...

Cadeautip: handtasje van 100.000 dollar?

2 april 2008, 21:15 | US Markets Redactie | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

… en dan heb je nog niet de duurste in serie van de top-11 duurste hand­tassen. We wilden u dit overzicht niet onthouden, kwest­ie van een idee te kri­j­gen hoe de pri­jzen van een doo­dge­woon gebruiksvoor­w­erp kun­nen oplopen, mits wat mar­ket­ing.

Cadeau­tip: hand­tas­je van 100.000 $?


In maart vorig jaar ver­scheen op de web­site Forbes pre­sen­tatie van de meest extrav­a­gante (qua pri­js zek­er) hand­tassen. Bij het lezen van dit artikel vraagt u zich miss­chien af of er wel een markt is voor hand­tassen van 100.000 dol­lar (ca 64.000 euro) en meer. Vol­gens de sta­tistieken zit de vraag naar lux­e­goed­eren al een tijd­je in de lift en is de verkoop van hand­tassen in de pri­jsklasse vanaf 400 euro vorig jaar met 11% gestegen.

Natu­urlijk gaapt er nog een kloof tussen 400 en 64.000 euro. Met een tas van 400 euro kan je nog zon­der hartk­lop­pin­gen buitenkomen. Eén van 64.000 euro is in vele gevallen een collector’s item. Of je steekt hem best in een bood­schap­pen­tas als je ermee door de stad fla­neert. Maar dan gaat wellicht het hoofd­doel van dergelijke dure tas ver­loren, nl. ermee gezien worden.

Naar goede gewoonte geven we u in tabelvorm de top-11 duurste hand­tassen van 2007:

Het begint met een beschei­den (nou ja) hand­tas­je van nog geen 10.000 euro en het eindigt met een kan­jer van bij­na 167.000 euro. 

We houden u niet langer in span­ning en begin­nen met onze round-up. Ter ver­duidelijk­ing: alle onder­staande foto’s zijn afkom­stig van Forbes.

We begin­nen met de Dan­de­lion, een ste­vige hand­tas uit alli­ga­torled­er. Ket­ting en sluit­ing zijn uit 18-karaats goud (bli­jft alti­jd blinken, zie je). Buiten en bin­nen zijn er extra bergruimtes. Spi­jtig genoeg heeft Judith Leiber er maar vier van gemaakt en de stock zal nu wel uitverkocht zijn.

Toch wel heel klassiek is Devi Kroell’s Alli­ga­tor Hobo. Een ruime tas uit zacht gemaak­te alli­ga­torhuid en van­bin­nen ruimte voor vanalles, zelfs een (niet te grote) lap­top. Dat is toch wel een goede 18.500 euro waard?

Bergdorf Good­man gaat het in de krokodillen zoeken. De huid van deze leuke zwem­mers wordt zacht gemaakt en ermee wordt een hand­tas gemaakt naar jouw eigen smaak qua kleur, grootte en indel­ing. De storm­loop naar de winkel mag nu begin­nen want geef toe, 19.185 euro is niets voor zulk leuk hebbeding. 

Krokodillen zijn pop­u­laire maar niet vri­jwillige lever­anciers van grond­stof voor hand­tassen. Zo ook bij de design­er Marc Jacobs, die krokodil­len­led­er purp­er kleurde en ver­w­erk­te tot een toch wel prak­tis­che tas met van­bin­nen aller­lei vak­jes en zak­jes. Wat wil je nog meer voor 19.185 euro? 


Het design­huis Fen­di heeft zich niets aangetrokken van de dieren­rechtenor­gan­isaties en een hand­stas gemaakt uit de huiden van de zeldza­am­ste zoge­naamde pels­dieren: chin­chilla en sabel­marter. Op de koop toe heeft Fen­di deze huiden verzil­verd en ervoor gezorgd dat je in je tas­je een gsm, porte­feuille, make-up set­je en zelfs je sleu­tels kwi­jt kan. En dat alles voor maar 24.301 euro. 

De Noorse ontwerp­ster Hilde Pal­ladi­no heeft met de Gadi­no hand­tas gebleekt krokodil­len­led­er gebruikt. Op het eerste gezicht ziet de tas er niet spec­tac­u­lair uit. Als je van dicht­bij kijkt, dan merk je de wit­gouden knip, bezet met 39 witte dia­man­ten. Daarom kost de tas zoveel als een degelijke wagen.


Louis Vuit­ton is de com­mer­ciële krak die erin ges­laagd is, plas­tic tassen en valiezen duur­der te verkopen dan led­eren. Onder de naam Trib­ute Patch­work Bag heeft dit trend­bepal­ende huis een 20-tal hand­tassen gepro­duceerd, die alle samengesteld zijn uit 15 ver­schil­lende typ­is­che motieven. Doe geen moeite meer om je te haas­ten naar een gespe­cialiseerde (Vuit­ton) winkel, ze zijn alle 20 al verkocht!

De onderne­m­ing Judith Leiber heeft wel­geteld één exem­plaar gefab­riceerd van een tas­je in de vorm van een roos. Een dure roos, dat wel. Maar dat komt door die 1.016 dia­man­ten voor een totaal van 42,56 karaat (8,5 gram), 1.169 roze saffieren en 800 toermalijnen. 


Voor iets min­der dan 64.000 euro kan je de tas Cleopa­tra’ van Lana Marks aan­schaf­fen. Voor dit lut­tele bedrag wordt je eigenaar/​eigenares van een ele­gant niemen­dal­let­je uit verzil­verd alli­ga­torled­er met en knip uit 18-karaat wit­goud en bezet met 1.500 (!) zwarte en witte dia­man­t­jes. Veel kan je er niet in kwi­jt, maar daar­voor heeft mevrouw haar part­ner bij. 

Op de tweede plaats van de top-10 vin­den we het Franse mode- en lux­e­huis Her­mes terug. Als ere­be­toon aan de Franse actrice, zan­geres en lied­jess­chri­jf­ster Jane Je t’aime, moi non plus’ Birkin, heeft Her­mes deze tas uit cro­coled­er naar haar genoemd. In de sluit­ing is voor 10 karaat aan witte dia­man­ten ver­w­erkt. 10 karaat, dat is 2 gram zui­v­ere, tetraëdisch gekristalliseerde kool­stof. Want iets anders is dia­mant niet. Brandt in de kachel als steenkool, probeer het maar.
Als iemand je vraagt mag ik je Birkin­net­je eens lenen’, weet dan wel dat je iemand op pad stu­urt met een kleinood van 76.740 euro. 

Chanel is de pri­jskam­pi­oen met boven­staand tas­je uit alli­ga­torled­er met een nogal dure sluit­ing. Deze bestaat uit de let­ters CS uit 18-karaats wit­goud, belegd met 334 dia­man­ten. Als ze het durft of mag, loopt mevrouw te flaneren met 3,56 karaat aan dia­mant, non­cha­lant ben­ge­lend aan haar schoud­er. Voor nog geen 167.000 euro is dit tas­je het uwe. Haast u, want Chanel heeft er slechts 13 stuks van lat­en maken.

Tot daar onze round-up van de duurste hand­tassen die in 2007 op de markt te vin­den waren. Zo heb je meteen inspi­ratie voor een leuk cadeautje.

Jan Van Besauw 
Pub­li­cist voor US Markets

Onder­getek­ende is een gepen­sioneerde mar­ket­ing man­ag­er. Hij schri­jft voor US Mar­kets o.m. columns, nieuws­bericht­en en artikels over uiteen­lopende onderwerpen.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.