...

US Markets, wat bieden we U

25 augustus 2006, 08:34 | Guy Boscart | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)

Inter­mar­ket Analyse, geen nieuw woord maar wel ben ik blij deze vorm van analy­seren in onze regio te intro­duc­eren … De term is nieuw voor velen maar wie US Mar­kets vaak bezoekt weet hoe ik de mark­ten benad­er en de vari­atie ervan gebruik, daarom ben ik trots de pio­nier te zijn op dit gebied en u daarin de weg te wijzen …

Inter­mar­ket Analyse

De term kent u waarschi­jn­lijk al want wie deze site regel­matig bezoekt weet dat we een van de weini­gen in de Benelux zijn die deze vorm van analy­ses gebruik­ten en die ook nog goed kun­nen toepassen, van­daar dat we u via deze update kun­nen melden hoe het in elka­ar zit. Onder­aan dit artikel ziet u ook 2 datums om u op te geven voor een pre­sen­tatie over deze vorm van analy­seren, de ene sessie op 18 novem­ber zit voor 90% vol en de overige 10% bestaat uit opties die vol­gende week wor­den beves­tigt zodat er nog maar 5 plaat­sen over zullen bli­jven. We hebben beslist er een 2e dag aan toe te voe­gen en dan wel op 2 of 9 decem­ber.

Let er ook hier op dat er maar 50 plaat­sen beschik­baar zijn.en dat daar ook reeds 15 plaat­sen van zijn bezet.

De algemene basis:

Om Inter­mar­ket analyse goed toe te passen in de prak­tijk is er uit­er­aard ook een goede basis voor nodig, de Tech­nis­che Analyse moeten we bli­jven toepassen om zo de ste­un en weer­standen te ont­dekken bij de diverse onderliggende waar­den. Het maakt in principe weinig uit wat het is, de rente, bonds, dol­lar, indices, com­modi­ties, Olie, Goud enz… Over­al moeten we ste­un en weer­stand vin­den en daarop moeten we de herken­bare pun­ten uit het verleden pro­jecteren naar de toekomst. 

U mist natu­urlijk de aan­de­len in dit rijt­je maar dat doen we bin­nen de Inter­mar­ket Analyse bewust, een index of een sec­tor index ver­taalt vanzelf de waarde van een aan­deel maar dan op gemid­delde basis. Het scheelt ons meteen een smak werk want ook ik heb jaren lang lijsten vol aan­de­len geanaly­seerd tot je door de bomen het bos niet meer ziet. Welkom index of sec­tor beleggen dan maar, want door deze Helikopter view” hoeven we niet meer te wacht­en op de cijfers van een favori­ete aan­deel … Of kan ons een zoveel­ste winst­waarschuwing niet zoveel meer sche­len … Ook bescher­men de indices zo de beleg­ger voor de soms veel te grote ver­liezen.

Trader­s­plan­nen of strate­gieën op aan­de­len­mark­ten, bonds, Com­modi­ties en val­u­ta mark­ten kun­nen we snel genoeg bedenken als we naar de ver­ban­den en de grafieken (voor ste­un en weer­stand) kijken. Door de komst van het Inter­net liggen de mark­ten vrij dicht bij elka­ar waar­door de Inter­mar­ket Analyse goed uitvo­er­baar is gewor­den. Alleen zijn de beurzen nog geen 24 uur per dag open, maar ik denk dat dit niet lang (pak­weg 10 jaar?) meer op zich zal lat­en wachten.

Ook de banken hebben daarop inge­speeld door geschik­te pro­ducten te bren­gen die voor pro­fes­sionele (Insti­tu­tionele) beleg­gers en sinds kort ook voor de par­ti­c­uliere beleg­ger bereik­baar wer­den. Voor U als par­ti­c­uliere beleg­ger zijn we maar al te blij met de komst van de Tur­bo, een van de mooiste beleg­ging­spro­ducten van­wege de glob­ale bereik­baarheid zow­el LONG als SHORT. Op de Inter­mar­ket Analyse kan men hier­door als kleinere beleg­ger goed anticiperen.

Wat ook belan­grijk is bli­jft het zoeken naar overeenkom­sten uit het verleden en het gebruiken van sit­u­aties die van­daag de dag spe­len richt­ing de toekomst. Uit­er­aard kun­nen we zo opti­maal prof­iteren van de Glob­ale relaties ofwel verbindin­gen. bij het ver­loop van de recente glob­ale mark­t­gegevens tonen die aan hoe ongelijk­matig som­mige wereld­mark­ten op elka­ar inwerken en elka­ar uitein­delijk beïnvloeden.

Waar wordt naar gekeken?

Er wor­den ver­ban­den gelegd tussen de diverse seg­menten bin­nen de finan­ciële mark­ten en hier­mee proberen we vooral ervarin­gen uit het verleden mee te nemen bij de beslis­sende momenten. Wel kun­nen die behoor­lijk van elka­ar afwijken. Er wordt hier­bij vooral gekeken naar 

  • Com­modi­ties,

  • Indices en aan­de­len

  • Val­u­ta

  • Rente en Oblig­atieko­ersen van de belan­grijke bonds en 

De belan­grijke TA indi­ca­toren die makke­lijk kun­nen wor­den toegepast en vrij goed voor iedereen te begri­jpen zijn. Er wor­den geen 10 tot 20 en meer indi­ca­toren gebruikt, meestal houd het op bij 5

  • Vol­ume

  • Volatiliteit in onderliggende waarde

  • Enkele veel gebruikt MA‘s

  • MACD

  • RSI

Ook economis­che indi­caties of sig­nalen wor­den daar­bij gebruikt. We kijken dan vooral naar de terugkomende cijfers over de… Veel meer is niet nodig om een pri­ma beeld te kri­j­gen over de con­di­tie van een bepaalde regio.

  • Inflatie

  • Economis­che groei, 

  • Werkgele­gen­heid

  • Han­del­steko­rt

Deze ver­ban­den gaan we in die pre­sen­tatie wat nad­er bek­ijken en via die ver­ban­den naar kansen zoeken op de finan­ciële mark­ten. Ook kijken we naar welke finan­ciële pro­ducten daar­bij passen om zo opti­maal te kun­nen prof­iteren van de mogelijkhe­den die de markt ons biedt.

De pre­sen­tatie zal plaatsvin­den op zater­dag 18 novem­ber (5 plaat­sen over) of op zater­dag 2 of 9 decem­ber (35 plaat­sen over). De pre­sen­taties vin­den plaat in Leus­den bij Van der Valk. De pre­sen­tatiedag die van 10 uur tot 17:30 duurt en om 12:30 wordt onder­bro­ken voor een uit­ge­brei­de lunch kost 185 euro. De pre­sen­tatie wordt geheel ver­zorgd door Inter­mar­ket Anal­ist Guy Boscart.

Indi­en u belang­stelling hebt in het vol­gen van deze pre­sen­tatie dan kunt u zich inschri­jven door een mail te sturen naar info@​usmarkets.​nl graag verkri­j­gen we dan uw gegevens (naam, woon­plaats, banknum­mer en tele­foon­num­mer) en de toestem­ming in de mail om het bedrag van uw reken­ing af te schri­jven ongeveer 4 a 5 weken voor de pre­sen­tatie plaatsvindt.

Er zijn dus 50 plaat­sen beschik­baar per sessie, ik kies bewust voor dit aan­tal omdat ik graag het overzicht hou. Bij meer dan 50 mensen is dat moeil­ijk­er, ook is de zaal dan te groot en wordt het onpersoonlijker.

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.