...

WAT BRENGT HET BEURSJAAR 2011?

17 december 2010, 14:31 | US Markets Redactie | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Indi­en u deze e‑mail ont­vangt als tekst of onlees­baar is, klik hier
Deze med­edel­ing wordt uit­gegeven door USmar​kets​.nl. Bezoek ook de web­site.
Nieuws­brief 50 — VR
Vri­jdag 17 decem­ber 2010
Mon­e­taire cri­sis: Is er een uitweg?
Sil­ver: Get it while it’s Cheap 
WIND IN DE RUG OF WIND TEGEN?
vri­jdag 17 decem­ber | Guy Boscart

Welkom bij de nieuws­brief van US Mar­kets. In deze nieuws­brief Guy’s visie op het nieuwe beurs­jaar en kunt u onze vaste colum­nist Robert Bron­cel bewon­deren in een video.

VEEL ONZEK­ER­HE­DEN IN 2011

Het beurs­jaar 2010 is bij­na ten einde en de eerste gelu­iden over het nieuwe jaar zijn al te horen. Hier kunt u alles lezen over de visie van Guy Boscart.

Goud/​zilver
Goud heeft in 2010 een sterke ral­ly achter de rug. Zolang de prob­le­men in Europa, maar ook wereld­wi­jd, voort­duren, verwacht ik dat de val­u­ta onder druk komen te staan. De euro en de dol­lar zullen t.o.v. elka­ar gaan fluctueren. Door deze fluc­tu­aties ontstaat onzek­er­heid en gaat men vlucht­en in edel­met­al­en. Het is zeer opval­lend dat niet alleen de grote spel­ers edel­met­al­en aankopen. De kleinere spel­ers richt­en zich vooral op het zil­ver.
Een kilo zil­ver is zicht­baar veel goed­kop­er dan een kilo goud en door het lagere bud­get van de kleinere beleg­ger schakelt hij over op zil­ver. Eind 2010 explodeerde de zil­ver­pri­js door diverse rede­nen. Een kilo zil­ver kostte ongeveer €700 euro, een kilo goud ongeveer €34,000.
De kap­i­taalvlucht in het zil­ver is in mijn ogen te omschri­jven als hype, omdat de kleine beleg­ger plot­sel­ing het zil­ver lijkt te hebben ont­dekt als vluchthaven tegen de onzekere finan­ciële mark­ten. Zolang de landen/​schuldencrisis bli­jft voort­duren, zal dit bli­jven voort­duren. (Het zil­ver had nog een inhaal­slag te mak­en met het goud op de lange ter­mi­jn). Mocht de hype nog grot­er wor­den, dan kan dit een enorme knal omhoog beteke­nen.
In mijn visie kan de goud­pri­js in 2011 oplopen richt­ing niveaus van $1.500. In etappes kan de koers ook oplopen richt­ing $2.000. Ook zullen er nog wel cor­rec­ties tussendoor te zien zijn. Koers­doe­len voor zil­ver zijn moeil­ijk­er. Han­del in zil­ver is spec­u­latiev­er. Als goud $1.500 bereikt zal het zil­ver richt­ing $35/36 gaan. Als goud­ko­ers $2.000 raakt dan zal het zil­ver in gelijk­waardi­ge omstandighe­den een koers lat­en zien van $50/55.
Con­clusie: Edel­met­al­en bli­jven zeer interessant.

Val­u­ta­mark­ten
In 2010 zijn er op deze mark­ten heel wat beweg­in­gen te zien geweest. De val­u­ta van een land wordt min­der inter­es­sant wan­neer het in die lan­den min­der gaat. In de V.S. is de pro­duc­tie op orde, maar zijn er prob­le­men met main street (hoge werk­loosheid) en met de grote hoeveel­heid dol­lars die wordt bijge­drukt.
In com­bi­natie met de al genoemde kap­i­taalvlucht kan de dol­lar een stuk lager. T.o.v. de yen is de dol­lar momenteel veel zwakker. T.o.v. de euro is het moeil­ijk, omdat bei­de gebieden grote prob­le­men hebben. Koers­doe­len zijn moeil­ijk te stellen.
Als het goud sterk­er wordt, betekent dat dat er een kap­i­taalvlucht van val­u­ta naar edel­met­al­en ontstaat. Dan zul je in je eigen hoofd weer een soort van goud­stan­daard moeten invo­eren. Stel dat de ver­houd­ing euro/​dollar 3 of 4 keer fluctueert met 10 cent en we bli­jven in de buurt van een koers van 1,25 tot 1,45, dan moet je er een aan­tal andere munten bij pakken om te kijken wat de daad­w­erke­lijke sit­u­atie is. Kijk naar wat de Japanse yen doet, wat de Aus­tralis­che dol­lar doet en wat de min­der bek­ende Noorse Kroon doet en wat de edel­met­al­en doen. Als edel­met­al­en en andere val­u­ta sterk­er wor­den, dan kun je er van uit­gaan dat euro/​dollar min­der waard wor­den. Het is de wet van de com­mu­nicerende vat­en… De ene keer komt de euro onder druk. Op het andere moment zijn er weer prob­le­men in Ameri­ka en dan staat de USD onder druk.
Con­clusie: Ik verwacht vooral veel moeil­ijk te voor­spellen fluc­tu­aties op de valutamarkt.

Olie/​indices/​crisis
Voor deze onder­w­er­pen klik hier!

VIDEO: Robert Broncel 

De vaste en gewaardeerde colum­nist van US Mar­kets Robert Bron­cel was een aan­tal weken gele­den aan­wezig op de Dag van de Beleg­ger. Onze pre­sen­ta­trice Elise liep hem toe­val­lig tegen het lijf en vroeg hem over zijn favori­ete onder­w­erp: de edel­met­al­en. Hier kunt u het film­p­je zien!

Webi­nar Guy

Afgelopen dins­dag was Guy te zien bij een Online Sem­i­nar. Hon­der­den mensen had­den zich ingeschreven. Hier­bij willen we dege­nen bedanken die aan­wezig waren. Voor de mensen die er niet bij kon­den zijn, staat over een tijd­je het sem­i­nar op de website.

ADVER­TO­R­I­AL

Hoe makke­lijk is Alex Zelf Beleggen?

Bij Saxo Bank han­delt u wereld­wi­jd in CFDs, Val­u­ta en Aandelen.

  • Ongek­ende snel­heid & liquiditeit
  • Scherpe tarieven
  • Pro­fes­sionele research

Probeer ons wereld­wi­jd bekroonde plat­form 20 dagen gratis en ont­dek hoe het ook kan! Klik hier »


SER­VICES US MARKETS

De ser­vices:
Doe mee met onze ser­vices met zorgvuldig door ons uit­gekozen posi­ties …
Alle info en details ziet u via deze link


beheer

US Mar­kets beheer zal vanaf 1 jan­u­ari 2011 weer met een groep nieuwe leden starten bij GROEP 1, om alle for­maliteit­en op tijd klaar te hebben raden we de poten­tiële deel­ne­mers aan nu alvast de nodi­ge stap­pen te onderne­men.

Via deze link de details

test

Meer artike­len? Bezoek onze site www​.usmar​kets​.nl

Guy Boscart

USmar­kets
Dis­claimer
Pri­va­cy state­ment
Algemene Voor­waar­den
Con­tact
Vra­gen over abon­nementen en diensten

algemene vra­gen: info@​usmarkets.​nl
advert­eren: sales@​usmarkets.​nl
aan­melden / uitschri­jven nieuws­brief

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.