...

Olie en goud bereiken weerstand, Euro zwakt af

13 mei 2016, 16:29 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Grond­stof­fen Olie & Goud bereiken weer­stand, EUR/USD opzoek naar steunpunt.


We sluiten deze beur­sweek af met een analyse over de grond­stof­fen Olie & Goud en we nemen een kijk­je naar de Euro.

Olie

Allereerst komt de grond­stof olie aan bod, waar de oliepri­js (BRENT) voor het eerst sinds jan­u­ari 2015 weer richt­ing de $50 per bar­rel leek te gaan lijkt de grond­stof zich nu toch klaar te mak­en voor een kleine dal­ing. Eind april zocht BRENT het hoog­ste punt op in het afgelopen half jaar rond de $48 waar­na direct een kleine cor­rec­tie vol­gde naar de $45, een nieuwe soort­gelijke cor­rec­tie is weer in de maak nadat de koers opnieuw het niveau van de $48 dol­lar bereik­te. Klaar voor een kleine beweg­ing naar bene­den tot de eerder genoemde ste­un rond de $44-$45 en wellicht wel tot het punt waar het 50- en 200-daags gemid­delde samen lijken te komen: $42.5.

Als we de daily’s van BRENT en WTIC naast elka­ar leggen zien we een soort­gelijke grafiek over het afgelopen jaar. Ook WTIC lijkt een stap­je terug te gaan doen na het bereiken van de hoog­ste koers over afgelopen half jaar: $47.2. De afgelopen maand schom­melt de koers van WTIC tussen de $43-$47 per bar­rel en na het wederom aan­tikken van het weer­stand­punt eerder deze week lijkt WTIC klaar om nog­maals naar de $43 te bewe­gen. Hier­na zal er ste­un rond de $40-$41 liggen waar het 50-daags gemid­delde inmid­dels het 200-daags gemid­delde gepasseerd is.

Daar­naast was er deze week ook het nieuws dat Sau­di Aram­co, s werelds groot­ste oliemaatschap­pij en tevens de staat­soliemaatschap­pij van Saoe­di Ara­bië, van plan is haar pro­duc­tie vol­gend jaar op te schroeven met maar lief­st 33(!)%. Dit zal beteke­nen dat het aan­bod in olie aanzien­lijk zal toen­e­men vol­gend jaar waar het nog maar de vraag is of de behoefte naar olie even groot zal zijn.

Kor­tom: alle reden om in de gat­en te houden wat de oliepri­jzen de komende tijd zullen gaan doen. Wij vol­gen het in ieder geval met bovengemid­delde interesse.


BRENT:

Brent 4aca1

WTIC:

WTIC 42669

EUR/USD

Sinds begin maart, waar de Euro het belan­grijke ste­un­punt van 1.085 aan­tik­te bereik­te, laat de euro een opwaartse trend zien de laat­ste weken. In de eerste week van mei bereik­te de Euro/​Dollar koers zelfs het punt van 1.16 en daarmee heeft het een belan­grijk weer­stand­punt bereikt: klaar om weer te zoeken naar een ste­un­punt bin­nen de band­breedte. Dit eerste ste­un­punt leek oor­spronke­lijk te liggen rond de 1.135 te liggen maar dit punt is al gepasseerd. Vol­gende ste­un zal liggen op het 50-daags gemid­delde van 1.128 waar­na ook de 1.120 zal kun­nen wor­den opge­zocht voor de vol­gende up beweg­ing op gang komt.

Grafiek EUR/USD:
EurDollar 0e713

?
Goud

Na de analyse van vorige week waar we uitvo­erig de ontwik­kelin­gen van het Goud en Zil­ver hebben bespro­ken kijken we van­daag nog­maals na het Goud om de ontwik­kelin­gen hier­van te vol­gen. Voor­speld was dat zow­el goud als zil­ver zouden gaan inlev­eren na het bereiken van de genoemde top­pen ($1280 en $17.30) begin deze week hebben we inder­daad wat dalin­gen kun­nen waarne­men en as we speak” noteren bei­de grond­stof­fen respec­tievelijk rond de $1264 en $16.95.

Met name het goud bevind zich op een cru­ci­aal punt op het moment. De grond­stof bli­jft hangen rond het ste­un­punt van $1264-$1265 en mag zich opmak­en voor een nieuwe beweg­ing naar bene­den wan­neer dit punt door­bro­ken wordt. Eerste koers­doel zal $1240 wor­den waar­na goud zich daar­na kan opmak­en voor een koers van $1220, bin­nen de range van $1220-$1280 waarin het de laat­ste maan­den beweegt. Kor­tom: de komende uren/​dagen wor­den belan­grijk voor dit edel­metaal.

Goud:
Goud faad0

Redac­tie US Markets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.