...

Leuke vakantiestulpjes te huur

16 augustus 2008, 16:48 | US Markets Redactie | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

We hebben het over zeer, om niet te moeten zeggen buiten­sporig, dure vakantiefor­mules die tege­moet komen aan de steeds maar buitenis­siger wor­dende wensen van wie op geen miljoen moet kijken.

Leuke vakanti­es­tulp­jes te huur

Je arriveert met een privé straalvlieg­tu­ig, een helikopter pikt je op en deponeert je in het tuin­t­je van je vakantiewon­ing, waar een Fer­rari klaar staat op je oprit. Een pelo­ton per­son­eel staat klaar om jou en je part­ner op jul­lie wenken te bedi­enen. Maar s nachts trekt de hele staf bedi­en­den zich dis­creet terug in hun won­ing ergens in de buurt. Want jul­lie komen om te rusten en s avonds te geni­eten van het uitzicht op de zee, de jun­gle of de bergen, cock­tail bin­nen hand­bereik en Vival­di stere­o­fonisch op de achtergrond.

De nog alti­jd aan­groeiende club van super­rijken eist meer en meer pri­va­cy wan­neer ze op vakantie zijn. Pri­va­cy ja, maar ook een luxe sport­wa­gen ter beschikking en lief­st nog daar­bij een helikopter, een speed­boot, een privé-strand of –skip­iste en, waarom niet, een eigen bar annex restaurant. 

Daar­bij stellen we vast, dat het all-in con­cept ook in de absolute top­klasse van vakanties is doorge­dron­gen. Nage­noeg alle pri­jzen die we aan­halen, dekken alle kosten: verbli­jf, trans­port, eten en drinken. Soms valt er hier en daar een extraat­je te betal­en, maar wie maakt zich nu druk over 100, of beter gezegd, 1.000 euro? 

We hebben voor u de huidi­ge top-10 bijeenge­bracht. Hier gaan we dan voor een kort bezoek aan alle 10. Op de tip­pen van onze tenen natu­urlijk, want we willen nie­mand storen in haar of zijn privacy.


Eerste en vooral de gebruike­lijke tabel. Hier ziet u ze alle 10 staan, van duur naar heel duur. 

We begin­nen onze trip in de VS, meer bepaald Mia­mi in de staat Flori­da. Daar staat Casa Con­tenta (foto links), een optrek­je in Spaanse kolo­niale sti­jl. Bin­nen­shuis vind je er een piano, cin­e­maza­al, een gym- en een bil­jartza­al en zelfs vier slaap­kamers. Het geheel is omringd door palm­bomen en je kunt er een duik­je mak­en in je privé zwem­bad met als attrac­tie een water­val en natu­urlijk een bubbel­bad. Er is een privé strand waar je eigen motor­jacht klaarligt. Het goed­koop­ste (alles is relatief) verbli­jf­je in deze reeks kost je all-in iets meer dan 8.000 euro per nacht.

In de Caraïbis­che Zee bevin­dt zich op het eiland Anguil­la het resort Altamer (foto rechts). Er staan ver­schil­lende villa’s die in totaal plaats bieden voor 40 per­so­n­en. Natu­urlijk heeft elke vil­la een eigen zwem­bad, sauna, fit­ness­cen­trum, lift, cin­e­maza­al en last but not least een per­soon­lijke but­ler die de scepter zwaait over een staf van 8, hele­maal te uwer beschikking. En dat voor iets meer dan 8.200 euro per dag, t is een koopje.

De Mal­adi­v­en (ook: Mal­div­en) in de Indis­che Oceaan zijn een vakantiebestem­ming die meer en meer in trek komt. Het kan er hier en daar dus behoor­lijk druk wor­den, relatief gezien. Waar het nooit druk is, is op het eiland­je van min­der dan 3 hectare waar het resort Rania Expe­ri­ence (foto links) zich beschei­den ver­bergt onder palm­bomen. Er kun­nen max­i­mum 12 per­so­n­en verbli­jven in 6 bun­ga­lows (nou ja) op het strand. In je 8.824 euro dag­pri­js is alles inbe­grepen, van trans­port per water­vlieg­tu­ig en trips met een zeil­jacht tot alle maalti­j­den en cock­tails op het strand.

Voor de kust van Nieuw Zee­land ligt Great Mer­cury Island (foto rechts), met zijn 2.000 hectare flink uit de kluiten gewassen in vergelijk­ing tot de andere eilan­den die hier aan bod komen. Het is geen tro­pisch paradi­js, maar wel een oord van teruggetrokken rust en intens geni­eten in één van de twee villa’s die elk 8 per­so­n­en kun­nen her­ber­gen. Je hebt er alle plaats om rond te zwer­ven in de pijn­wouden of om te gaan vis­sen. En s avonds zijn er chefs die je vangst met veel vak­man­schap berei­den. Zeg nu zelf, dat is toch die 13.576 euro per nacht waard, nietwaar? 



Bar­ba­dos is bek­end als belast­ing­paradi­js, maar ook voor het zeer aan­ge­namz kli­maat. Om deze rede­nen werd in de 1960’er jaren het hotel Sandy Lane gebouwd. Naast het hotel staat een vil­la met dezelfde naam (foto links). Het is een mini-paleis opgetrokken uit marmer en andere dure mate­ri­alen. Je hebt er voor nog geen 17.000 euro per dag een eigen but­ler, con­ciërge en kok ter beschikking. En vanzelf­sprek­end een zwem­bad­je en een bubbel­bad. Maalti­j­den en helikopter inbe­grepen, leuk toch? 

Het somptueuze vil­la-hotel Kata­ri­na (foto rechts) heeft de over­bek­ende stran­den Pam­plonne en Cap Cama­rat van Saint-Tropez aan de voeten liggen. Trouwens, met het zwem­bad­com­plex dat de vil­la biedt heeft het geen zin te gaan drum­men voor een veel te duur betaald plek­je op het strand. En om je verbli­jf­je te bereiken of te ver­lat­en hoef je ook niet in de file te staan. Een helikopter brengt je waar je heen wilt. Daar heb je toch een dikke 19.000 euro per nacht voor over, of hebben we het mis?

Vlak­bij het Spaanse Ibiza tre­f­fen we Isla de sa Fer­radu­ra (foto links) aan. Hier kun­nen max­i­maal 14 per­so­n­en onder­dak vin­den en ver­wend wor­den door o.m. Franse chefs en s avonds nog een pas­je wagen op de dans­vlo­er. Verder kan je er the­ater- en cabaretvoorstellin­gen meemak­en, films bek­ijken en je ontspan­nen in sauna’s, bubbel­baden of lat­en tot moes kne­den door masseurs. In de pri­js van iets meer dan 20.600 euro per dag is alles inbe­grepen, zelfs als je plaat­selijke fla­mencogroepen wilt lat­en overvliegen voor een avond­je folk­lore. Allen daarheen, dus. 

Eige­naar van het exo­tis­che eiland Musha Cay (foto rechts) van bij­na 61 hectare (607.050 vierkante meter) groot is de illu­sion­ist David Cop­per­field, die het kocht in 2006. Langs het strand (foto rechts) staan 12 lux­ueuze huizen, goed om 24 per­so­n­en alles te bieden wat ze maar kun­nen dromen (of niet dromen). Voor nog geen 22.000 euro per dag is alles all-in, van maalti­j­den tot boot­trips, racen over de oceaan met cata- of tri­marans of jetski’s. En s avonds zijn er filmver­tonin­gen (goochel­trucs van de grootsmeester?) op het strand. 



Nygard Cay (foto links) is een eiland­je van amper 24.000 vierkante meter, dus nog geen 
2,5 hectare groot maar het her­bergt een grandioos verbli­jf in Maya-sti­jl met zuilen, hout­sni­jw­erk en jacuzzi’s, zwem­baden, fit­ness­ruimten en smet­teloze stran­den. De eige­naar is de Canadese mod­ekon­ing en sportievel­ing Peter Nygard en waarschi­jn­lijk daarom kan je er bas­ket­bal spe­len, vol­ley­ballen en ten­nis­sen. Voor wie graag het lev­en op en onder zee bek­ijkt, is er gele­gen­heid genoeg dankz­ij een team dat even goed met zeil­jacht­en als met duik­f­lessen over­weg kan. En voor wie een film­p­je wil meepikken is er een lev­ensechte bioscoopza­al. Wie dan gaat moeil­ijk doen over die 27.000 en onef­fen euro per nacht is een kniesoor, zeg nu zelf. 

Uitein­delijk zijn we aangekomen op de pri­jstop­per in deze reeks, nl. Neck­er Island (foto rechts), één van de Britse Maag­denei­lan­den. Groot is dit tro­pis­che paradi­js­je niet, amper 
30 hectare (300.000 vierkante meter). In 1982 kocht Vir­gin-baas Charles Bran­son het eiland om zich er nu den dan te kun­nen terugtrekken. Com­mer­cieel zoals hij is, duurde het niet lang of hij begon een deel van de verbli­jven te ver­huren. Er is plaats voor 14 kop­pels, die kun­nen kiezen tussen wonen op een heuv­el met gol­vende heuvels voor de voeten of met zicht op een hagel­wit strand en een groen­blauwe oceaan. Voor het lut­tele bedrag van iets meer dan 31.000 euro per dag is alles inbe­grepen: trans­port naar het eiland, maalti­j­den, zee­tocht­jes, duiken en noem maar op. Waarop wacht­en we? 

Tot hier ons overzicht van de 10 duurste all-in vakantiefor­mules op dit ogen­blik. Met de nadruk op op dit ogen­blik’, want vol­gens de ver­hu­urkan­toren die zich met deze top­klasse bezighouden, staat er geen maat op de wensen van hun steen­rijke cliën­teel. Ze willen niet alleen speed­boten en vier­mas­ters voor hun deur hebben liggen. Ze vra­gen naar duik­boten en water­vlieg­tu­igen, naar eigen race­cir­cuits of (pseudo-)avontuurlijke trips in de woestijn. 

Het ziet ernaar uit, dat Charles Bran­son een voltr­e­f­fer zal scoren met zijn toeris­tis­che ruimte-uit­stap­jes. Er zijn nu al boekin­gen voor een zg. sub­or­bitale vlucht aan een zacht pri­js­je van 200.000 USD (135.76 EUR). Dat betaal je voor iets min­der dan 17 dagen in Casa Con­tenta of voor amper 4,5 dagen op Neck­er Island. Voor een paar dagen min­der vakantie de ruimte in, als dat geen mooie slo­gan is. 

En over enkele jaren kan je rond­jes gaan draaien rond de aarde in je eigen ruimte­cab­ine. Met als annex een cab­ine voor je per­son­eel. Want wie zal je anders s ocht­ends komen bin­nen­zw­even met je ont­bi­jt of je ruimtepak aantrekken als je even de benen wilt strekken 400 kilo­me­ter boven de oceaan, waar Neck­er Island op je wacht na terugkeer…

Jan Van Besauw 
Pub­li­cist voor US Markets

Onder­getek­ende is een gepen­sioneerde mar­ket­ing man­ag­er. Hij schri­jft voor US Mar­kets o.m. columns, nieuws­bericht­en en artikels over uiteen­lopende onderwerpen.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.