Bitcoin van het zotte teveel momenteel … De mens leert niets van de afgelopen 10 — 15 jaar … Ook was er een beetje een Twittermania na de IPO met koersen van 50 USD na intro op 27 USD … Maar nu even een kort berichtje over de Bitcoin …
Vandaag, woensdag 20 november, mogelijk een dag in de geschiedenis waar de BITCOIN een hoogtijdag kende, al zeggen velen dat al sinds april toen het electronische betaalmuntje al tot de 200 USD opliep.
Vandaag een dikke verkoopgolf, verkopers drukken de koers in een snel tempo tot onder de 450 USD met een zeer hoog volume. De wilde prijs schommelingen blijven dus aanhouden, maandag zag ik plots dat het muntje de grens van de 600 USD passeerde en dinsdag vrolijk doorliep naar de top van 900 USD (voorlopige top?) … Vandaag (20 november) zien we de Bitcoin bewegen tussen de 450 en 750 dollar. Sterker nog, op een bepaald moment lag de prijs vandaag maar liefst 50% onder de hoogste koers van dinsdag 19 november.
Interessant om dit te blijven volgen uiteraard, maar de koppen worden weer wild gemaakt de afgelopen periode. Beurzen gaan door het dak, men betaald zich blauw voor social media aandelen, zowel bij introductie als de reeds op de beurs staande. Kortom, laat u de kop niet gek maken. Er komt weer een dag dan men denkt, oeps waar zijn we toch mee bezig? Dat Bitcoin verhaal past perfect in het plaatje BUBBELS
Maar wat is nu precies een Bitcoin?
De munt wordt dus niet geslagen en is niet voelbaar maar wordt berekend met ingewikkelde cryptografische formules. Men noemt dat mining ofwel delven van geld. We kunnen allemaal meedoen want de software is gratis te krijgen op het internet. Als het je lukt krijg je na een tijdje een aantal Bitcoins, ze zijn autentiek en niet te kopiëren. Ook is er maar een beperkt aantal maar de computer splits ze op in deeltjes en dat kan oneindig doorgaan in feite. De computer (s) moeten wel steeds ingewikkelder wordende berekeningen maken daarvoor maar de machines zijn dan ook krachtiger dan bijvoorbeeld een Centrale Bank … In ieder geval is er steeds meer computerkracht nodig om de waarde van de Bitcoins te berekenen. Enfin, op het internet is er voldoende info over te vinden mocht u zich daar in willen verdiepen. Wel leuk om het te volgen deze ontwikkelng. Dat kan bijvoorbeeld via deze site https://bitcoin-central.net/#page/stats
BITCOIN:
Guy Boscart
www.usmarkets.nl