...

Corus: Weerstand van staal te doorbreken?

2 oktober 2005, 13:33 | US Markets Redactie | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Corus loopt recent weer behoorlijk op, tot waar kan het fonds nog doorstoten en waar zien we een belangrijke weerstand uitkomen? ... We bekijken Corus deze keer voor u zowel op dag- als op weekbasis waar toch eea duidelijk wordt ... De zone tussen de 80 en 90 eurocent wordt een zeer lastig gebied om doorheen te breken, een weerstand van staal zowel letterlijk en figuurlijk bedoeld ... Een analyse van het fonds Corus ...


Analyse Corus :

De beweging die Corus vanaf de bodem op 60 eurocent eind juni maakt tot de recente top rond de 80 eurocent is sterk te noemen. Een stijging van maar liefst 33%.

Kan het fonds dit tempo aanhouden en zo opnieuw een aanval inzetten op de toch zeer zware weerstandszone tussen de 80 en 90 eurocent?

Dat is de voornaamste reden dat ik nu 2 charts heb genomen om Corus te bespreken, een op dagbasis om de recente stijging duidelijk te laten zien. En een chart op weekbasis om u te laten zien dat er tussen die 80 en 90 eurocent een zeer zwaar weerstandsgebied ligt.

Op Dagbasis :

Op de dagchart kan Corus eerst rond de 82 eurocent weerstand ontmoeten door de horizontale lijn die we zien door de toppen van eind 2004. Begin 2005 kon Corus daar nog bovenuit breken maar nadien zien we die horizontale lijn nog altijd zijn waarde bewijzen, na een duik onder deze lijn klapt Corus ineen om zo binnen enkele weken meer dan 20 eurocent te verliezen. Daarom mogen we die 82 eurocent weerstand niet negeren, een zwaar punt en mogelijk de kans om even de stukken van de hand te doen.

Mocht Corus toch uitbreken dan ligt de weg open tot de top die eind februari werd bereikt, die top zien we rond de 90 eurocent. Dat is ongeveer 8 cent boven de eerste weerstand die we net hebben vermeld op 82 eurocent, ofwel 10%. Als u daar de stukken nog in bezit hebt kunt u daar opnieuw overwegen er even afscheid van te nemen. Dat lijkt me op korte termijn wel het maximaal haalbare koersdoel voor Corus, om dit te bevestigen moeten we kijken naar de weekchart die u hieronder ook kunt bekijken.

Op Weekbasis :

De koers ontmoet nu duidelijk al de eerste weerstandslijn rond de 80 eurocent, die kunnen we gelijk met de lijn rond de 82 eurocent noemen die we hierboven al hebben behandeld. Als we het wat afronden dan noemen we de zone 80~82 eurocent als behoorlijk zwaar. Een uitbraak boven die weerstand maakt de weg meteen vrij tot de top van begin dit jaar en de niveaus die we hebben gezien in 2000 en 2001 waar het fonds toen steun kon vinden. Die lijn zien we zeer duidelijk rond de 90 eurocent uitkomen, en daar valt ook nog de oude steunlijn onder de bodems van begin 2003 tot april dit jaar.

De volgende stap lijkt me meer dan duidelijk, een uitbraak boven deze zware weerstand (90 eurocent) biedt kansen op een stijging tot de zone 1,25~1,30 eurocent. Het lijkt me dan ook duidelijk dat Corus boven die 90 eurocent technisch opnieuw kan worden opgenomen voor de rit richting die 1,25~1,30 euro. Let wel op, eerst moet het fonds nog maar zien te sluiten boven die 90 eurocent, en dat kan dus zeer lastig worden. Vandaar dat ik eerst rond de 82 eurocent en de 90 eurocent hierboven al heb vermeld om daar tijdelijk de stukken te verkopen als u die reeds bezit en er winst op hebt gemaakt. Zo hebt u nu in ieder geval de punten waar u op dient te letten.

Zeer slecht ziet het er voor Corus pas uit onder de 65 en zeker onder de 60 eurocent...

Indicatoren:

De RSI bereikt op dagbasis het overbought gebied, op weekbasis is er nog ruimte omhoog maar dan zal de kracht moeten doorzetten met het liefst een uitbraak boven de 90 eurocent. De MACD staat op dagbasis boven de centerlijn maar laat nog geen kracht zien. Op weekbasis staat de MACD op de centerlijn, dat betekent dat er nog lang geen duidelijke richting wordt uitgestraald.

De abonnees ontvangen voor Corus uiteraard ook signalen indien er zich een kans voordoet. Dit met zowel aandelen, opties en bij ons ook Turbo`s. Dit kan per mail en per SMS, een abonnement BRONS (alleen email) kost 99 euro per jaar en er is nu een aanbieding tot 1 januari 2007 voor diezelfde 99 euro. ==> Zie: Aanbiedingen

Guy Boscart
© US Markets.nl


1 oktober 2005
Ondergetekende Guy Boscart is marktanalist en heeft op moment van schrijven geen positie of gelijk welk andere vorm van beleggingsinstrument op het besproken aandeel uit dit artikel.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.