door Tim van der Hammen
Lezers van de websites ‘Blikopdebeurs.com’ en ‘NU.nl’ kozen Boscart tot beursgoeroe van 2007. Boscart kreeg 37 procent van de stemmen. Hij is er zelf best trots op: “Het is eigenlijk best bijzonder. Sinds de start van mijn website 7 jaar geleden trekt de website nu maandelijks ruim 70.000 beleggers, in totaal worden 2,5 miljoen pagina’s per maand bekeken.
De uit België afkomstige ‘Intermarkt analist’ woont met zijn Nederlandse vrouw en kinderen in Amersfoort. Hij startte zijn loopbaan als technisch analist, waarbij hij vooral veel grafieken bestudeerde. Na verloop van tijd kwam hij tot het besef dat er voor beleggers meer relevante en strategische informatie nodig is, waaronder verschillende bewegingen die zich in de markt voordoen. Niet alleen de bewegingen op de verschillende (indices) beurzen wereldwijd, maar ook de prijzen van goud, olie en rentes en verschillende valuta houdt hij nauwlettend in de gaten.
„Ik word als vrij eigenwijs beschouwd”, vervolgt hij, „ik heb relatief weinig informatie nodig om tot mijn analyses te komen.” Hij laat me zijn i‑Phone zien waarin de browser een korte rij van real time intermarket getallen wordt weergegeven. „Twee jaar geleden heb ik de huizencrisis in Amerika voorspeld. Vooral de laatste 4 maanden zit ik erg goed in mijn voorspellingen, al is de timing soms niet helemaal optimaal. Ik voorzie ook dat de grootste economie van de wereld, Amerika, langzaam in een recessie komt en daar worden de Europese markten in meegetrokken.”
Analisten die er van uit gaan dat de markt altijd weer omhoog gaat worden ‘Bulls’ genoemd, de ‘Bears’ hebben een negatievere instelling. Boscart is een typische Bear en voorspelt dat de AEX-index dit jaar zelf tot onder de 350 punten kan zakken. „De olieprijs zie ik nog verder stijgen, door speculaties en de groeiende vraag tot minimaal 125 dollar per vat. De markten in Azië en Amerika zijn verslaafd aan de olie.”
De cruciale vraag is hoe Boscart tot zijn inzichten komt. Hij vertelt dat hij met beperkte informatie tot zijn inzichten komt. Hij is daarin uniek te noemen en heeft daarvoor een soort financieel zintuig ontwikkeld. „Elke dag is weer anders”, vertelt hij, „maar in mijn hoofd borrelt het steeds maar door.” Gelukkig zijn de beurzen in het weekend gesloten en dan kan Boscart afstand nemen om ’s maandags weer fris aan een nieuwe week te beginnen.
|