...

Onrustig begin van de week zet markt onder druk

3 juli 2018, 07:58 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 11 / 12 | (1)

De beurzen kenden gis­teren een nogal zwak begin van de week waar­bij de mark­ten behoor­lijk terug vie­len ron­dom de open­ing. De AEX zag 7 min­pun­ten op de bor­den ver­schi­j­nen ter­wi­jl de DAX met ruim 200 min­pun­ten ook erg teleurstelde bij de open­ing van de markt.

De beurzen kenden gis­teren een nogal zwak begin van de week waar­bij de mark­ten behoor­lijk terug vie­len ron­dom de open­ing. De AEX zag 7 min­pun­ten op de bor­den ver­schi­j­nen ter­wi­jl de DAX met ruim 200 min­pun­ten ook erg teleurstelde bij de open­ing van de markt.

Ook in Ameri­ka was de open­ing van de mark­ten wat zwak­jes maar daar wist men uitein­delijk wel het tij te keren. In tegen­stelling tot de Europese beurzen die in het rood sloten zagen we de Amerikaanse beurzen wat plus­jes op de bor­den tov­eren. Zo sloot de Dow Jones na een zwakke open­ing van 200 min­pun­ten toch 35 pun­ten in de plus en wist de Nas­daq een min van 60 pun­ten om te zetten in een plus van 60 pun­ten. Een knap maar weinig over­tu­igend her­s­tel dus in Ameri­ka waar de Dow Jones ondanks het sterke her­s­tel gewoon onder het 200-MA bli­jft noteren. Ook in Europa houdt deze trend aan en bli­jven de beurzen onder deze belan­grijke lijn staan. Het tik­je dat de mark­ten de laat­ste weken te ver­duren hebben gekre­gen heeft zijn tol geeist en zoals u weet zijn we erg scep­tisch over mark­ten die onder het 200-MA noteren.

Deze mark­ten clas­si­fi­ceren we als Bear-Mar­kets” ofwel mark­ten waar de kans op falen his­torisch gezien grot­er is dan sla­gen. Indi­en u de boeken en charts erbij pakt zult u zien dat wan­neer de mark­ten een­maal serieus weg­draaien van het 200-MA er een lan­gere negatieve peri­ode kan aan­breken. Dit lijkt nu ook het geval gezien de standen die op de bor­den staan en de breuk­li­j­nen die we op de grafieken zien.

De onrust op de mark­ten en de tegen­val­lende scores zijn mijn inziens voor­namelijk te wijten aan de span­nin­gen op het gebied van han­del. Trump en Chi­na zetten de vri­je han­del onder druk en ook Europa raakt verzeild in een verve­lend han­delsspel­let­je aangevo­erd door scherpe onder­han­de­laar Trump. Ook in de koersen zien we dit terug, waar men speelt en dreigt met tarieven op bijvoor­beeld staal zien we de indus­tri­al indices met grote indus­triële ken­merken zoals de Dow Jones en de DAX behoor­lijk wegza­kken.

Zo nu en dan zien we ook wat behoor­lijke tikken voor andere sec­toren zoals tech maar relatief gezien valt de schade hier mee. De Nas­daq staat voor­lop­ig zelfs nog boven het 50-MA en de AEX die toch wat meer sprei­d­ing in haar index heeft bli­jft voor nu nog even boven het 200-MA. Wel bal­anceren flink wat indices nu op een dun draad en is het te hopen dat de groot­macht­en der werelde­conomie zich voor­lop­ig even koest houden. Een ver­keerde opmerk­ing, maa­tregel of con­tra­h­eff­ing kan flink wat stof doen opwaaien.

Lat­en we hopen dat one Pre­mier Rutte de heer Trump wat milder doen opstellen in dit geheel al lijkt dat hopen tegen beter weten in..



Met vrien­delijke groet,

US Mar­kets Redactie


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.