...

3 PEAKS ... kondigt CRASH aan !!

23 april 2006, 14:29 | Guy Boscart | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Het patroon der verdoeming "Tree Peaks followed by a Domed House" volgt nog steeds de route tot de CRASH die eraan zit te komen (althans volgens het patroon) ... De vergelijking is opzienbarend en als het patroon doorzet dan kunnen we richting eind 2007 een behoorlijke CRASH verwachten op de aandelenmarkten ... Tenminste als we de route blijven volgen ... Het artikel heb ik al enkele keren gebracht en toen gaf ik aan de ontwikkeling ervan te blijven volgen ...We zijn nu bezig met het vormen van de top, zoveel is duidelijk ..

Spookhuisconstructie op de Dow Jones index

Het is alweer 15 maanden geleden dat ik het artikel " Three peaks + DOMED house tot CRASH !? " voor het eerst op de site plaatste zodat het nu weer een mooi moment is om er even op terug te kijken en vooral om te constateren of de uitgestippelde weg wel werd gevolgd. Zoals u in dit artikel kunt zien lijkt het erop dat de Dow Jones het pad nog steeds aan het bewandelen is, alleen liggen de toppen wat hoger dan dat ik het voor de eerste keer aangaf. De overeenkomst blijft wel zeer opvallend.

Uiteraard spookt deze titel alweer door het hoofd. Dat klopt, ware het niet dat ik het doemscenario nog steeds op ons af zie komen .. Het moeilijke hierbij blijft vooral de timing, en er een tijdstip erop zetten blijft altijd zeer lastig .. Dat heb ik links en rechtsom vaak genoeg mogen horen, ik stak te vroeg mijn kop boven het maaiveld maar ik trek me niet terug en blijf me vasthouden aan het scenario van een enorme daling op de aandelenmarkten. Veel ontwikkelingen spreken me hierbij zeker niet tegen maar de beklimming van de "Wall of Fear" duurt voort en blijkbaar is er op dit moment niemand bang voor de "Big One" die eraan zit te komen. De tijd tot de dag dat de klap komt wordt telkens iets korter,

Three peaks Followed by Do(o)med House:

Eerst laat ik nogmaals kennis maken met het befaamde toppatroon "Three peaks Followed by Domed House" dat er toch zeer angstig uitziet. Het toppatroon bestaat zoals u hieronder ziet (figuur 1) uit 28 punten, eerst een topvorming gemaakt door 3 pieken (toppen) gevolgd door een stevige correctie. Daarna volgt er vanaf de bodem (zie punt 10) een nieuwe stevige rally die via de bekende "Wall of fear" steeds verder doorzet zonder dat er een echte pull back komt. Daarna rond punt 23 wordt de top gemaakt gevolgd door de daling tot punt 26 en later tot punt 28 waar de bodem zou moeten uitkomen. Die bodem zou dan ongeveer gelijk moeten zijn aan punt 1 en punt 10. Zie figuur 1 waar het niveau van punt 1, punt 10 of 12 en punt 28 op hetzelfde punt uitkomen...

Figuur 1

Figuur 2

Het verloop is vrijwel identiek aan dat van de theoretische chart (figuur 1). Punt 1 eind 1998 en punt 10 en 12 eind 2002 liggen rond de 7400 pnt en dat is dus op hetzelfde niveau. Na de bodem op punt 12 in oktober 2002 kwam er een rally op gang die zou moeten duren tot punt 23 waar dan de definitieve top uitkomt, dat kan rond de 11.400-11.500 of zelfs rond de oude top op 11.700 pnt gaan worden..

Op figuur 2 ziet u het verloop van de Dow Jones tot nu toe en daar heb ik net als in figuur 1 van het patroon de nummers toegevoegd zodat u duidelijk de overeenkomsten kunt zien. Zelf heb ik een schatting gemaakt van waar de punten 22 t/m 28 zouden moeten gaan lopen, dat kan wat afwijken uiteraard maar als we naar het patroon kijken dan kunnen we uitgaan van dit theoretische verloop. Op de chart tot op heden ziet u dat de Dow Jones in werkelijkheid ook ongeveer die punten heeft neergezet zodat de vergelijking met het theoretische pad nog steeds perfect klopt.

Het is wel een verontrustende ontwikkeling dat het plaatje tot nog toe volledig klopt. De index lijkt nu punt 21 af te werken en kan via een daling terug tot punt 22 dat rond de 11.000 pnt uitkomt. Dan zou er een nieuwe en laatste rally moeten komen tot punt 23 waar de top wordt gemaakt. Dat kan tussen de 11.400 en 11.700 pnt worden maar als de top met geweld tot stand komt sluit ik zelfs een piek tot de 12.000 of 12.200 pnt niet uit. Daarna zal de index fors terug moeten tot opnieuw de 11.000 pnt waar punt 24 wordt gemaakt gevolgd door een laatste herstel tot rond de 11.300~11.400 pnt. waar punt 25 wordt bereikt. Dan wordt het zeer gevaarlijk met een forse terugval tot de 9900~10.000 pnt waar punt 26 wordt neergezet, vanaf de 11.200~11.400 pnt is dit maar liefst 1300 tot 1500 pnt omlaag bij de Dow Jones. In procenten is dit 10 tot 12% vanaf punt 25 en meer dan 15% van de top. Vanaf punt gaan we herstellen tot punt 27 dat rond de 10.500 en maximaal tot de 10.700 pnt kan duren om vanaf daar de genadeslag te krijgen richting punt 28. Dit zal zou heftig worden dat we over een CRASH kunnen spreken, een daling van 3000 pnt bij de Dow Jones is zeer fors te noemen. Dat komt uit op bijna 30% gedurende de rit en meer dan 40% vanaf de top. Het doel van punt 28 ligt dan ook op 7400 pnt, dat is ongeveer 4000 pnt onder het huidige niveau van de Dow Jones index.

Beweging markt onbetrouwbaar:

Het grote probleem is dat juist nu iedereen weer positief kijkt naar de aandelenmarkten zodat men veel te snel de slechte zaken die nog maar net achter ons liggen aan het vergeten is. We merken ook nog steeds dat de volumes veel te laag blijven bij elke poging omhoog, duidelijk is dat er bij rally`s weinig verkopers zijn. De massa aan kopers blijven zoals ik al vaak heb aangegeven weg zodat het voor grote en kapitaalkrachtige partijen makkelijk blijft om de markt naar hogere niveaus te sturen. En dit via een zeer lage volatiliteit.

De recente rally`s gingen steeds gepaard met een extreem lage volatiliteit, de VIX kwam onder de 10% terecht en staat nu nog maar rond de 11%, de volatiliteit bij de Dow Jones staat zelfs nog steeds rond de 10% wat ook veel te laag uitkomt. De bewegingen die de indices intraday lieten zien bij stijgingen blijven gering met maximaal 0.7 tot 1% (dit tussen hoog en laag). Uiteraard komt wel eens een uitzondering voor maar veel heb ik er nog niet kunnen vinden. Er is nu zeker ruimte genoeg omhoog om deze volatiliteit te laten oplopen, dit kan ervoor zorgen dat de intraday bewegingen veel groter worden tot 2 a 3%. En die grote bewegingen zullen nodig zijn om de laatste bewegingen van dit patroon te realiseren, vooral vanaf punt 23 (de top) naar punt 25 en van punt 27 naar punt 28 waar de angst en paniek weer de overhand kunnen krijgen.

Soms vertellen figuren meer dan de theorie erachter:
Hieronder ziet u het koepelhuis waarop de naam van dit technische patroon op is gebaseerd. We hebben er voor u de nummers bijgeplaatst zodat duidelijk wordt wat men precies bedoeld, dat lijkt me toch een zeer duidelijke uitleg vanwaar deze naam komt.
Figuur 4: Domed House


Guy Boscart
© US Markets.nl

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.