
Intermarket Analyse
De term kent u waarschijnlijk al want wie deze site regelmatig bezoekt weet dat we een van de weinigen in de Benelux zijn die deze vorm van analyses gebruikten en die ook nog goed kunnen toepassen, vandaar dat we u via deze update kunnen melden hoe het in elkaar zit. Onderaan dit artikel ziet u ook 2 datums om u op te geven voor een presentatie over deze vorm van analyseren, de ene sessie op 18 november zit voor 90% vol en de overige 10% bestaat uit opties die volgende week worden bevestigt zodat er nog maar 5 plaatsen over zullen blijven. We hebben beslist er een 2e dag aan toe te voegen en dan wel op 2 of 9 december.
Let er ook hier op dat er maar 50 plaatsen beschikbaar zijn.en dat daar ook reeds 15 plaatsen van zijn bezet.
De algemene basis:
Om Intermarket analyse goed toe te passen in de praktijk is er uiteraard ook een goede basis voor nodig, de Technische Analyse moeten we blijven toepassen om zo de steun en weerstanden te ontdekken bij de diverse onderliggende waarden. Het maakt in principe weinig uit wat het is, de rente, bonds, dollar, indices, commodities, Olie, Goud enz… Overal moeten we steun en weerstand vinden en daarop moeten we de herkenbare punten uit het verleden projecteren naar de toekomst.
U mist natuurlijk de aandelen in dit rijtje maar dat doen we binnen de Intermarket Analyse bewust, een index of een sector index vertaalt vanzelf de waarde van een aandeel maar dan op gemiddelde basis. Het scheelt ons meteen een smak werk want ook ik heb jaren lang lijsten vol aandelen geanalyseerd tot je door de bomen het bos niet meer ziet. Welkom index of sector beleggen dan maar, want door deze “Helikopter view” hoeven we niet meer te wachten op de cijfers van een favoriete aandeel … Of kan ons een zoveelste winstwaarschuwing niet zoveel meer schelen … Ook beschermen de indices zo de belegger voor de soms veel te grote verliezen.
Tradersplannen of strategieën op aandelenmarkten, bonds, Commodities en valuta markten kunnen we snel genoeg bedenken als we naar de verbanden en de grafieken (voor steun en weerstand) kijken. Door de komst van het Internet liggen de markten vrij dicht bij elkaar waardoor de Intermarket Analyse goed uitvoerbaar is geworden. Alleen zijn de beurzen nog geen 24 uur per dag open, maar ik denk dat dit niet lang (pakweg 10 jaar?) meer op zich zal laten wachten.
Ook de banken hebben daarop ingespeeld door geschikte producten te brengen die voor professionele (Institutionele) beleggers en sinds kort ook voor de particuliere belegger bereikbaar werden. Voor U als particuliere belegger zijn we maar al te blij met de komst van de Turbo, een van de mooiste beleggingsproducten vanwege de globale bereikbaarheid zowel LONG als SHORT. Op de Intermarket Analyse kan men hierdoor als kleinere belegger goed anticiperen.
Wat ook belangrijk is blijft het zoeken naar overeenkomsten uit het verleden en het gebruiken van situaties die vandaag de dag spelen richting de toekomst. Uiteraard kunnen we zo optimaal profiteren van de Globale relaties ofwel verbindingen. bij het verloop van de recente globale marktgegevens tonen die aan hoe ongelijkmatig sommige wereldmarkten op elkaar inwerken en elkaar uiteindelijk beïnvloeden.
Waar wordt naar gekeken?
Er worden verbanden gelegd tussen de diverse segmenten binnen de financiële markten en hiermee proberen we vooral ervaringen uit het verleden mee te nemen bij de beslissende momenten. Wel kunnen die behoorlijk van elkaar afwijken. Er wordt hierbij vooral gekeken naar
- Commodities,
- Indices en aandelen
- Valuta
- Rente en Obligatiekoersen van de belangrijke bonds en
De belangrijke TA indicatoren die makkelijk kunnen worden toegepast en vrij goed voor iedereen te begrijpen zijn. Er worden geen 10 tot 20 en meer indicatoren gebruikt, meestal houd het op bij 5.
- Volume
- Volatiliteit in onderliggende waarde
- Enkele veel gebruikt MA‘s
- MACD
- RSI
Ook economische indicaties of signalen worden daarbij gebruikt. We kijken dan vooral naar de terugkomende cijfers over de… Veel meer is niet nodig om een prima beeld te krijgen over de conditie van een bepaalde regio.
- Inflatie
- Economische groei,
- Werkgelegenheid
- Handelstekort
Deze verbanden gaan we in die presentatie wat nader bekijken en via die verbanden naar kansen zoeken op de financiële markten. Ook kijken we naar welke financiële producten daarbij passen om zo optimaal te kunnen profiteren van de mogelijkheden die de markt ons biedt.
De presentatie zal plaatsvinden op zaterdag 18 november (5 plaatsen over) of op zaterdag 2 of 9 december (35 plaatsen over). De presentaties vinden plaat in Leusden bij Van der Valk. De presentatiedag die van 10 uur tot 17:30 duurt en om 12:30 wordt onderbroken voor een uitgebreide lunch kost 185 euro. De presentatie wordt geheel verzorgd door Intermarket Analist Guy Boscart.
Indien u belangstelling hebt in het volgen van deze presentatie dan kunt u zich inschrijven door een mail te sturen naar info@usmarkets.nl graag verkrijgen we dan uw gegevens (naam, woonplaats, banknummer en telefoonnummer) en de toestemming in de mail om het bedrag van uw rekening af te schrijven ongeveer 4 a 5 weken voor de presentatie plaatsvindt.
Er zijn dus 50 plaatsen beschikbaar per sessie, ik kies bewust voor dit aantal omdat ik graag het overzicht hou. Bij meer dan 50 mensen is dat moeilijker, ook is de zaal dan te groot en wordt het onpersoonlijker.
US Markets