...

BITCOIN even door het DAK !!!!

20 november 2013, 12:40 | Guy Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Bit­coin van het zotte teveel momenteel … De mens leert niets van de afgelopen 10 — 15 jaar … Ook was er een beet­je een Twit­ter­ma­nia na de IPO met koersen van 50 USD na intro op 27 USD … Maar nu even een kort bericht­je over de Bitcoin … 



Van­daag, woens­dag 20 novem­ber, mogelijk een dag in de geschiede­nis waar de BIT­COIN een hoogti­jdag kende, al zeggen velen dat al sinds april toen het elec­tro­n­is­che betaal­munt­je al tot de 200 USD opliep.

Van­daag een dikke verkoop­golf, verkop­ers drukken de koers in een snel tem­po tot onder de 450 USD met een zeer hoog vol­ume. De wilde pri­js schom­melin­gen bli­jven dus aan­houden, maandag zag ik plots dat het munt­je de grens van de 600 USD passeerde en dins­dag vrolijk door­liep naar de top van 900 USD (voor­lop­ige top?) … Van­daag (20 novem­ber) zien we de Bit­coin bewe­gen tussen de 450 en 750 dol­lar. Sterk­er nog, op een bepaald moment lag de pri­js van­daag maar lief­st 50% onder de hoog­ste koers van dins­dag 19 novem­ber.



Inter­es­sant om dit te bli­jven vol­gen uit­er­aard, maar de kop­pen wor­den weer wild gemaakt de afgelopen peri­ode. Beurzen gaan door het dak, men betaald zich blauw voor social media aan­de­len, zow­el bij intro­duc­tie als de reeds op de beurs staande. Kor­tom, laat u de kop niet gek mak­en. Er komt weer een dag dan men denkt, oeps waar zijn we toch mee bezig? Dat Bit­coin ver­haal past per­fect in het plaat­je BUBBELS

Maar wat is nu pre­cies een Bit­coin?
De munt wordt dus niet ges­la­gen en is niet voel­baar maar wordt berek­end met ingewikkelde cryp­tografis­che for­mules. Men noemt dat min­ing ofwel del­ven van geld. We kun­nen alle­maal mee­doen want de soft­ware is gratis te kri­j­gen op het inter­net. Als het je lukt kri­jg je na een tijd­je een aan­tal Bit­coins, ze zijn aut­en­tiek en niet te kopiëren. Ook is er maar een beperkt aan­tal maar de com­put­er splits ze op in deelt­jes en dat kan oneindig door­gaan in feite. De com­put­er (s) moeten wel steeds ingewikkelder wor­dende berekenin­gen mak­en daar­voor maar de machines zijn dan ook krachtiger dan bijvoor­beeld een Cen­trale Bank … In ieder geval is er steeds meer com­put­erkracht nodig om de waarde van de Bit­coins te bereke­nen. Enfin, op het inter­net is er vol­doende info over te vin­den mocht u zich daar in willen verdiepen. Wel leuk om het te vol­gen deze ontwikkel­ng. Dat kan bijvoor­beeld via deze site https://​bit​coin​-cen​tral​.net/​#​p​a​g​e​/​stats



BIT­COIN:



Guy Boscart
www​.usmar​kets​.nl


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.