...

Fannie's zusje

30 november 2004, 11:08 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De Amerikaanse hypotheekreus blijkt een soort zuster te hebben met de naam Gin­nie Mae. Deze fir­ma is actief in dezelfde sec­tor, nl. hypothe­caire kredi­et, maar er zijn wel ver­schillen.
Fan­nie’s zusje
Fan­nie Mae, de intussen min of meer berucht gewor­den Amerikaanse hypotheekgi­gant (zie de col­umn: Wie gaat mee met Fan­nie Mae?’) blijkt een zus­je te hebben, met de naam Gin­nie Mae. De naam is afgeleid van Gov­ern­ment Nation­al Mort­gage Asso­ci­a­tion’, daar waar die van Fan­nie afkom­stig is van Fed­er­al Nation­al Mort­gage Asso­ci­a­tion’. Eerst en vooral bemerken we de kleinere schaal van Gin­nie: de assets (waarde van de fir­ma) waren in 2003 10,354 mil­jard dol­lar, tegen­over voor de grote zus 923 mil­jard dol­lar in datzelfde jaar. Een ander ver­schil is, dat Gin­nie Mae geen aan­de­len­no­ter­ing heeft. We vin­den de fir­ma wel terug in een NYSE-index: ^VMBG.N en in 3 Nasdaq-beleggingsfondsen. 
Wilt u nadere info, ga dan kijken op Gin­nie’s web­site, www​.gin​niemae​.com .
Hier­boven ziet u dat Gin­nie van start is gegaan in de jaren 70 en dat sinds­di­en het aan­tal klanten bergop gaat.
Wat Gin­nie Mae in haar bericht­gev­ing onder­li­jnt, is het feit dat ze geen investerin­gen doet via derivat­en zoals opties. Dat is een scherpe afli­jn­ing t.o.v. grote zus Fannie.
We komen van­daag nog terug op Fan­nie Mae in een veron­trustend nieuws­bericht over deze firma.

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.