...

AEX bereikt weerstand na opmerkelijk knap herstel

3 juli 2016, 16:03 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 11 / 12 | (0)

Een zeer tur­bu­lente week op de Europese beurzen, de nasleep van BREX­IT bleef de mark­ten bezig houden wat zorgde voor volatiliteit. Waar men vee­lal bang werd gemaakt met de mogelijke negatieve gevol­gen van BREX­IT leek men hier op de Europese aan­de­len­mark­ten weinig aan­dacht aan te best­e­den. Waar men zou kun­nen verwacht­en dat de onzek­er­heid ervoor zou kun­nen zor­gen dat de mark­ten negatief rea­geren of zich stil houden bleek het tegen­overgestelde waar.

De laat­ste negatieve naschokken van BREX­IT maandag wer­den beant­wo­ord met een fors her­s­tel waarmee de AEX deze week sloot op een stand van 438.85 pun­ten. Ongeveer dezelfde stand als de ein­stand van 22 juni, ofwel de dag voor het BREX­IT ref­er­en­dum. De gevol­gen van BREX­IT zijn tot op heden nog nihil, maar de koersen hebben nu weer een tech­nisch belan­grijk punt bereikt.

De AEX staat op een inter­es­sant keer­punt, de index lijkt een cru­ciale weer­stand te hebben bereikt. De index noteert rond de 438 – 439 pun­ten, een punt waar zow­el het 50- als het 200- daags gemid­delde ongeveer samenkomen. Nor­maal gezien dienen deze twee indi­ca­toren als een belan­grijke graad­me­ter om een weer­stand­punt te bepalen. Dat de bei­de indi­ca­toren ook tussen mei en juni rond dit punt zijn samen gekomen en ver­vol­gens als weer­stand hebben gedi­end ver­sterkt mijn ver­moe­den dat er een nu een einde is gekomen aan het her­s­tel van de AEX. Een neer­waartse beweg­ing lijkt meer voor de hand liggend.
Het eerste doel voor de AEX lijkt rond de 430 pun­ten te liggen waar de eerste ste­un wacht, ver­vol­gens is een verdere dal­ing naar de 420 pun­ten zek­er mogelijk. Mocht de index het her­s­tel wel doorzetten en door de weer­stand heen te duwen kan de AEX door richt­ing de 450 pun­ten.
Het is afwacht­en hoe de beurzen mor­gen gestemd zijn na de run van afgelopen week. Zek­er is dat de onzek­er­heid na BREX­IT aan­houdt, de mogelijke gevol­gen van het ver­lat­en van de Europese Unie zijn nog vaag en vanu­it Groot-Brit­tan­nië zelf zijn nog weinig bericht­en over de nabi­je toekomst. Daar­naast bli­jft de goud­pri­js sti­j­gen richt­ing de $1350 (!) per troy ounce, een sti­jging die ons vertelt dat men nog steeds niet op zijn gemak is na het nieuws uit Groot-Brit­tan­nië vorige week.

Wellicht zijn het de gelu­iden uit Groot-Brit­tan­nië waar men vraagt om een nieuw ref­er­en­dum die zor­gen voor posi­tieve gevoe­lens onder de pro-Europa-aan­hang­ers. Zelf geloof ik niet in een nieuw ref­er­en­dum over BREX­IT, al weet je het nooit. Zo demon­streerde Wales op het EK tegen Bel­gië dat het ook zek­er mogelijk is om met 48% (bal­bez­it) in Europa te bli­jven…

Met vrien­delijke groet,
Daïm Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.