Met dank aan een alerte lezer doen we een rechtzetting t.o.v. Accoona. We hadden bij onze praktische proef over het hoofd gezien, hun artificiële intelligentie in te schakelen. Deze blijkt te werken, maar bij nader inzien heeft ze toch nog wat bijscholing nodig.
Met onze excuses, Accoona
Naar aanleiding van ons nieuwsbericht ‘Hakuna matata, Accoona!’ van 10 december ll. maakte een lezer ons attent op een onvolledigheid. We hadden een test beschreven, waarbij we als zoekterm ‘Guy Boscart’ ingaven, zowel bij Google als bij Accoona. Het resultaat was op het eerste gezicht zeer verschillend: Google gaf dadelijk links naar de stichter van US Markets, bij Accoona was dat niet het geval. Wat we hadden over het hoofd gezien, was de artificiële intelligentie van Accoona. Die wordt SuperTarget genoemd. Die wordt actief zodra je meerdere woorden als zoekterm intikt. Dat kan een naam zijn zoals in onze test, ofwel een ganse zin. Als je dan de woorden die je met elkaar wilt verbinden aanvinkt (zie voorbeeld hieronder) en dan klikt op ‘Accoona search’, dan krijg je een meer precies antwoord. Althans, zo zou het moeten zijn.
In het geval van ‘Buy Boscart’ lukt het aardig. Maar als we ingaven ‘wanneer is einstein geboren?’ en daarna wanneer , einstein en geboren aanvinkten, gaf Accoona toch nog altijd geen bruikbaar antwoord. Met dezelfde zoekterm ‘wanneer is einstein geboren?’ geeft Google je direct het antwoord.
Probeert u het best zelf maar eens. We herhalen de site: www.accoona.com . Wilt u uitleg over hun SuperTarget-systeem, kijk dan op http://www.accoona.com/supertarget.html
We hopen dat we hiermee het onrecht dat we Accoona hebben aangedaan, hebben rechtgezet. Maar we blijven erbij, dat hun zoekmachine nog (heel) wat moet worden bijgeschaafd.
US Markets