...

RANGE AEX VRIJDAG 26 MEI

26 mei 2006, 08:33 | US Markets Redactie | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De afgelopen week heeft een duidelijke rever­sal bar achterge­lat­en in de week­grafiek van de AEX. Of het ook een bodem­re­ver­sal was, moet nog blijken de komende weken. In ieder geval is de draai op een belan­grijk moment gekomen … Op dagslot­ba­sis is de jan­u­ari-low niet uitgenomen en er lijkt een bodem­struc­tu­ur zich gevor­md te hebben in de zone 428 – 433 Ruud kijkt naar de AEX Range voor van­daag .…

RANGE AEX VOOR MAANDAG 29 MEI

De afgelopen week heeft een duidelijke rever­sal bar achterge­lat­en in de week­grafiek van de AEX. Of het ook een bodem­re­ver­sal was, moet nog blijken de komende weken. In ieder geval is de draai op een belan­grijk moment gekomen. Op dagslot­ba­sis is de jan­u­ari-low niet uitgenomen en er lijkt een bodem­struc­tu­ur zich gevor­md te hebben in de zone 428 – 433

Het koers­doel op de dag­grafiek geme­ten is sinds een aan­tal dagen 455. We zullen zien of de index daar gedurende de komende twee weken kan komen. Dat deze han­del­sweek een hogere top zal lat­en zien dan afgelopen week lijkt waarschi­jn­lijk. Dat de week van 5 juni daar nog een schep­je bovenop kan doen zou ook niet mogen ver­bazen, een rever­sal bar die sluit op de high wordt vak­er wel dan niet gevol­gd door nóg twee hogere bars. 

Afgelopen week heeft de index de berek­ende range vri­jwel geheel door­lopen. De onderkant is net niet gehaald, de bovenkant wel. En we zijn tegen die bovenkant ook gesloten.

De nieuwe weekrange voor de week van 29 mei tot 2 juni is:

Weekrange: 456,33 — 436,23

De bovenkant van de range ligt dicht bij het koers­doel in de dag­grafiek. Bij 455 ligt ook het eerste nog niet ges­loten gap, het is een duidelijk weer­standge­bied. Ste­un ligt er bij 436, en de ste­un­li­jn onder de huidi­ge opgaande beweg­ing loopt daar maandag.

Vanaf deze week geef ik ook de range voor het open­ingskwarti­er, omdat het eerste kwarti­er van de han­del vaak in com­bi­natie met de range de toon zet voor het eerste deel van de dag.

Open­ing­su­ur: 447,77 — 444,79

Open­ingskwarti­er: 447,17- 445,39

Hele dag: 449,18 — 443,38

We weten hoe de range te gebruiken, het is een indi­ca­tor: open­ing bin­nen de range, verwacht dan weer­stand aan de bovenkant en ste­un aan de onderkant van de range. Ope­nen we boven de range met een gap, verwacht dan ste­un van de range­boven­grens. Ope­nen we eron­der, verwacht dan weer­stand van de ondergrens.

Afgelopen don­derdag en vri­jdag was de intra­dayshort­posi­tie uit­stek­end te timen. De index opende tegen de bovenkant van de dagrange aan maar wel nog erbin­nen. Pogin­gen om uit te breken kon­den dus geshort wor­den, en dat waren in bei­de gevallen goede con­tra­trades. Maar omdat de hoofdtrend op de dag­grafiek nu long is, zijn dat soort con­trakansen alleen voor dag­traders. De posi­ti­etrad­er die overnight gaat met zijn posi­ties heeft de hele vorige week ingekocht op lagere koersen. De riskre­ward voor nieuwe longs is nu niet zo mooi meer als vorige week, alhoewel de AEX duidelijk is begonnen te tren­deren op dag­ba­sis en uur­ba­sis. De week­grafiek is nog steeds negatief, maar de duidelijke upre­ver­sal van afgelopen week in com­bi­natie met hogere koers­doe­len op de dag­grafriek nodigt vooral­snog niet uit tot het innemen van lan­gere ter­mi­jn­shorts en heeft vorige week ongetwi­jfeld win­st­name getrig­gerd bij hen die short zat­en vanaf de top van 478.

Een vraag tot slot: ik ben op zoek naar maand­grafieken van de han­del­s­jaren op de Ned­er­landse beurs vanaf ongeveer 1945. Maar de peri­ode 19802000 zou ook al prachtig zijn. Het mooiste zijn 5‑jaars maand­charts, bijvoor­beeld 1980 – 1985, 1985 – 1990, 1990 – 1995. Als iemand deze grafieken in zijn com­put­er heeft, graag ops­turen naar info@​usmarkets.​nl. Ik zou er zeer erken­telijk voor zijn. Zoals gezegd, het lief­st heb ik alle maand­charts van 1945 tot 1995 (vanaf daar heb ik zelf de informatie).

Hap­py trading,

Ruud van Megen
US Markets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.