7 april 2011, 17:27
|
US Markets Redactie
| leestijd: 3 minuten
|
moeilijkheid: 7 / 12
|
(0)
Indien u deze e‑mail ontvangt als tekst of onleesbaar is, klik hier Deze mededeling wordt uitgegeven door USmarkets.nl. Bezoek ook de website.
Technisch analist Edwin Vandamme begint vanaf volgende week met zijn eigen service genaamd: TA: Morning Call. Hij zal zijn leden elke dag voor beursopening op de hoogte brengen van zijn analyses m.b.t. de AEX en andere indices. Ook behandelt hij per analyse 1 of 2 aandelen. Maar of dat niet genoeg is, biedt US Markets u nu de mogelijkheid om een GRATIS proefabonnement te nemen op deze service. Voor gratis proefabonnement klikt u hier!
Column: ETF = Beleggingsinstrument van de toekomst
De cijfers liegen er niet om. In 1993 zag een eerste Exchange Traded Fund (ETF) het licht: de Standard & Poor’s Depositary Receipts. Het kreeg al snel een waarde van 464 miljoen USD. Na deze succesvolle introductie wilden meerdere partijen voet tussen de deur van deze groeimarkt krijgen en tuigden zo verschillende ETF’s op. Momenteel zijn er alleen al in de VS meer dan 910ETF’s te vinden met een waarde van ongeveer 900 miljard USD. Vooral de afgelopen paar jaar is de handel in ETF’s enorm gegroeid en wachten er nu nog honderden ETF’s op goedkeuring door de toezichthouder op de financiële markten van de V.S. (the securities and exchange commission (SEC)). De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen: de ETF’s zullen een steeds belangrijkere plaats in gaan nemen in de beleggingswereld.
Met andere woorden, dit nog niet zeer bekende, maar wel steeds populairder wordende beleggingsinstrument verdient onze aandacht dubbel en dwars. Maar wat zijn ETF’s precies?
Een ETF is een mandje effecten, gekozen door professionals (een fonds), dat verhandeld wordt door een beursvennootschap op een aandelenbeurs. ETF’s kunnen de hele beursdag verhandeld worden en dat maakt ze flexibeler dan bijvoorbeeld Open-End Mutual Funds, waarin alleen aan het eind van de dag gehandeld kan worden. Een ETF kan bestaan uit aandelen, obligaties, commodities of valuta. Het volgt bijvoorbeeld een brede index, zoals de S&P500, of een specifiek land, sector of industrie.
Om inzicht te krijgen in de aard van het ETF is het verhelderend om de ontstaansgeschiedenis ervan onder de loep te nemen. We zullen ons daarom eerst wenden tot de roots van het ‘gewone’ beleggersfonds, want het ETF is daar een gecompliceerd broertje van… en het begon allemaal in Nederland.
Handelaren onder elkaar, kennis delen? Sentiment bekijken? Als eerste het nieuws op het FORUM lezen? Daarvoor moet u de beursbox open hebben staan, een must voor elke handelaar en waar u mede Traders zult vinden. Laagdrempelig, stevig kennisniveau, up to date en vernieuwend. Kom snel naar ons FORUM of de BEURSBOX op US Markets … Iedereen is welkom …
Het zijn lastige tijden op de beurs. Soms lijkt er geen duidelijke lijn meer in de koersbewegingen te zitten en soms blijft de beurs staan terwijl er toch tekenen omhoog of omlaag te zien zijn. Bespreek in de beursbox al uw beleggingsgedachten. Juist nu kunt u elkaars hulp goed gebruiken. Klik hier voor de beursbox.
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.