Zo 11 feb. 2024, 10:02

TA Intel, IMCD, OCI, Dow Jones, Bel-20 en DSM

We gaan er weer zes bek­ijken. Aan­de­len en indices door elka­ar. We gaan direct op pad. OCI op ver­zoek van Mis­ter bluesky: Als ik nu met een trade long zou zit­ten in OCI dan zou ik zek­er bli­jven zit­ten. De koers is door het gri­jze weer­stand­je gebro­ken en maakt zich nu bin­nen het cirkelt­je op voor…

Lees verder »
Vandaag, 08:55

Markten blijven sterk, records voor de Dow en de DAX

Beste beleggers, beursvolgers ...

Een positieve sessie donderdag, toch zien we dat de technologie na een sterke start richting het slot moest inleveren, bij de Nasdaq en de Nasdaq 100 bleef er nog net een plus over op slotbasis. De S&P 500 moest zelfs 1 punt laten liggen, de index sluit dus negatief. Verder was er 161 punten (0,37%) winst bij de Dow Jones wat een nieuw record opleverde, het 3e deze week. Ook de DAX zette een nieuw record neer met een slot op 19.583 punten. Verder lijkt het erop dat de AEX met een herstel kan beginnen al zal veel afhangen van wat ASML zal gaan doen de komende sessies. De Brent olie zien we vanmorgen rond de 75 dollar, de euro blijft wat hangen rond de 1,085 dollar. De rente in de VS loopt weer wat op tot rond de 4,11%, de prijs van het goud zien we rond de 2.720 dollar en zet nieuwe records neer. Ook de Bitcoin doet het weer goed en gaat op zoek naar de 70.000 dollar, nu staat de bitcoin rond de 68.250 dollar.

Signaaldiensten:
We hebben via de 'dynamische aandelen portefeuille' nu een positie opgenomen, er zullen er meer volgen op vrij korte termijn maar eerst moet de markt een correctie laten zien. Te veel aandelen staan rond hun top, enkele indices bereiken hun hoogste stand ooit. Meedoen de rest van dit jaar? Tot 1 januari 2025. Dat kan vanaf vandaag voor € 35 via de nieuwe aanbieding ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en vooral ook onze belangrijke updates ...

Marktupdate vrijdag 18 oktober:
De Dow Jones zet een nieuw record neer, Nasdaq blijft nog net in de plus terwijl Nvidia en andere semi-conductor bedrijven blijven doorstijgen. Alleen blijft ASML ver achter na de cijfers die fors tegenvielen. De SOX index won bijna 1%.

Het waren dus vooral de technologieaandelen die donderdag zorgden voor een stijging van de belangrijkste gemiddelden. De Dow Jones zet dus opnieuw een record neer op slotbasis.

De optimistische vooruitzichten van TSMC zorgden deze keer voor een stijging van de halfgeleidersector. Chipgigant Nvidia steeg verder met 1% nadat het aandeel tijdens de sessie een nieuwe recordstand bereikte.

De S&P 500 daalde minimaal (1 punt) nadat deze index eerder gedurende de sessie kortstondig de hoogste stand ooit had bereikt.

In Europa zien we dat de AEX bijna 6 punten (0,65%) winst boekte, het slot komt zo weer dicht bij de 900 punten uit. De AEX moet nog wel boven dat niveau zien te geraken om weer in een positieve flow te geraken.

De DAX doet het beter en zet een nieuw record neer op 19.583 punten. De index won 150 punten ofwel 0,77%. Ook de CAC 40 won 1,22% met een slot op 7584 punten.

Opvallend beursnieuws:

  • Netflix rapporteerde donderdag na het slot kwartaalcijfers over het 3e kwartaal. Spencer Neumann, financieel directeur van Netflix Inc., zei in een video-interview dat de streaminggigant momenteel mikt op een jaarlijkse omzet van 43 tot 44 miljard dollar in 2025 wat een stijging is ten opzichte van de 38,75 miljard die men verwacht voor 2024.
  • Netflix verloor gedurende de sessie 2% maar na het slot tijdens de handel nabeurs won Netflix ruim 5%.
  • Hypotheekrente stijgt voor derde week op rij, terwijl kopers voorzichtiger worden.
  • De gemiddelde 30-jarige hypotheek met vaste rente steeg in de week tot en met woensdag naar 6,44%, wat het hoogste niveau sinds augustus is volgens de Freddie Mac-gegevens. Een week eerder was dat nog 6,32%.
  • Toch blijft het vertrouwen van huizenbouwers stijgen in oktober ondanks de stijgende hypotheekrente.
  • Het aandeel Affirm daalt nadat Apple een partnerschap met rivaal Klarna aankondigt. Affirm verloor 8% na dat bericht.
  • EV-fabrikant Lucid verkoopt meer aandelen om geld op te halen voor de lancering van hun nieuwe SUV. Lucid-aandelen dalen daardoor wel fors.
  • Uiteraard stijgt Nvidia samen met andere chipaandelen nadat TSMC voorspelt dat de vraag naar AI 'vele jaren' sterk zal blijven.
  • Het Goud bereikt een nieuwe recordhoogte rondom de 2.720 dollar per troy ounce.
  • De detailhandelsverkopen stijgen in september sterker dan verwacht met 0,4%.
  • En nog een top bank, 'Bank of America' ziet dat de aandelenmarkt een verkoopsignaal laat zien dat sinds februari 2021 en sinds eind september 2008 niet meer werd gezien.
  • De olieprijzen stabiliseren zich wat nu handelaren de risico's voor het Midden-Oosten en de vooruitzichten voor China afwegen.

Vanaf vandaag nieuwe aanbieding signaaldiensten:
We hebben via de 'dynamische aandelen portefeuille' nu een positie opgenomen, er zullen er meer volgen op vrij korte termijn maar eerst moet de markt een correctie laten zien. Te veel aandelen staan rond hun top, enkele indices bereiken hun hoogste stand ooit. Meedoen de rest van dit jaar? Tot 1 januari 2025. Dat kan vanaf vandaag voor € 35 via de nieuwe aanbieding ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en vooral ook onze belangrijke updates ...

Analyse Brent olie:
Nog steeds zoekende naar de volgende beweging, de volatiliteit zal blijven met de strijd voor de olie bij de economische verwachtingen van vooral Azië en meer specifiek China en de ontwikkelingen van de oorlog in het Midden-Oosten.

Weerstand zien we rond de 75 dollar nu, verder rond de 77 dollar weerstand. Steun verwacht ik in de buurt van de bodems die er deze week werden gezet, die komen uit rond de 73 dollar.

Analyse AEX:
De AEX probeert zich te herpakken en kan interessant worden zodra de index weer boven de 900 punten geraakt. Let ook op het 50-daags gemiddelde waar de index nu dichterbij komt. Een redelijk sterkt steun zien we nu vooral rond de 890 punten. Als weerstand zien we nu eerst de 900 punten met net daarboven de 904-905 punten. Veel zal afhangen van hoe ASML kan herstellen want zonder ASML wordt een stevig herstel moeilijk.

We gaan zeker overwegen om een long positie op te nemen, eerder dan bij de DAX ook al zullen we behoorlijk afhankelijk zijn van ASML dat heel zwaar weegt binnen de AEX index. ASML is wel heel zwaar afgestraft, dus moeten we op dat herstel kunnen rekenen binnen een periode van 1 a 2 weken.

Een positie op de AEX? Wacht het signaal af, dat gaan we mogelijk versturen op korte termijn al denk ik wel dat het voor na het weekend zal zijn.

Analyse DAX:
De DAX zet records neer, het slot op 19.583 punten zorgt voor een nieuw record op slotbasis. De absolute top werd donderdag ook neergezet op 19.675 punten. Dat zal nu de eerste weerstand worden voor de DAX, daarboven letten we op de 19.750 en de 19.850 punten als weerstand.

Steun wat betreft de DAX nu eerst rond de 19.500 en de 19.400 punten, later rond de 19.250 punten steun.

De DAX gaan we goed opvolgen de komende dagen, we kunnen echter alleen kopen bij een dip. Let ook op de rode weerstandslijn over de recente toppen.

Kortom, er zitten meer toppen aan te komen maar toch verkies ik momenteel liever de indices op Wall Street om mee te handelen. Europa zit toch gevangen tussen de regio's China en de VS.

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones blijft records neerzetten, donderdag opnieuw een all time high bij deze index. De Dow Jones loopt verder op via de weerstandslijn over de toppen. Weerstand nu de 43.250 met daarboven de 43.500 en de 43.750 punten. Steun nu de 43.000 en de 42.750 punten.

We moeten nu goed in zien te schatten tot waar de Dow Jones door kan trekken, de verkiezingen naderen nu snel en de kwartaalcijfers stromen binnen en tot nu toe zijn die over het algemeen goed. Maar er volgt nog veel meer, de retail bedrijven doen het goed momenteel, denk ook aan de bouwmarkten die een impuls krijgen door de recente orkanen.

De Dow Jones blijft op kopen staan maar met de nodige voorzichtigheid en vooral ook alleen proberen te kopen op dips.

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 begon sterk aan de sessie maar moest inleveren richting het slot en bleef maar net positief op slotbasis. De recordstand ligt echter niet zo ver meer te wachten waardoor de aantrekkingskracht aanwezig blijft. De top wacht amper 2,5% boven het slot van donderdag, goed te doen op korte termijn en met wat wind in de zeilen.

Weerstand nu de top van deze week rond de 20.500 punten, later de all time high net onder de 20.700 punten. We kunnen steun verwachten rond de 20.000 punten, later rond de 19.750 punten.

We blijven voorzichtig, een short positie lijkt nu interessant, maar we kunnen ook kijken voor een long positie om mee te profiteren voor een rit richting de top. Waar het kan zal ik een positie opnemen voor de leden, u kunt uiteraard meedoen ...

De Nasdaq 100 blijft op kopen staan, maar met de nodige voorzichtigheid en vooral ook alleen proberen te kopen op dips.

Signaaldiensten:
We hebben via de 'dynamische aandelen portefeuille' nu een positie opgenomen, er zullen er meer volgen op vrij korte termijn maar eerst moet de markt een correctie laten zien. Te veel aandelen staan rond hun top, enkele indices bereiken hun hoogste stand ooit. Meedoen de rest van dit jaar? Dat kan vanaf vandaag voor € 35 via de nieuwe aanbieding ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en vooral ook onze belangrijke updates ...

Overzicht signaaldiensten:


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Vandaag, 04:02

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
CHN CHN: BBP (Jaarlijks) (Q3) 04:00 4,6% 4,6% 4,7% Actueel: 4,6% Verwacht: 4,6% Vorige: 4,7%
Gisteren, 17:02

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Ruwe Olievoorraden 17:00 -2,191M 1,800M 5,810M Actueel: -2,191M Verwacht: 1,800M Vorige: 5,810M
Gisteren, 14:32

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Kern Detailhandelsverkopen (Maandelijks) (sep.) 14:30 0,5% 0,1% 0,2% Actueel: 0,5% Verwacht: 0,1% Vorige: 0,2%
USA USA: Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding 14:30 241K 241K 260K Actueel: 241K Verwacht: 241K Vorige: 260K
USA USA: Philadelphia Fed Productie-index (okt.) 14:30 10,3 4,2 1,7 Actueel: 10,3 Verwacht: 4,2 Vorige: 1,7
USA USA: Detailhandelsverkopen (Maandelijks) (sep.) 14:30 0,4% 0,3% 0,1% Actueel: 0,4% Verwacht: 0,3% Vorige: 0,1%
Loading..
Er is een fout opgetreden
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.