Vr 8 dec. 2023, 08:02

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
DEU DEU: Duitse CPI (Maandelijks) (nov.) 08:00 -0,4% -0,4% 0,0% Actueel: -0,4% Verwacht: -0,4% Vorige: 0,0%
Vrijdag, 14:32

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Gemiddeld Inkomen per Uur (Maandelijks) (aug.) 14:30 0,4% 0,3% -0,1% Actueel: 0,4% Verwacht: 0,3% Vorige: -0,1%
USA USA: Niet-agrarische Loonlijsten (aug.) 14:30 142K 164K 89K Actueel: 142K Verwacht: 164K Vorige: 89K
USA USA: Werkloosheidscijfer (aug.) 14:30 4,2% 4,2% 4,3% Actueel: 4,2% Verwacht: 4,2% Vorige: 4,3%
Vrijdag, 09:10

Beurzen wachten de cijfers af, beleggers blijven onrustig

Beste beleggers, beursvolgers ...

De markten blijven vooral twijfelen over wat de Fed gaat doen later deze maand, de cijfers over de arbeidsmarkt blijven daar belangrijk bij en die komen vanmiddag om 14:30. Vallen die mee dan kunnen we een rally verwachten, vallen die tegen dan is de kans groot dat de markten verder omlaag moeten. We gaan het zien later vanavond, we kunnen er weinig over zeggen op dit moment. De start van de sessie ziet er negatief uit via de futures, alles staat negatief vanmorgen. De olieprijs zien we vanmorgen rond de 73 dollar, de euro komt uit op 1,112 dollar. De 10 jaar rente in de VS zien we vanmorgen rond de 3,7%. We blijven opletten en naar kansen zoeken, vandaag kan het wel eens een belangrijke sessie worden om de richting voor volgende week te bepalen.

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 NOVEMBER 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk nu een tijdje met ons mee en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ... Schrijf u nu in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktupdate 6 september:
De indices op Wall Street schommelden donderdag behoorlijk door dat beleggers opnieuw zwakkere cijfers over de arbeidsmarkt moesten verwerkten. Deze cijfers zouden de verwachtingen voor zowel de hoop op een renteverlaging als de gezondheid van de Amerikaanse economie kunnen doen veranderen. Ofwel wordt het 25 basispunten of 50 basispunten omlaag?

De S&P 500 daalde met 0,3% terwijl de Dow Jones Industrial met 219 punten daalde ofwel 0,54%. De Nasdaq Composite schommelde de gehele sessie tussen positief en negatief, uiteindelijk kwam het slot uit op een plus van 0,25%, de Nasdaq 100 deed het met 0,05% winst iets minder goed. Verder zien we dat de SOX index met 0,6% verlies de sessie afsloot. De Dow Transport index verloor 1,9% terwijl de Russel 2000 met 0,4% omlaag moest.

De cijfers van donderdag vielen mee en tegen, de wekelijkse steunaanvragen in de VS daalden afgelopen week opnieuw met 5.000 tot 227.000 nieuwe aanvragen. De verwachting lag op 229.000 nieuwe steunaanvragen na een aantal van 232.000 in de week ervoor. Deze cijfers dalen al voor de 4e week op rij.

Private werkgevers in de VS rapporteerden hun kleinste maandelijkse groei in het aantal vacatures sinds januari 2021 bleek donderdag uit nieuwe gegevens van ADP. De private loonlijsten groeiden met ongeveer 99.000 en dat was ruim onder de verwachtingen.

Er was er donderdag ook aandacht voor de inkoopmanagersindices voor de dienstensector. Volgens S&P Global groeide de dienstensector harder dan werd verwacht. De inkoopmanagersindex verbeterde van 55,0 naar 55,7. Ook de inkoopdata van ISM toonden ook een lichte groeiversnelling van de Amerikaanse dienstensector in juli, hoewel de verbetering van 51,4 naar 51,5 beperkt was lag het cijfer hoger dan wat er door de economen werd verwacht. Die rekenden voor augustus op een daling tot 51,0.

Opvallend blijft ook het verloop van de olieprijzen, eerst veerden die op na de bevestiging van OPEC+ dat de leden van het bondgenootschap hun plannen om te beginnen met het afbouwen van hun aanvullende productiebeperkingen met twee maanden zullen uitstellen. De OPEC zei donderdag dat de 2,2 miljoen vaten per dag aan vrijwillige reducties pas vanaf december geleidelijk worden afgebouwd. Toch kreeg de economie later weer de voorrang en zakten de olieprijzen weer terug richting de laagste prijs van deze week.

Met onze signaaldiensten enkele posities opgenomen:
We zitten in de markt met wat posities die we hebben opgenomen na de stevige daling. We bekijken waar we kunnen sluiten indien nodig.

Enkele belangrijke punten voor vandaag:

  • Beleggers blijven zich afvragen of de Amerikaanse economie de inflatie zal kunnen verslaan zonder dat men in een recessie terechtkomt? Dat is misschien wel de enige belangrijke vraag die investeerders zichzelf stellen nu steeds meer economische cijfers wijzen op een afzwakkende economie.
  • De langetermijntrend van arbeidsmarkt- en inflatiegegevens rechtvaardigt dat de Federal Reserve binnenkort het rentebeleid versoepelt en het komende jaar geleidelijk afbouwt. Dat zegt Austan Goolsbee die de voorzitter is van de Fed in Chicago.
  • Hij zei dat de lange boog laat zien dat de inflatie aanzienlijk daalt en dat het werkloosheidspercentage sneller stijgt. De Fed-functionarissen gingen daar in juni nog niet van uit.
  • Het Amerikaanse banenrapport is altijd al groot nieuws op Wall Street, toch zullen vooral de looncijfers over de maand augustus nog belangrijker zijn. Ze zouden de groote van de renteverlaging kunnen beïnvloeden, ofwel 25 bp ofwel 50 bp.
  • In Parijs was het vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield een van de opvallende stijgers met een winst van 2,8%.
  • De Franse banken lagen er ook goed bij.
  • De luxemerken LVMH en Hermes kregen het ook weer moeilijk, LVMH moest 3,6% inleveren terwijl Hermes 6,4% verloor. Ook defensiebedrijven stonden onder druk.
  • Wat betreft de DAX zien we dat Bayer 3,9% steeg, ook Deutsche Bank deed het goed met een winst van 3,2%.
  • Nvidia won 1% en liet zo een beperkt herstel zien na het grote verlies van 10% tijdens de 2 sessies ervoor.
  • Nvidia reageerde op de mediaberichten dat het Amerikaanse ministerie van Justitie de chipreus en sommige andere bedrijven zou hebben gedagvaard in een onderzoek naar het mogelijk schenden van de mededingingsregels. Het bedrijf zei dat het niet is gedagvaard maar Amerikaanse justitie zou enkel informatie hebben ingewonnen onder meer over de hardwarebundels van Nvidia.
  • Nabeurs kwam de sectorgenoot van Nvidia Broadcom met cijfers, het aandeel verloor nabeurs bijna 7%. De chipproducent wist in het afgelopen kwartaal weliswaar de verwachtingen te verslaan, maar de outlook stelde wat teleur. Het aandeel verloor al zo'n 40 dollar vanaf de top die we zien rond de 185 dollar midden juni.
  • Nog een AI-hoogvlieger C3.ai rapporteerde bij woensdag kwartaalcijfers en door een zwakker dan voorziene omzet uit abonnementen waren beleggers er niet blij mee. Het aandeel daalde met 8%.
  • US Steel steeg met 2% donderdag na de stevige koersval van woensdag. Het Witte Huis lijkt op het punt te staan de verkoop aan Nippon Steel te blokkeren.
  • Dan nog een feitje, Chief Executive van Nvidia Jensen Huang heeft gedurende de afgelopen maanden meer dan 5 miljoen aandelen van de chipmaker verkocht. Dat zou overeen komen met een bedrag van 633 miljoen dollar. Structureel verkoopt de topman al aandelen van het bedrijf.
  • Verder blijft er nog één grote factor achter de angst van begin augustus op de Amerikaanse aandelenmarkt en die is nog niet verdwenen. Door de economische vertraging in de VS blijft men de gevolgen voor wat men noemt carry trades in de gaten houden.

Europa:
Europa sluit over het algemeen iets lager donderdag, men wacht duidelijk op meer economisch nieuws en dat krijgen we vanmiddag uit de VS met de banengroei over de maand augustus. De lat ligt op 161.000 nieuwe banen, in juli was dat nog 114.000 en dat viel toen nogal tegen. Verder moet de werkloosheid volgens de economen dalen van 4,3% tot 4,2%.

Op macro-economisch vlak was er in Europa donderdag verder aandacht voor de Duitse fabrieksorders en die stegen in juli verrassend met 2,9% terwijl de markt rekening hield met een daling van 1%. In juni stegen de fabrieksorders ook al met 4,6%.

De detailhandelsverkopen binnen de eurozone zijn in juli licht gestegen maar dat cijfers was dan weer iets minder dan werd verwacht. Op maandbasis stegen de detailhandelsverkopen met 0,1%, na een daling met 0,4% in juni. Economen hielden wel rekening met een stijging van 0,3%.

Als eerste indicatie van wat de consument in het 3e kwartaal doet, geeft dit niet veel hoop op een verrassende stijging van de consumptie van huishoudens. Misschien is het zo dat het EK voetbal en de Olympische Spelen de consumptie wat hebben gestimuleerd, maar verwacht daar verder geen grote verrassingen meer van later dit jaar.

Gisteren werd ook bekend gemaakt dat voormalig Brexitonderhandelaar Michel Barnier de nieuwe premier van Frankrijk is geworden. Hij zal zijn onderhandelingservaring meer dan nodig hebben om een regering te kunnen vormen en om ook een begroting goed te keuren die een kans van slagen heeft.

De meeste indices in Europa sluiten donderdag wat lager, alleen de BEL 20 sluit wat hoger. De AEX sluit met 5,12 punten (-0,57%) verlies, het slot komt nu uit op 891,86 punten. De DAX verloor 15 punten (-0,08%) met een slot op 18.576 punten. De CAC 40 sluit de sessie met 69 punten verlies (-0,92%) en komt nu uit op 7.432 punten. De BEL 20 index sluit met 0,31% winst.

Economische cijfers deze week:

Signaaldiensten:
We hebben rond de bodem enkele posities opgenomen donderdag, we bekijken nu of de markt wat kan herstellen volgende week na de stevige daling. Na de vorige terugval kwam er een ongezien herstel op gang ... U kunt ons volgen door lid te worden via de aanbieding hieronder ...

Volg ons nu via de aanbieding tot 1 NOVEMBER 2024 vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Indicatie markt voorbeurs:
De indicatie voor Wall Street via de futures geven een lagere opening aan, we blijven nog altijd rekenen op een volatiel verloop beide kanten op. Ook voor Europa zien we via de indicaties een lagere opening. Hieronder ziet u een overzicht van de grondstoffen, rente en valuta van voor de opening.

  • Brent olie: 73 dollar
  • Goud: 2.550 dollar
  • Rente VS 10 jaar: 3,7%
  • Euro-dollar: 1,112 dollar
  • Bitcoin: 56.400 dollar
  • VIX index: 19,5

Rente 10 jaar VS:
De rente komt vanmorgen uit rond de 3,71%.

Brent olie:

  • Steun: 72,5-72-71-70
  • Weerstand: 73-74-75-76
  • Handelen op de Brent olie via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024

Grafiek Brent olie:

Analyse AEX:

  • Steun: 890-880-875-870
  • Weerstand: 895-900-905-910
  • 50-daags gemiddelde: 910,1
  • Handelen op de AEX via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:

  • Steun: 18.750-18.500-18.250-18.100
  • Weerstand: 19.000-19.150-19.250-19.450
  • 50-daags gemiddelde: 19.430
  • Handelen op de Nasdaq 100 index via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:

  • Steun: 18.500-18.400-18.250-18.100
  • Weerstand: 18.650-18.800-18.900-19.000
  • 50-daags gemiddelde: 18.325
  • Handelen op de DAX via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:

  • Steun: 40.750-40.500-40.250-40.000
  • Weerstand: 41.000-41.250-41.400-41.600
  • 50-daags gemiddelde: 40.175
  • Handelen op de Dow Jones via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024 ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een van onze signaaldiensten wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 NOVEMBER 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Donderdag, 17:02

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Ruwe Olievoorraden 17:00 -6,873M -0,600M -0,846M Actueel: -6,873M Verwacht: -0,600M Vorige: -0,846M
Donderdag, 16:03

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: ISM niet-verwerkende Industrie Index (aug.) 16:00 51,5 51,3 51,4 Actueel: 51,5 Verwacht: 51,3 Vorige: 51,4
Loading..
Er is een fout opgetreden
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.