...

Stun Gun maker Taser krijgt klappen

11 februari 2005, 19:32 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Langs ver­schil­lende zij­den komen negatieve ervarin­gen met Taser-wapens naar voren. Reeds eerder gefor­muleerde vrees voor hart­prob­le­men is nu gebleken gegrond te zijn. Zal de con­cur­ren­tie het beter doen dan Taser?
Taser kri­jgt klappen
De sites van CNN en Yahoo pub­liceer­den gis­teren en van­daag artikels van Asso­ci­at­ed Press over ern­stige com­pli­caties bij het gebruik van de stun gun van Taser, in de wan­del­ing ‘taser’ genoemd.
In Chica­go stierf een man aan een hart­stil­stand na te zijn uit­geschakeld door de taser van een poli­tieagent. Hij had zich zeer agressief gedra­gen en ermee gedreigd de agent te besmet­ten met het AIDS-virus door hem te bijten. In zulk geval kon de agent niet anders dan zijn vol­gens hem niet-dodelijk wapen gebruiken. Het liep fataal af voor de getrof­fene.

Kort ervoor was er nog een inci­dent met een teenag­er die vol­gens de poli­tie geneu­traliseerd moest wor­den door een schot uit een taser. De omstandighe­den van het voor­val waren onduidelijk, wel is een gerecht­sza­ak aanges­pan­nen tegen de stad Chica­go voor het geval met de teener.
En dan is er nog een rap­port van gis­teren van CBS, waarin ver­meld is dat proeven met varkens hebben aange­toond, dat tasers hartbeschadig­ing veroorzaken. 
Dit alles doet de fir­ma geen goed. Het aan­deel ver­loor gis­teren 3,7% na het CBS-rap­port en van­daag 11 feb­ru­ari, ca 3,5 uur na de open­ing van Wall Street, is het aan­deel al bij­na 9% kwijt.
We hebben ook ver­nomen dat in de VS ver­schil­lende poli­tie­di­en­sten uitk­ijken naar veiliger ver­vang­ing voor hun tasers. Het ziet er niet goed uit voor Taser als u het ons vraagt. Nu maar afwacht­en of de con­cur­renten het beter doen. Want zoals u uit een recente col­umn ver­nam, is het wapen van Taser niet langer uniek.

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.