...

Zoeken naar sterke aandelen

21 juni 2006, 15:19 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)

In een dal­ende markt moet je er aan­dacht aan best­e­den: aan­de­len die in de neer­waartse trend nauwelijks meedalen of gewoon zijwaarts bewe­gen .… Die blijken zodra de beurs opnieuw een sti­jging inzet ook bij de echte sti­jgers te behoren Een analyse van AGFA-Gevaert door Edwin Vandamme … 


OP ZOEK NAAR STERKE AANDELEN

AGFA-GEVAERT

In een dal­ende markt moet je er eens aan­dacht aan best­e­den: de aan­de­len die in de neer­waartse trend nauwelijks meedalen of gewoon zijwaarts bewe­gen, blijken van zodra de beurs opnieuw een sti­jging inzet ook bij de echte sti­jgers te behoren. Logisch denk ik want bij een aan­deel dat in de dal­ing geen klap­pen kri­jgt kun je ervan uit­gaan dat beleg­gers (bepaalde par­ti­jen) ook een echt goeie reden hebben om dit aan­deel niet te lossen. 
Het moet in principe dus de moeite lonen zich te focussen op aan­de­len die in de dal­ing zijwaarts bewe­gen of zelfs stijgen.

Agfa-Gevaert blijkt duidelijk tot deze cat­e­gorie aan­de­len te behoren want toen de beurs­dal­ing begin mei van start ging daalde het aan­deel nog even­t­jes mee om ver­vol­gens een sti­jging in te zetten. 
De afgelopen maan­den was het koersver­loop niet om over naar huis te schri­jven want in de maan­den dat koersen alge­meen genomen enkel maar ste­gen bleef Agfa enkel maar dalen. Na de opwaartse door­braak van de weer­stand­sli­jn die we kun­nen trekken over de top­pen vanaf april 2005 vol­gde er echter een zijwaartse beweg­ing. In die con­sol­i­datie zien we een posi­tieve diver­gen­tie optre­den tussen het ver­loop van de MACD en dat van de koers.

De con­sol­i­datie die de vorm aan­nam van een rechthoek blijkt een keer­punt te zijn in het koersver­loop en het is des te opmerke­lijk­er dat deze omme­keer van negatieve naar posi­tieve trend zich voor­doet ter­wi­jl de beurzen nu blijk­baar enkel nog de neer­waartse richt­ing zien zitten. 

We zien de con­sol­i­datie als bodem­pa­troon nu ook sti­laan beves­tigd wor­den want het aan­deel breekt uit de rechthoek naar boven. De beves­tig­ing voor deze uit­braak zien we trouwens weergegeven door de aroon-oscil­la­tor die boven zijn 0‑lijn uit­breekt. Hier­mee wordt aangegeven dat de trend in het aan­deel inder­daad van start is gegaan.

Tevens zien we dat de OBV sti­laan uit­breekt boven zijn weer­stand­sli­jn. Ook in de koers­grafiek zien we posi­tieve sig­nalen bij de gemid­delden die zich ombuigen van dal­end naar vlak. 

Wan­neer het aan­deel er in slaagt uit te breken boven de koer­stop van 0903 op 17,8 euro dan mogen een mooie sti­jging verwacht­en. We zetten dan de hoogte van het rechthoekspa­troon uit en tellen dit bij het uit­braakniveau. Bij Agfa bekomen we dan een doel van 17,813,8 = 4 + 17,8 = 21,8 euro.

Gezien de hor­i­zon­tale weer­stand die we zien liggen op een niveau van 21,5 euro kun­nen we dit koers­doel als aan­vaard­baar beschouwen.

Edwin Van­damme
US Markets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.