...

Daling zilver begonnen?

4 mei 2011, 12:01 | Guy Boscart | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Op 2e Paas­dag (25 april) verveelde ik u als beleg­ger met een analyse over het zil­ver, het edel­metaal kende toen vanu­it Azië een explosieve run omhoog die tot op een zucht van de 50 USD uitk­wam. Ik meldde die dag: Let eens goed op rond deze niveaus, want dit zou na het bereiken van de his­torische gebroed­ers Hunt top, die in 1980 werd gemaakt, het moment kun­nen zijn om hier eens fors onderuit te gaan. Ik noemde een range van tussen de 27 en 30 USD als doel. We kijken opnieuw naar het zil­ver en waarom ik er vanu­it ga dat het zil­ver terug moet naar die zone 27 – 30 USD


Eerst even kort terug naar 25 april:

Als slot­wo­ord in die analyse gemaakt op die bewuste dag zei ik het vol­gende:
”.… Akko­ord, de edel­met­al­en zijn in, het Goud maakt nieuwe records, het Zil­ver ook maar veel min­der betrouw­baar door de over­dri­jv­ing. Wilt u Zil­ver kopen nu? Wel, doet u maar, alleen als we hier gaan afromen dan is de kans groot dat er niet 50 maar 30 op de bor­den staat, met andere woor­den, haal er even 40% vanaf, en dan komt u tot een wat meer logis­che stand van het Zil­ver … En dan staan we nog hoog hoor … Die 49 USD van nu — 40% is nog alti­jd 30 USD hoor !!! … Tis maar een gedacht … ” ( zie de gehele col­umn via deze link ) …

Is de dal­ing defin­i­tief ingzet nu?
De kans daarop is vol­mondig JA”. We hebben 2 keer pri­jzen in de buurt van de 50 USD gezien. Ook merken we duidelijk dat er verkoop­druk komt op het zil­ver, telkens als er een nieuwe poging omhoog faalt. We zien ook lagere bodems en met forse verkoopvol­umes. Maar, een andere niet onbe­lan­grijke obser­vatie is dat het zil­ver het goud niet meer kan vol­gen, en ander­som dat het goud bij lange na niet zoveel terug moet als het zil­ver momenteel.
Als voor­beeld, op 25 maart kwam het goud tot max­i­maal 1515 USD uit, het zil­ver bereik­te toen die dag bij­na de 50 USD. Op 4 mei, als we deze analyse schri­jven, staat het zil­ver op 41 USD ter­wi­jl het goud op 1540 USD uitkomt. Het goud staat dus 25 USD hoger, ter­wi­jl het zil­ver bij­na 9 USD lager staat. Als u het pro­centueel bek­ijkt, het goud staat 2% hoger ter­wi­jl het zil­ver bij­na 20% lager staat dan op 25 april. Nog belan­grijk­er, het­geen u ook op de laat­ste grafiek ziet onder dit artikel, is dat de RATIO weer behoor­lijk oploopt. Daar waar voor 1 gram goud op 25 april nog maar 30 keer een gram zil­ver moest wor­den betaald, is die ver­houd­ing nu weer opgelopen naar 37,5 keer Zil­ver voor 1 keer goud.

Dat we over een bubbel, par­a­bol­ic move, mogen spreken is dan ook steeds duidelijk­er aan het wor­den. De cor­rec­ties daarop zijn niet van de min­ste. Bij­na alti­jd wordt de bubbel in zijn geheel terug gegeven waar­door de pri­js van het zil­ver tot erg­er­nis van velen, die mogelijk de hoofd­pri­js ervoor hebben betaald, terug zal moeten naar de zone 27 – 30 USD, het niveau waar de laat­ste en krachtig­ste move omhoog begon. Daar kunt u als kop­er weer goed terecht denk ik. U zult dan vooral blij zijn er geen 50 USD voor te moeten betal­en zoals velen in Azië waarschi­jn­lijk wel hebben gedaan. Maar, bli­jf het zien als een lange ter­mi­jn invester­ing, we hebben nu mogen ruiken aan niveaus waar het zil­ver lat­er mogelijk nog door zal breken, alleen zullen we de vol­gende keer met het geld dat telkens min­der waard wordt het edel­metaal meer en meer koesteren.

Op 1 JUNI geef ik een sem­i­nar in Ams­ter­dam, over de grond­stof­fen, en natu­urlijk komen goud en zil­ver ter sprake met de visie daarop voor de komende jaren. En die is behoor­lijk Bull­ish …

Zorg dat u erbij bent op 1 JUNI .… Schri­jf u in via de link:
http://​www​.usmar​kets​.nl/​s​e​minar

Grafiek met verwacht­ing op 25 april:


Grafiek Zil­ver 4 mei:


Ratio Goud — Zil­ver grafiek:



Guy Boscart
www​.usmar​kets​.nl


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.