...

NIEUWSBRIEF: OVERHEID ZIT BANKEN OP DE HIELEN

4 februari 2011, 11:04 | US Markets Redactie | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Indi­en u deze e‑mail ont­vangt als tekst of onlees­baar is, klik hier
Deze med­edel­ing wordt uit­gegeven door USmar​kets​.nl. Bezoek ook de web­site.
Nieuws­brief 05 — VR
Vri­jdag 4 feb­ru­ari 2011
Analyse: Dow Jones — SP500 — Nasdaq
JIM ROGERS KIEST!
BEURS­GO­EROE VAN DE MAAND: MARC FABER
vri­jdag 4 feb­ru­ari | Guy Boscart

VIDEO: Clash overheid/​banken op komst

In Europa is er een roep om wet­gev­ing en om een bankier­scode vast­gelegd door over­he­den. Ook is het besef gegroeid dat crises als de huizen­cri­sis, de banken­cri­sis en de euro­cri­sis kon­den wor­den voorkomen, dat regerin­gen en par­lementen hebben zit­ten slapen. Voor ons was het de aan­lei­d­ing om eens in het Ned­er­lands par­lement te prat­en met de finan­ciële woord­vo­erders van de poli­tieke par­ti­jen om te kijken of ze weer in slaap zijn gesust of dat er actie op komst is…klik hier voor het ver­slag!

En om het week­end in te gaan even een analyse van uw eigen brein. Met de ken­nis uit dit stuk zult u als beleg­ger heel wat min­der foutieve beslissin­gen nemen. Ken­nis die dus let­ter­lijk geld waard is. Hieron­der het artikel. 

Analyse:
IDIO­TERIE TIJ­DENS BELEGGINGSBESLISSINGEN

Er is een groot ver­schil tussen denken wat juist is en het juist hebben. Zek­er als het gaat om beleg­gings­beslissin­gen wil men wel eens meer op emotie dan op ratio han­de­len. Vaak geeft dit achter­af spi­jt en velen van u hebben wellicht wel eens gedacht na een (foutieve) invester­ing: Hoe heb ik zo gek kun­nen zijn…” Als dit niet het geval is kunt u een tevre­den investeerder zijn!

Nu er telkens meer onder­zoek gedaan wordt naar de werk­ing van onze herse­nen, wordt duidelijk dat men niet alleen beslissin­gen maakt op economisch gebied als het gaat om investeren. Neu­ro­science, economie en psy­cholo­gie spe­len alle­maal een rol in uw besluitvorm­ing. Hieron­der een tabel die weergeeft wat het ver­schil tussen the­o­rie en prak­tijk is. Waar kunt u zich het beste in herkennen?

Zie voor schema hieronder!

In vele gevallen bent u vijand van uzelf als het gaat om beleggen. Iedereen weet dat het out­per­for­men van de markt vri­jwel onmo­gelijk is, alleen vri­jwel iedereen denkt dat hij/​zij de per­soon is die hier­toe in staat is. Iedereen weet dat paniekprikkers vaak wel weer recht wor­den getrokken, maar toch verkoopt men vaak op emotie in een paniek­dal­ing. Een mooi voor­beeld hier­van zijn de bedri­jf­s­ci­jfers die momenteel gep­re­sen­teerd wor­den. Als een bedri­jf de verwachtin­gen niet haalt (soms op één cent na niet), begint de paniek te komen en lev­ert een dergelijk bedri­jf soms mil­jar­den aan beur­swaarde in, vaak over­dreven reac­ties op emotiehan­del gebaseerd.

Wat ik met dit artikel duidelijk probeer te mak­en is dat we vaak onl­o­gis­che keuzes mak­en bij onze beleg­gings­besliss­ing, emotie neemt de over­hand. Dat is een ken­merk van mensen en het is niet erg zolang u uzelf maar kent. Er zijn een aan­tal pun­ten die u in de gat­en moet houden bij het nemen van beleggingsbeslissingen.

… Voor de rest van artikel lees hier!

SER­VICES US MARKETS

De ser­vices:
Doe mee met onze ser­vices met zorgvuldig door ons uit­gekozen posi­ties …
Alle info en details ziet u via deze link


beheer

US Mar­kets beheer zal vanaf 1 jan­u­ari 2011 weer met een groep nieuwe leden starten bij GROEP 1, om alle for­maliteit­en op tijd klaar te hebben raden we de poten­tiële deel­ne­mers aan nu alvast de nodi­ge stap­pen te onderne­men.

Via deze link de details

test
Beursbox-forum

Han­de­laren onder elka­ar, ken­nis delen? Sen­ti­ment bek­ijken? Als eerste het nieuws op het FORUM lezen? Daar­voor moet u de beurs­box open hebben staan, een must voor elke han­de­laar en waar u mede Traders zult vin­den. Laag­drem­pelig, ste­vig ken­nis­niveau, up to date en vernieuwend. Kom snel naar ons FORUM of de BEURS­BOX op US Mar­kets … Iedereen is welkom …

Via deze link komt u er recht­streeks … tot snel …

Schema the­o­rie ver­sus praktijk

The­o­rie

Prak­tijk

U heeft vooraf duidelijke finan­ciële doe­len gesteld betr­e­f­fende de investering.

U weet niet zek­er wat de doe­len zijn en past ze vaak aan op basis van nieuwe informatie.

U heeft goed de kans tussen suc­ces en falen afgewogen.

Het aan­deel waar een vriend (of anal­ist) u op atten­deerde moest hoe dan ook suc­cesvol zijn. U was erg geschokt toen het waarde­loos bleek te zijn.

U analy­seert alle beschik­bare infor­matie om toekom­stige win­sten veiliger’ te stellen.

U kijkt nooit naar jaarver­sla­gen en heeft de hobbels op de weg niet aan zien komen.

Hoe meer u betrokken bent bij uw invester­ing hoe meer winst u zult maken.

Mensen die weinig omk­ijken naar hun invester­ing hebben een hoger resul­taat op hun belegging.

Hoe meer werk u in uw beleg­gin­gen stopt hoe meer winst.

Zoge­naamde pro­fes­sion­als’ presteren over het alge­meen niet beter dan ama­teurs’.

... artikel van Tobit van Dijk


Meer artike­len? Bezoek onze site www​.usmar​kets​.nl
Guy Boscart

USmar­kets
Dis­claimer
Pri­va­cy state­ment
Algemene Voor­waar­den
Con­tact
Vra­gen over abon­nementen en diensten

algemene vra­gen: info@​usmarkets.​nl
advert­eren: sales@​usmarkets.​nl
aan­melden / uitschri­jven nieuws­brief

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.