...

Goud, Zilver, Dollar en World Index

19 juli 2006, 09:46 | Guy Boscart | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Wat is het ver­band tussen de dol­lar, het Goud, het Zil­ver en de World Index? … Daar gaan we van­daag even naar kijken want een dal­ing van de edele met­al­en komt voor een groot deel door de sti­j­gende dol­lar en de Wereld index lijkt met de dal­ing van de met­al­en ofwel de com­modi­ties in moeil­ijkhe­den te komen .… Een analyse van het Goud, Zil­ver, deol­lar en de DJ World Index .…

Dal­ing Goud en Zil­ver fors, let ook op de dol­lar en de World Index:

Ver­band Com­modi­ties en de dollar :

De forse beweg­ing omlaag bij het Goud en Zil­ver kwam maandag op gang met een dal­ing van boven de 675 dol­lar tot rond de 625 dol­lar van­daag bij het Goud, dat is maar lief­st 50 dol­lar per ounce. Een gedeelte van de verkoop­druk kun­nen we Tech­nisch verk­laren, een ander deel ervan komt uit­er­aard door de dol­lar die aan het sti­j­gen is de afgelopen dagen. De span­nin­gen in het MO zorgden natu­urlijk ook voor de sti­jging van het Goud richt­ing de 675 dol­lar en vreemd genoeg zorgden die span­nin­gen meteen ook voor het her­s­tel van de dol­lar de afgelopen week. Span­nin­gen dri­jven de beleg­gers telkens weer richt­ing de dol­lar omdat het nu een soort vluchthaven is vooral omdat de VS deze keer niet betrokken is bij het con­flict. (Indi­rect natu­urlijk wel.…)

Ook andere com­modi­ties waaron­der de overige met­al­en het meest zijn vaak afhanke­lijk van wat de dol­lar doet, bij soft com­modi­ties is dat ook wel zo maar dan in wat min­dere mate. De com­modi­ties en het ver­loop van de dol­lar lopen dus wel samen, en dat is een zeer belan­grijk onderdeel bin­nen de Inter Mar­ket Analyse. Ook de link richt­ing Japan valt bin­nen deze clus­ter nogal op, als het Goud sterk is met een dal­ende dol­lar dan zien we vaak dat de Nikkei daar posi­tief op reageert. Als het Goud zakt met een sti­j­gende dol­lar dan lijkt Japan daar het meest last van te hebben. Dat ver­band komt ook aan bod bij de gep­lande pre­sen­tatie in het najaar en we kun­nen via deze com­bi­natie veel doen via onze ser­vice waar­voor u zich hier in kunt schrijven.…

Guy Boscart geeft een presen­tatie over hoe men Inter Mar­ket Analyse kan toepassen :

Over de Inter Mar­ket Analyse ga ik dit najaar een pre­sen­tatie geven, wie belang­stelling heeft kan zich daar­voor alvast opgeven door te mailen naar info@​usmarkets.​nl . Lat­er ( in augus­tus) komen we daarop terug. We gaan kiezen voor een locatie in Leus­den (bij Utrecht) en het zal een groot gedeelte van de dag in beslag nemen (een zater­dag). Er kun­nen max­i­maal 50 mensen deel­ne­men, een voorin­schri­jv­ing lijkt me dan ook zin­vol om zek­er te zijn van uw plaats. De pre­sen­tatie (sem­i­nar) zal ongeveer 175 euro kosten, een lunch is dan inbe­grepen. Het ziet er naar uit dat die 50 plaat­sen snel vergeven gaan wor­den, indi­en u belang­stelling hebt dan lijkt het ons zin­vol om u snel op te geven.

Goud :

De koers van het Goud moet fors terug de afgelopen dagen na eerst een (lagere) top te hebben gezet, nu wordt het span­nend om te zien of er een verdere dal­ing tot ver onder de 600 dol­lar komt of als het Goud zich weer kan optrekken om via een hogere bodem de aan­val in te zetten richt­ing de 700 dol­lar en hoger.

Het zal moeil­ijk wor­den nu, vooral het niet halen van de top uit mei zal voor de Goud­pri­js zwaar wor­den. De weg er naar­toe werd ingezet met kracht maar voor het bereiken van het eind­sta­tion daalde de koers weer fors. Nu maar eens afwacht­en wat er tussen de 600 en 625 dol­lar zal gebeuren, een dal­ing onder die 600 dol­lar ziet er dus niet best uit. We wacht­en af, ook de indi­ca­toren verzwakken duidelijk nu…

Dol­lar Index :

De dol­lar beweegt zich langza­am omhoog met nu opnieuw een test van de 87 pnt, dit bereikt de index met een hogere bodem waar­door er een kans bestaat dat de munt op uit­breken staat. Boven de 87 pnt ligt de weg open richt­ing eerst de 88 en lat­er tot de zware weer­stand rond de 89 pnt. Daar wil de index blijk­baar naar­toe de komende weken, dit zou beteke­nen dat de euro terug kan naar de 1.21 dol­lar. De dol­larsti­jging tov de andere val­u­ta wereld­wi­jd was al een beet­je te voor­spellen, na opnieuw een hogere bodem komt er wat extra pow­er in het ver­loop van de dol­lar. We kijken eens wat voor invloed de dol­lar heeft op de com­modi­ties want dat bli­jft een zeer inter­es­sante sector.

Het ver­loop van de dol­lar speelt een zeer grote rol bin­nen de Inter Mar­ket Analyse.…

Zil­ver:

Het Zil­ver kon meer dan 2 dol­lar win­nen vanaf zijn bodem maar net zo snel zakt de koers van dit zeer volatiele metaal met meer dan 1 dol­lar terug. Ook hier werd de top bij lange na niet meer bereikt, die ligt boven de 15 dol­lar en de Crash in het Zil­ver in mei deed de koers meer dan 5,5 dol­lar terug­vallen. Dus het ver­haal lijkt hier een beet­je over en uit te zijn zolang het Zil­ver niet duidelijk boven de 12 dol­lar weet te sluiten. Let ook op het 200-daags gemid­delde rond de 10 dol­lar, als de koers ook daaron­der weet te sluiten dan is het over en uit voor een lan­gere periode.

We zijn zeer benieuwd wat het Zil­ver gaat doen de komende weken, een nieuwe sti­jging richt­ing die top rond de 15 dol­lar zal zeer moeil­ijk wor­den lijkt me. We bli­jven het metaal en de com­modi­ties in zijn geheel vol­gen op deze site uiteraard.… 

World Index :

Deze index hebben we al een keer bespro­ken enkele analy­ses gele­den, en als zich dat nog voor de geest kan halen gaf ik toen aan dat deze index na de test van de weer­stand fors terug zou kun­nen. Dat is nu gaande, de index lijkt de bodem net boven de 230 pnt weer op te zoeken, als de index daaron­der zakt dan kan er een verdere dal­ing komen tot eerst de 225 pnt en lat­er zelfs tot de 205~210 pnt. Let er ook op dat de index weer onder zijn 200-daags gemid­delde staat en dat ook hier het 50-daags gemid­delde snel richt­ing dat 200-MA af zakt. Ook de indi­ca­toren verzwakken duidelijk waar­door het met de dag duidelijk­er wordt dat de trend aan het draaien is van lange ter­mi­jn omhoog naar lange ter­mi­jn omlaag.

Guy Boscart
US Markets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.