...

TA: Lange rente ontploft !

14 april 2006, 11:56 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De regel­maat zit erin … Elke 2 weken analy­seert Mar­cel Bron­ner de lange rente voor u … Voor oblig­atiebezit­ters, hypotheek- en beleg­gingsad­viseurs, de par­ti­c­uli­er als huizen­bezit­ter en nog veel meer toch een belan­grijk gegeven … De lange rente ont­ploft … maar als trouwe lez­er van mijn analy­ses had u daar natu­urlijk al reken­ing mee gehouden .…
Analyse van de Rente :
De lange rente is de afgelopen peri­ode ont­ploft. U als trouwe lez­er is daar natu­urlijk niet zo van geschrokken, u heeft er waarschi­jn­lijk op gean­ticipeerd of er min­i­maal reken­ing mee gehouden. De reeds beschreven tar­get van 3,96% is gehaald.
Ik ga deze analyse met de maand­grafiek begin­nen. De rente is op deze grafiek op een cru­ci­aal punt aan­be­land. Een kleine extra sti­jging en de lange ter­mi­jn dal­ende trendli­jn wordt opwaarts uitgenomen! Bij de rode pijl ziet u de lange rente tegen de rode trendli­jn die als weer­stand dienst doet aan­beuken. Deze lijn vin­dt zijn oor­sprong op de grens van 1991 en 1992. Kunt u zich enigszins indenken wat een uit­braak teweeg zal bren­gen!? Op moment van schri­jven verwacht ik eerlijk gezegd dat de uit­braak een kwest­ie van tijd is.
We stomen door naar de week­grafiek. Op de week­grafiek van de lange rente staat gewoon een kei­harde uit­braak. De lange rente is door de rode weer­stan­dli­jn gebroken.
Vanaf 2005 staat er een sti­j­gend trend­kanaal waarbin­nen de rente ges­taag hoger gaat. Kijk eens met mij mee welk een kracht er in de sti­jging zit, deze door­breekt een driedubbele weerstand:
1. de rode dal­ende trendlijn
2. de groene hor­i­zon­tale weer­stand en
3. de boven­ste gri­jze lijn.
En pas­sant werd ook de bodem uit 2004 ver­morzeld. Wat een kracht! Het is, gezien deze kracht, ver­standig met meer reken­ing te houden.
Een paar weken gele­den schreef ik het — op toen lagere niveaus! — al met paarse let­ters in de dag­grafiek: Tar­get 3,96%”. Gis­teren op slot van de markt tik­te de lange rente na een felle sti­jging een niveau aan: 3,96%. I rest my case.
Wat een geweldige grafiek, maar natu­urlijk niet als u aan de gevol­gen denkt. Denk even aan de gemid­delde oblig­atiebezit­ter die de afgelopen maan­den hon­der­den of duizen­den euro’s heeft in moeten lev­eren. U mag ze natu­urlijk vri­jbli­jvend op deze gratis! analy­ses wijzen. Alle gekheid op een stok­je. De sti­jging is waarschi­jn­lijk iets te hard gegaan, de RSI kon het niet meer bijbe­nen en zet i.p.v. een hogere een lagere top neer. De rente­grafiek bli­jft lei­dend, maar wellicht dat de rente nu eerste een stap­je terug gaat doen.
Houdt u met name de maand­grafiek in de gat­en. Een uit­braak kan ver­strekkende gevol­gen hebben!
Mar­cel Bron­ner
© US Markets
Vraag voor Mar­cel? Mail: marcel@​usmarkets.​nl

14 april 2006.
Onder­getek­ende is tech­nisch anal­ist bij US Mar­kets en schri­jft daar­naast columns, analy­ses en financiële bericht­en. Hij heeft op het moment van schri­jven geen materieel belang of bez­it in de bespro­ken fond­sen of bedri­jven in dit artikel.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.