als reële mogelijkheid bij een her­s­tel. 318÷325÷331 zijn dus niveaus die kun­nen gehaald wor­den. Ik ga er ook van uit trouwens dat die niveaus zullen wor­den gehaald maar zoals aangegeven in de inlei­d­ing hou ik reken­ing met de evo­lu­tie van de euro/​usd. Stel dat die terug naar zijn bodem komt vooraleer te cor­rigeren op de dal­ing dan mag niet uit­ges­loten wor­den dat de aex nog een keert­je de bodem van verleden week gaat testen. De euro/​usd maakt weinig kans door zijn low van verleden week te vallen omdat er op week­grafiek een duidelijke ste­un werd bereikt. Dat maakt dat ik ook de aex op korte ter­mi­jn niet lager verwacht dan de low van verleden week.

alt

Samengevat: ik geef het meest kans op een sti­jging van de index vol­gende week maar dat enkel in geval ook de euro/​usd sti­jgt.

Dagdagelijks toon ik op deze site in mijn blog op de home­page de grafiek met het Welles-sys­teem en een korte com­men­taar voor de beleg­gers die werken met geschreven stran­gles.

Edi­wn Van­damme

US Mar­kets

Anal­ist heeft posi­ties op de aex. Geen posi­ties op overige ver­melde waarden.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.