31 maart 2011, 15:58
|
US Markets Redactie
| leestijd: 4 minuten
|
moeilijkheid: 6 / 12
|
(0)
Indien u deze e‑mail ontvangt als tekst of onleesbaar is, klik hier Deze mededeling wordt uitgegeven door USmarkets.nl. Bezoek ook de website.
Beste belegger, Welkom bij de nieuwsbrief van US Markets. Allereerst willen we u wijzen op onze beursbox. ‘Praat’ met elkaar om zo een betere trader/belegger te worden. Help elkaar, wissel tips & tricks uit en deel uw kennis. Ga naar de beursbox en spoor ‘beursvrienden’ aan om dit ook te doen. Klik hier voor de algemene box, maar u kunt ook terecht op de specifiekere boxen.
En dan nu de column van bijna alweer vijf dagen geleden van onze gewaardeerde Poets. De mensen die deze column gemist hebben, krijgen hieronder toch nog de kans om de mening van Poets in zich op te nemen. Zeer de moeite waard!
Een hond heeft een baas die de grenzen bepaald. Een werknemer heeft een werkgever die grenzen aangeeft. In de afgelopen honderden jaren zijn grenzen vervaagd en dat is knap waardeloos. In dit artikel ga ik op zoek naar de vraag: WIEZEGTSTOP!!!
Jaren geleden dacht de mens dat de aarde plat was en dat je eraf zou kunnen vallen als je te ver door zou lopen. Zelfs in het begin van de 16de eeuw was men het nog niet eens over de vorm van de aarde. In 1519 vertrok ontdekkingsreiziger Fernando Magelhaes vanuit Spanje en stak de Atlantische oceaan over richting Brazilië. Later volgde een maandenlange tocht richting Azië en kwam hij terecht op de Filippijnen. Daar werd hij vermoord maar één van zijn schepen kwam in 1522 terug in Spanje. Het was de eerste keer dat een zeereis om de wereld was voltooid. Het bewijs dat de aarde rond was, was hiermee geleverd.
Handelaren onder elkaar, kennis delen? Sentiment bekijken? Als eerste het nieuws op het FORUM lezen? Daarvoor moet u de beursbox open hebben staan, een must voor elke handelaar en waar u mede Traders zult vinden. Laagdrempelig, stevig kennisniveau, up to date en vernieuwend. Kom snel naar ons FORUM of de BEURSBOX op US Markets … Iedereen is welkom …
Opeens werden er kansen gepakt om groei te bewerkstelligen want we voeren de wereld over, dreven handel en pikten landen in. Tot een paar honderd jaar geleden was er nog geen vuiltje aan de lucht want er was voldoende energie voorradig om de groei te realiseren. We bedachten muntgeld en papiergeld werd voor het eerst in China gebruikt. De voorwaarden werden dus geschapen om de honger naar groei en welvaart te kunnen stillen. De crisis in 1929 was een mooi voorbeeld van stijgende hebzucht. Toen de koersen plotseling gingen dalen waren de rapen gaar en raakten veel beleggers al hun (geleend) geld kwijt en pleegden zelfmoord. Banken kwamen in de problemen. Ze konden de mensen hun geld niet meer teruggeven. Er werd geld bijgedrukt maar daardoor werd alles veel duurder en werd het geld steeds minder waard. De belangrijkste banken deden alsof er helemaal niets aan de hand was en gingen weer vrolijk aandelen kopen omdat het vertrouwen in de economie dan vanzelf weer terug zou komen. In de jaren ’30 was er vast iemand die STOP heeft geroepen want zo kon het niet doorgaan. En toch ging het gewoon weer verder. De honger naar groei en welvaart overwint blijkbaar alles.
In 1950 bedachten Ralph Schneider en Frank X. Mc Namara de “credit card”. Een briljante uitvinding om nog meer schulden te kunnen opbouwen en de individuele welvaart op te krikken. ”Plastic” geld heeft ervoor gezorgd dat iedereen veel meer kon kopen dan zijn feitelijke bezittingen. Overwaarde van eigen woningen zijn gebruikt om de groei erin te houden en dat kon ook prima want de huizenprijzen bleven maar stijgen. Opeens donderden de huizenprijzen in de VS naar beneden en de nieuwe crisis was geboren. In 2008 waren er wat meer STOP roepers maar ook zij werden snel weer aan de kant gezet. Er werd al snel besloten geld bij te drukken net als in de jaren ’30 en nu maar hopen dat het goed zal aflopen.
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.