...

WALL STREET OP WEERSTAND

13 januari 2011, 12:49 | Guy Boscart | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Wat een volatiliteit, ook aan het begin van 2011, met hier en daar toch al wat uiter­sten. Zo hebben we de EURO al tussen de 1,28 en 1,34 zien bewe­gen door de spec­u­laties in Europa met de vraag of er al dan niet nieuwe BAILOUTS komen. Wall Street legt voor­lop­ig nog alles gewoon naast zich neer en wacht achterover leunend met de hoge standen de nieuwe kwartaal­ci­jfers af.


Op Wall Street mag de beurs wel wat omlaag. Zelfs voor de meest opti­mistis­che han­de­laren is het nu toch de hoog­ste tijd voor wat win­st­ne­min­gen, zek­er na de ral­ly die al aan de gang is vanaf begin sep­tem­ber 2010. Na een korte tussen­ti­jdse cor­rec­tie eind novem­ber werd de 2de fase van de ral­ly ingezet die nu nog gaande is. Trouwens, wie op een dal­ing wacht sinds eind novem­ber heeft MAX­I­MAAL een halve pro­cent dal­ing mogen meemak­en na een volle sessie. We zijn inmid­dels zo‘n 33 sessies verder sinds de bodem van de Dow Jones op 28 novem­ber en we staan met die index alweer zo‘n 800 pnt hoger. Sinds begin okto­ber vorig jaar, waar de laat­ste kwartaal­ci­jfers wer­den gep­re­sen­teerd, staan we met de Dow Jones nu zo‘n 1000 pnt hoger. Kijken we een half jaar achteruit, tot mid­den juli, waar de index een bodem maak­te rond de 9600 pnt, zijn we al meer dan 2000 pnt opgeschoten.

Eigen­lijk meer dan vol­doende om het nieuwe cijfer­seizoen met verve te kun­nen ont­van­gen. Een negatieve reac­tie kan men er gerust bij hebben nu. Zolang de Dow Jones voor de mid­lange ter­mi­jn beleg­gers niet onder de 11.000 pnt zakt, is er niks aan de hand en kan men gerust posi­tief bli­jven. Voor de lange ter­mi­jn beleg­gers is er zelfs tot de 10.000 pnt geen vuilt­je aan de lucht.

Voor de traders, ofwel actieve han­de­laren, een doel­groep die wij bij US Mar­kets bedi­enen, kijken we wel uit naar een top van­waar we een cor­rec­tie in kun­nen zetten van enkele pro­cen­ten. Wij moeten het hebben van veel beweg­in­gen op de markt omdat we werken we met derivat­en; pro­ducten die indices of andere onderliggende waar­den met een hef­boom vol­gen. Dat is de reden dat we nu zoeken naar een draaipunt in de markt. Een punt dat er vol­gens mij aan zit te komen.

De grafieken hieron­der tonen dat we een weer­stand tegenkomen, de lijn over de top­pen, ofwel de bovenkant van het oplopende trend­kanaal bij de Dow Jones en de Nas­daq, en een hor­i­zon­tale weer­stan­dli­jn bij de Dow Jones Trans­port index. Die laat­ste wordt vaak gezien als de voor­lop­er op Wall Street en is dan een voor­speller van wat de beurzen de komende maan­den zullen gaan doen. Deze liet tij­dens de laat­ste fase van de sti­jging, vanaf eind novem­ber, niet dezelfde pow­er zien als de Dow Jones en de Nas­daq. Ook nieuwe top­pen kwa­men er niet na de top van de eerste han­dels­dag van het jaar (3 jan­u­ari). Iets wat de Dow en de Nas­daq dus wel hebben gedaan.

Lat­en we Wall Street maar eens goed in de gat­en houden de komende dagen, zek­er wan­neer we de ste­un­li­jn van het oplopende trend­kanaal bereiken, maar of we dan al meteen de draad weer op gaan pakken omhoog? Of als we daar nog een ver­vol­gdal­ing kun­nen kri­j­gen? De grafieken zijn op uur­ba­sis, dus de lijn onder de bodems is het korte ter­mi­jn ste­un­niveau. Als we verder kijken op dag- en week­ba­sis dan is er op zijn minst nog ruimte om een goeie 3 tot 5% te cor­rigeren zon­der dat de lange uptrend in gevaar komt. Bij de Nas­daq kan er zelfs wat meer vanaf …

Resumerend:
De markt is sterk, zal dat waarschi­jn­lijk ook bli­jven, maar om nieuwe kop­ers te zoeken (lokken), en om wat op adem te komen is een cor­rec­tie van 2 tot 3% in eerste instantie zek­er op zijn plaats. Het zou zelfs wat langer kun­nen duren waar­door we mogelijk 3 tot 5% moeten inlev­eren. Op de Nas­daq waar de sti­jging wat feller was, zou er zelfs tot 8% vanaf kun­nen de komende weken.









Guy Boscart
Oprichter
www​.usmar​kets​.nl


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.