...

AEX herpakt zich, Wall Street tot de weerstand nu

16 september 2015, 09:21 | Guy Boscart | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De AEX her­pakt zich maar Wall Street bereikt een weer­stand nu, de komende dagen wor­den belan­grijk in ver­band met de FED besliss­ing over de rente. Dat kan de markt breken of verder doen her­stellen, vri­jdag weten we meer …


Deze week merken we twi­jfels en hoop op de beurzen, de grote vraag is wat de FED gaat doen mor­gen (don­derdag). Maar er is ook Chi­na waar de cijfers weederom zwaar tegen­vie­len waar­door de beurs daar opnieuw wegza­kt en dus voor een deel de rest met zich meep­akt. De mark­ten zijn momenteel toch al overgevoelig voor van alles en nog wat, de volatiliteit bli­jft groot waar­door we dagelijks behoor­lijke uit­sla­gen zien over­al. Of dat nu hier is bij onze eigen AEX, in Azie of op Wall Street, de ene dag is het feest met forse plussen, de dag erna is men weer angstig en dumpt men weer aan­de­len. Mijn verwacht­ing is dat het zo nog wel een tijd­je zal bli­jven aan­houden, daarover meer straks in deze update.

Mor­gen komt dus de FED nog met een besliss­ing over de rente, we zijn benieuwd naar de uitkomst want de menin­gen zijn verdeeld. Gaat de FED het lef tonen om een eerste stap te zetten of wor­den de plan­nen nog een tijd­je in de ijskast gezet. De mark­ten kun­nen daar mor­gen en vri­jdag behoor­lijk op rea­geren is de verwacht­ing. FED dagen zijn meestal enorm volatiel, zow­el ervoor als erna, ook de USD kan hier­door richt­ing kiezen, bij een ver­hoging van de rente sterk­er en bij het niks doen of langer uit­stellen zwakker.

Tech­nisch BLOK:
Hier kijken we vooral naar ste­un en weer­stand, dat bij de AEX, de DAX, de Dow Jones en de S&P 500. We begin­nen met Wall Street waar zow­el de Dow Jones als de S&P 500 gis­teren een goeie dag kenden, bei­den fors hoger en zelfs even tot de bovenkant/​weerstand van de afgelopen weken. Tot nog toe ger­ak­en bei­de indices nog niet tot boven dat belan­grijke punt en is het de vraag of dat van­daag of tij­dens de laat­ste 2 dagen van de week wel gaat lukken. We zit­ten uit­er­aard met dat FED gedoe eromheen waar­door de markt in bei­de richtin­gen een reac­tie kan lat­en zien. Is die goed voor de markt, of ik bedoel ziet men er rede­nen toe om door te breken, dan kun­nen zow­el de Dow Jones als de S&P 500 doorstoten tot bijvoor­beeld hun 50-daags gemid­delde wat dan nog zo’n 2 tot 3% hoger wacht. Dat kan bij een uit­braak een mogelijk doel wor­den, maar nog­maals is het de vraag of die uit­braak er al dan niet komt?

De opzet van de grafieken laat eerder een patroon zien dat vraagt om ver­vol­ging in de richt­ing van de afgelopen weken en de hoofdtrend draait al enkele weken omlaag zoals we weten. Bij de S&P 500 kun­nen we ste­un zien rond de 1960, 1940 en 1920 ofwel 3 tre­des bij de duidelijk zicht­baare driehoek. Daar zijn we de afgelopen 2 – 3 weken ook over­al al een paar keer geweest, een hou­vast mome­teel maar broos zoals ik al aan­gaf. Weer­stand lijkt me nu veel duidelijk­er, tussen de 1980 en de 2000 pun­ten. Ger­aakt de S&P 500 boven die 2000 pun­ten grens dan zit er meer aan te komen maar nog­maals, het zal moeil­ijk wor­den denk ik. Het 50-daags gemid­delde wacht dan rond de 2040 – 2045 pun­ten. Bij de Dow Jones het­zelfde maar dan met andere getallen, ste­un 16.400, 16.200 en 17.000 en weer­stand nu de 16.700 pun­ten. Bij de Dow wacht het 50-daags gemid­delde (50-MA) rond de 17.200 pun­ten.

AEX en DAX:
Bij de AEX ging alles wat moeiza­mer de afgelopen dagen, na de piek tot rond de 451 pun­ten vorige week moest de index snel inlev­eren tot het dieptepunt van deze week 425 pun­ten. Een her­s­tel kwam er wel op maar de index bli­jft hangen tussen hoop en vrees. Ook de AEX zit gevan­gen bin­nen een range tussen de pak­weg 445 en 430 met aan bei­de kan­ten nu al een uitsch­i­eter van 5 pun­ten. De onderliggende kracht bij de AEX valt verder weg, ik bedoel dan de pow­er die we hebben gezien tussen de start van het jaar en tot begin augus­tus. Nu kri­j­gen we te mak­en met zwak­te en zo staat de AEX nu in de buurt van de stand waar de index het jaar mee begon. We kun­nen niet veel anders zeggen dat het er nu met de dag wat slechter uit komt te zien en dat die 400 pun­ten waar de index op maandag 24 augus­tus zijn voor­lop­ige bodem neerzette als een mag­neet bli­jft werken op de AEX. Als er straks weer meer vol­ume, extra volatiliteit en druk omlaag vanaf bijvoor­beeld Wall Street komt dan vrees ik ervoor dat de AEX snel die 400 pun­ten weer kan gaan opzoeken. Maar nog­maals, het zal van een aan­tal fac­toren afhangen natu­urlijk.

Nu ste­un rond de 429 – 430 met daaron­der de 425, lat­er de 422, de 417 en 412 pun­ten. Bij een diepe doorsteek kan de 400 weer op de bor­den komen maar dat is voor lat­er, ik kan onmo­gelijk zeggen dat we daar snel weer naar­toe gaan want het zou ook lat­er nog kun­nen als de markt in een dal­ende trend bli­jft steken. Weer­stand voor de AEX nu de 436 – 438 met daar­boven de 443 en de 445. De top van vorige week telt ook nog mee, die wacht rond de 451 pun­ten. Lat­en we ons in ieder geval eerst maar richt­en op de 443 – 445 zone mocht het omhoog gaan. Wel gaat alles snel, de AEX beweegt nu met een actiera­dius van tussen de 7 en 15 pun­ten per sessie en dat is enorm.

Bij de DAX het­zelfde als zit er daar een beter ver­loop in dan bij de AEX de afgelopen dagen. Toch let­ten we op de 10.000 pun­ten als ste­un voor de DAX nu, lat­er de 9750 pun­ten. Weer­stand eerst de 10.250 en lat­er de 10.400 en de 10.500 zone.

Euro en Olie:
De euro beweegt nu tussen de 1,11 en de 1,14 dol­lar, wel wat sta­biel­er dan enkele maan­den gele­den toen de munt onder de 1,05 dol­lar dook. Let ook hier op de FED mor­gen, we kun­nen een grote beweg­ing kri­j­gen bij de euro hier­door. Als de FED de rente optrekt verwacht ik snel de 1,101,11 dol­lar terug te zien.

De Olie bli­jft enorm volatiel momenteel maar nestelt zich wat ron­dom de 47 – 48 dol­lar nu (Brent). Ste­un nu de 45 dol­lar en weer­stand rond de 50 dollar.

Vorige week woens­dag heb ik een WEBI­NAR gegeven met veel infor­matie over het han­de­len en heb ik de mark­ten bespro­ken met de vooruitzicht­en richt­ing de herf­st. Dat WEBI­NAR kunt u in het week­end nog even rustig terugk­ijken online via de link: 

https://​www​.onli​ne​sem​i​nar​.nl/​b​n​p​p​a​r​i​b​a​s​/​w​e​b​i​n​a​r​/​848​a​7​a​39​-​0​f​66​-​4​a​e​e​-​a​737​-​5​d​22​b​256cd0e

Trad­ing ofwel advies­di­en­sten:
We nemen onze tijd, geduld hebben dus in deze markt die zeer gevaar­lijk bli­jft. Uit­er­aard zoek ik naar kansen en die gaan er komen, ik denk zelfs snel en met een beweg­ing die ste­vig kan wor­den. Kijken we naar de grafieken en de indi­caties, dan zien deze er niet al te best uit momenteel. Pogin­gen tot her­s­tel komen er wel maar ze vallen steeds stil waar­door de markt momenteel veel liev­er weer de dal­ing opzoekt.

Waar dat het kan zal ik zek­er wat onderne­men en dat hebben we ook al kun­nen doen vri­jdag. Toch is dat niet DE ACTIE de we moeten gaan doen de komende dagen want deze komt nog, het zou er wel eens een­t­je kun­nen wor­den van 15 tot 20 pun­ten. Uit­er­aard kri­j­gen de leden bericht per mail en SMS met alle details erbij. Lat­en we voor zor­gen dat de grote move die ik verwacht niet wordt gemist en wees er dus bij deze keer.

Mee­doen en van­daag al op de lijst? Er loopt nu een aan­bied­ing tot 1 NOVEM­BER vanaf €39 … Schri­jf u in via deze link of ga naar http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html en kies voor automa­tis­che afschri­jv­ing. Dan staat u van­daag nog op de verzendli­jst voor het ont­van­gen van de adviezen vol­gende week …

Tabel score SEP­TEM­BER per advies­di­enst:



Tabel score AUGUS­TUS per advies­di­enst:



AEX:



S&P 500:


Dow Jones:


DAX:


Guy Boscart
Mar­ket Timer

www​.usmar​kets​.nl


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.