...

UNIEK: Schrijf uw eigen blog op US Markets

1 maart 2011, 16:20 | US Markets Redactie | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Indi­en u deze e‑mail ont­vangt als tekst of onlees­baar is, klik hier
Deze med­edel­ing wordt uit­gegeven door USmar​kets​.nl. Bezoek ook de web­site.
Nieuws­brief 09 — DI
Dins­dag 1 maart 2011
Beurs­go­eroe: Vic­tor Sperandeo
Test: Ben jij een goede trader?
Analyse: AEX — SPY
dins­dag 1 maart | Guy Boscart

NIEUW: Schri­jf eigen beleg­gers­blog op US Mar­kets!

US Mar­kets geeft vanaf nu de mogelijkheid om een eigen beleg­gers­blog bij te houden. Iedereen kan zo zijn of haar eigen beur­s­analy­ses aan de US Mar­kets com­mu­ni­ty toev­ertrouwen.

De analy­ses van een lez­er komen alle­maal op zijn/​haar profiel­pag­i­na terecht, waar­door alle tek­sten alle­maal bij elka­ar komen te staan. Daar­naast zal op de home­page van US Mar­kets een selec­tie van alle lez­ers­blogs te vin­den zijn. Dat zijn de door ons aan­bev­olen blogs, die wij zeer de moeite waard acht­en. Ook kun­nen de ver­schil­lende sociale media wor­den ingezet om de analy­ses de wereld in te helpen. We willen je dan ook uitn­odi­gen om je als blog­ger te pro­fil­eren op US Mar­kets.

Toets jezelf aan de reac­ties die er uit de com­mu­ni­ty komen en wie weet kri­jg je een grote groep vol­gers. Wij zullen jouw analy­ses dan ook met extra grote aan­dacht vol­gen.
Klik hier voor de blogmogelijkheid!


ANALYSE: Invloed van oliepri­js op werelde­conomie

Wat voor invloed hebben de ste­vig oplopende oliepri­jzen op de werelde­conomie? Men gaat uit van 0,5% groeiver­trag­ing per 10 USD sti­jging van de oliepri­js (Brent). In deze col­umn heb ik 2 voor­beelden gemaakt, één bij de huidi­ge Oliepri­js, en één bij een record-oliepri­js van 150 USD waar we in 2008 al hebben gestaan. 

Pri­j­son­twik­kel­ing van de Olie:
Eerst even een samen­vat­ting van de pri­j­son­twik­kel­ing van de olie sinds de top die uit 2008 dateert. Dat de olie weer een HOT item is gewor­den weet denk ik nu iedereen, de span­nin­gen in het Mid­den-Oost­en en Noord-Afri­ka stuwen de pri­jzen de hoogte in. In een col­umn die ik eind vorig jaar hier op de site heb geschreven, had ik het over De Oliepri­js weer naar 3 cijfers”.

We zijn er met de Brent nu al een behoor­lijk eind boven. Het schom­melt tussen de 110 en 115 USD per vat. We kun­nen nu een vol­gende mijl­paal gaan opzoeken vrees ik, en ja… het enige richt­punt waar we ons nu op kun­nen con­cen­tr­eren is de 150 USD per vat, de pri­js die op 11 juli 2008 nog werd gehaald. De oliepri­js kelderde daar­na als een bak­steen naar de 35 USD per vat op Ker­stavond 2008, amper een half jaar lat­er, maar dan wel mid­den in de groot­ste finan­ciële en economis­che cri­sis die we ooit hebben meege­maakt. Hieron­der illus­tr­eren we dit nog even via de grafiek van de Brent Olie.

De bek­ende oliegrafiek ziet u hieron­der …

Grond­stof­fen bli­jven natu­urlijk raar, maar reken erop dat ze steeds meer nodig zullen wor­den door de grote vraag ernaar nu de glob­ale economie grot­er en bred­er aan het wor­den is. We gaan al snel richt­ing de 7 mil­jard bewon­ers op onze aarde, dus grond­stof­fen bli­jven belan­grijke investerin­gen voor de longterm strate­gie. Alleen, de hoofd­pri­js hoeft u er niet voor te betal­en, er komen tussendoor alti­jd wel kansen genoeg om één en ander op te vis­sen. En, eind 2008 was een heel goed instap­mo­ment voor bijvoor­beeld de olie die van­daag, 2 jaar en 2 maan­den lat­er van 35 USD naar de 115 USD is terug gekomen. Een sti­jging van maar lief­st 230%. Maar, het prob­leem op dat soort momenten is dat de beleg­ger vri­jwel niets meer durft te onderne­men als de koersen in zo‘n tem­po afbrokke­len. We zullen de komende peri­ode de olie goed bli­jven vol­gen, en indi­en nodig kom ik er in een analyse zek­er nog op terug.

Invloed hoge Oliepri­js op de economis­che groei:
Vol­gens veel economen zou de werelde­conomie met 0,5% krimpen per 10 USD sti­jging van de Oliepri­js vanaf het moment dat de grens van de 100 USD wordt door­bro­ken. We nemen daar­voor de Brent als lei­dende oliepri­js aangezien de WTI nog steeds achterbli­jft door de prob­le­men in Cush­ing (Okla­homa) waarover mijn vorige col­umn ging (Oliespread en cush­ing).

Voor gehele artikel klik hier!

Guy Boscart
www​.usmar​kets​.nl

SER­VICES US MARKETS

De ser­vices:
Doe mee met onze ser­vices met zorgvuldig door ons uit­gekozen posi­ties …
Alle info en details ziet u via deze link


beheer

US Mar­kets beheer zal vanaf 1 jan­u­ari 2011 weer met een groep nieuwe leden starten bij GROEP 1, om alle for­maliteit­en op tijd klaar te hebben raden we de poten­tiële deel­ne­mers aan nu alvast de nodi­ge stap­pen te onderne­men.

Via deze link de details

test
Beursbox-forum

Han­de­laren onder elka­ar, ken­nis delen? Sen­ti­ment bek­ijken? Als eerste het nieuws op het FORUM lezen? Daar­voor moet u de beurs­box open hebben staan, een must voor elke han­de­laar en waar u mede Traders zult vin­den. Laag­drem­pelig, ste­vig ken­nis­niveau, up to date en vernieuwend. Kom snel naar ons FORUM of de BEURS­BOX op US Mar­kets … Iedereen is welkom …

Via deze link komt u er recht­streeks … tot snel …

Olie (Brent Crude) grafiek

Meer artike­len? Bezoek onze site www​.usmar​kets​.nl
Guy Boscart

USmar­kets
Dis­claimer
Pri­va­cy state­ment
Algemene Voor­waar­den
Con­tact
Vra­gen over abon­nementen en diensten

algemene vra­gen: info@​usmarkets.​nl
advert­eren: sales@​usmarkets.​nl
aan­melden / uitschri­jven nieuws­brief

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.