...

Een signaal om nooit te negeren

6 februari 2007, 10:38 | Guy Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Soms zijn er van die lange ter­mi­jn sig­nalen waar men wat mee kan, het­geen waarmee ik u deze keer ken­nis mee laat mak­en is er zo een … Het ver­loop van het 13 weeks gemid­delde tov het 34 weeks gemid­delde en dan het Expo­nen­tieel … Weinig anal­is­ten zullen het daarover hebben gehad maar dat het sig­naal blijkt te werken is op de grafiek maar al te duidelijk … Iets om op uw lange ter­mi­jn visie toe te passen, u kunt daar denk ik het best noti­tie van mak­en .…

Grote koop en verkoopsig­nalen op lange termijn

Hoe komt men erop? Waar vin­dt men het? En vooral is het toe te passen?

Deze keer heb ik in de serie megasig­nalen het ver­loop van het 13-weeks gemid­delde tov het 34 weeks gemid­delde voor u op de grafiek van de grote index S&P 500 toegepast. Via de 2 grafieken ziet u een grafiek zon­der de S&P 500 pri­js­li­jn en een grafiek met de pri­js­li­jn van de S&P 500 Index. En wat blijkt? Als u had verkocht zodra het 13-week EMA onder het 34-weeks EMA terecht kwam dan had u de win­sten vanaf begin 1996 tot medio 2000 kun­nen veilig stellen. De rit duurde toen van 600 pnt tot 1400 pnt bij de S&P 500 Index ofwel 800 pnt.

De dal­ing daar­na duurde 2,5 jaar en als u short was gegaan op het moment dat het ver­loop van het 13-EMA tov het 34-EMA negatief werd dan zat u short vanaf de 1400 pnt tot de 950 pnt bij de S&P 500 wat goed is voor 450 pnt. Uit­er­aard op het moment dat u de SHORT posi­tie kon sluiten moest u door het sig­naal meteen LONG zijn gegaan, als u daar­voor had gekozen dan zat u van­daag de dag met uw lange ter­mi­jn posi­ties nog LONG en dat al vanaf ongeveer 950 pnt bij de S&P 500, ofwel alweer 550 pnt.

Tellen we het aan­tal pun­ten bij elka­ar op dan komen we uit op (800+450+550) op ongeveer 1800 pnt. Dan moest u uit­er­aard ook de draai naar bene­den toe mee pakken en de index met lange short posi­ties (opties of futures of Turbo‘s) hebben ver­han­deld. Gelukkig zijn er daar vol­doende pro­ducten voor tegen­wo­ordig. Lat­en we ons in ieder geval goed bewape­nen voor als er opnieuw een kruis­ing komt naar bene­den toe, want hoe dan ook de vol­gende kruis­ing is voor de beer.

Ook heb ik bij de AEX dezelfde tac­tiek toegepast, u ziet dat het ook voor de AEX kan werken maar het lijkt door het toch gril­lige ver­loop van onze index bij grote dalin­gen wat moeil­ijk­er om bin­nen de lij­nen te bli­jven. Daar­voor raad ik aan als hoofdsig­naal dat op de S&P 500 te vol­gen voor uw beslissin­gen. Als de S&P 500 draait zal ook de AEX vol­gen en ander­som net zo.

U zal deze manier van analy­seren nog niet vaak zijn tegengekomen in onze regio, daarom wil ik er u juist ken­nis mee lat­en mak­en. Het is over­duidelijk dat het op lange ter­mi­jn gewoon werkt. U kunt er uw voordeel mee doen, en op beslis­sende momenten aan­passin­gen mak­en bij uw long term port­fo­lio. We houden u via de site uit­er­aard ook op de hoogte van dit ver­loop en komen er zek­er op terug wan­neer er een sig­naal optreed.



Guy Boscart
US Markets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.