...

Cijferseizoen deze week van start: Amerikaanse banken

8 januari 2018, 13:05 | Daïm Boscart | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 12 / 12 | (0)

Het cijfer­seizoen zal deze week begin­nen, een leuke peri­ode op de beurzen aangezien hier de fun­da­mentele jon­gens zullen beslis­sen wat een fonds nou werke­lijk waard is. Aan de hand van finan­ciële kenge­tallen wor­den de beursgeno­teerde bedri­jven onder de loep genomen wat elke peri­ode voor mooie koer­suit­sla­gen zorgt. Zo wor­den som­mige fond­sen kei­hard afges­traft wan­neer blijkt dat men teveel heeft betaald aan de hand van de winst en omzet cijfers ter­wi­jl bedri­jven na een goed jaar of kwartaal een bonus op de aan­de­len zien. Men heeft zich dan mis­rekent of ziet veel groeipo­ten­tieel aan de hand van bepaalde cijfers en wil de boot ver­vol­gens niet mis­sen.

Fun­da­menteel is er veel over te zeggen maar cijfers en resul­tat­en zijn naar mijn mening niet de grote reden voor de sti­jgin­gen en dalin­gen in het cijfer­seizoen. Het gaat om inter­per­tatie: hoe rea­geren beleg­gers op de cijfers en welke waarderin­gen kop­pelt men hier­aan. Daarom ga ik aan de hand van Tech­nis­che Analyse de twee Amerikaanse banken die het cijfer­seizoen aftrap­pen bestud­eren. Zo kun­nen we na het ont­van­gen van de cijfers inspe­len op de ver­vol­gbe­weg­ing. Tech­nisch gezien zal de beweg­ing als reac­tie op de cijfers namelijk voor een mooi sig­naal (short of long) kun­nen zor­gen waar­na het zek­er nog niet te laat is om mee te liften op de ver­vol­gbe­weg­ing.

Een tech­nis­che analyse van JP Mor­gan & Wells Far­go


Wells Far­go en JP Mor­gan trap­pen 12 jan­u­ari het cijfer­seizoen is Ameri­ka af. Bei­de fond­sen komen dan met cijfers en daar kijk ik naar uit omdat deze twee banken op record­hoogtes staan. Zow­el JP Mor­gan als Wells Far­go zijn bezig aan een imposante recor­dreeks waar­bij bei­de fond­sen ver­schil­lende All Time Highs op de bor­den zetten. Bei­de fond­sen hebben nog nooit zo hoog geno­teerd en deze waarderin­gen zullen ze deze week moeten verdedi­gen met mooie resul­tat­en en behoor­lijke groeiverwachtin­gen. De oplopende rente­s­tanden spreken weliswaar in het voordeel van de banken maar om aan de verwachtin­gen van beleg­gers te vol­doen moeten de banken toch echt met meer komen dan enkel teren op oplopende rentes.

Wells Far­go
We begin­nen de analyse met Wells Far­go aangezien ik op dit fonds een bij­zon­dere ontwik­kel­ing heb waargenomen. In 2017 was Wells Far­go namelijk een zeer inter­es­sant aan­deel aangezien men gedurende de eerste 11 maan­den van 2017 het tem­po van Wall Street niet wist te vol­gen. De open­ingsko­ers van ongeveer $56,- was dit jaar een zeer belan­grijke koers aangezien Wells Far­go bij­na het hele jaar onder deze weer­stand bleef staan.

Gedurende de peri­ode maart-decem­ber 2017 heeft het aan­deel Wells Far­go een bij­zon­der patroon op de grafiek gezet. Het aan­deel deinde tussen de 49 – 56 en noteerde aan de onderz­i­jde 3 duidelijk zicht­bare bodems rond de 4951 om ver­vol­gens meer­maals de $56 grens te testen. Waar men uitein­delijk pas eind 2017 uit wist te breken. Na de uit­braak boven de €56,- grens hebben we een knap staalt­je werk van de BULLS gezien die de pri­js wis­ten op te dri­jven tot de ATH van $60,- om deze ver­vol­gens ook nog eens op te hogen tot $63,-. Een sti­jging van ruim $7,- en dat is in mijn ogen zek­er geen toe­val. De $7 sti­jging is tech­nisch gezien zelfs goed te verk­laren aangezien dit exact het ver­schil is tussen de bepal­ende weer­stand­sli­jn van $56 en de derde laag­ste bodem van $49,-.

Hier­mee is de uit­braak in mijn ogen afgerond en kan er voorzichtig een short wor­den geopend op dit fonds tot vlak voor de pub­li­catie van de resul­tat­en. Op de dag dat fond­sen hun resul­tat­en pub­liceren is het naar mijn mening namelijk niet ver­standig om in fond­sen te zit­ten dus u kunt wellicht beter wacht­en tot de pub­li­catie van de jaar­ci­jfers. Indi­en deze con­form verwacht­ing zijn of tegen­vallen is Wells Far­go een mooie short­kan­di­daad tot $60 of miss­chien zelfs wel $56,-

Dai­ly Wells Far­go:JP Mor­gan
De andere bank die vri­jdag met cijfers naar buiten zal komen is JP Mor­gan. De bank die we waarschi­jn­lijk alle­maal goed ken­nen van­wege haar noter­ing bin­nen de Dow Jones is bezig aan een zeer sterke reeks. 2017 was ook voor JP Mor­gan een goed jaar waar­bij het van $86 steeg tot een mooie record­hoogte van zo’n $108,-. Begin dit jaar kwam daar nog eens $2,- bovenop en zo staat de top voor JP Mor­gan momenteel rond de $110,-

Met deze noter­ing zien we op de tech­nis­che grafiek van JP Mor­gan wat strubbelin­gen. Zo zien we op de korte ter­mi­jn het speelveld voor JP Mor­gan verkrap­pen ter­wi­jl op de lan­gere ter­mi­jn de boven­z­i­jde van de UPtrend nu wordt getest. Don­derdag tik­te JP Mor­gan deze weer­stand­sli­jn voor het eerst serieus aan en vri­jdag reageerde men al met een neer­waartse beweg­ing waar­bij JP Mor­gan de KT bodem­li­jn testte en tevens de groot­ste daler bin­nen een sterke Dow Jones was.

Dit geeft aan hoe dicht de ste­un- en weer­stand­sli­j­nen zich nu bij elka­ar bevin­den. De druk wordt nadrukke­lijk opgevo­erd en dus kan een terug­val richt­ing de aange­duide zone van $102,- wor­den verwacht. Deze beweg­ing kan al voor de cijfers wor­den afgerond waar­na de cijfers zullen bepalen hoe verder te gaan, een hertest van de $110 kan lei­den tot een uit­braak richt­ing $118,- maar bij een dal­ende beweg­ing kan men zek­er wel eens op bezoek gaan bij de onderz­i­jde van de UPtrend richt­ing de $96/$97.

Dai­ly JP Mor­gan:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.