...

TA ING RD AAB: Nu kopen?

6 september 2006, 09:12 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Ruim een maand gele­den is Mar­cel Bron­ner ges­tart met het updat­en van 30 Euronext aan­de­len … Uit­er­aard houden wij bij welke het pop­u­lairst zijn bij u … Op dit moment zijn dat ING, RD Shell en ABN Amro … Van­daar dat Mar­cel van­daag met u naar de week­grafieken van deze aan­de­len gaat kijken .…

TA ING RD AAB: Nu kopen?

De week­grafiek van ING is iet­wat ver­war­rend voor mij, ik zal uit­leggen waarom. Sinds het dieptepunt in 2003 is ING goed bezig getu­ige de groene sti­j­gende trendli­jn waar­boven hogere bodems en hogere top­pen wor­den gevormd. 

Nu vraag ik uw aan­dacht voor het onder­ste zwarte kadert­je. Via een sti­jging belandde ING in het kadert­je en begon toen aan een dal­ing. Op de onderz­i­jde draaide ING weer naar boven en recent is de koers opwaarts uit­ge­bro­ken. In principe kun­nen we deze patroon klap­pen en flap­pen en is de boven­z­i­jde van het boven­ste kadert­je het koers­doel. Wat mij nu tegen­houd om dat zo maar als tar­get op te geven is de negatieve diver­gen­tie. De RSI zet niet, zoals de koers, een hogere top neer. Ik ben nu dus gematigd posi­tief in plaats van posi­tief, de grafiek is lei­dend, maar de RSI vertrouw ik niet.

Klik door naar de dag­grafiek van ING


De overeenkomst van de week­grafiek RD Shell met die van ING is de sti­jging sinds 2003. Met name het rechtergedeelte is afwijkend.

U ziet rechts op de grafiek een geel kad­er. Bin­nen dat gele kad­er is er veel beweg­ing, maar per sal­do beweegt RDS zijwaarts. De gren­zen waarbin­nen dat gebeurt zijn euro 24,10 aan de onderz­i­jde en euro 28,50 aan de boven­z­i­jde. De koers zit als het ware gevan­gen in het gele kader.

Vroeg of laat gaat RD Shell uit­breken. Bij een uit­braak aan de onderz­i­jde kun­nen we als tar­get euro 19,70 noteren. Breekt RD aan de boven­z­i­jde uit dan wordt euro 32,90 de target.

Bek­ijk nu de laat­ste update van RD Shell…

Ook ABN Amro laat zich sinds 2003 niet onbe­tu­igd, de sti­jging is duidelijk.

Een (voor­lop­ig?) hoogtepunt werd in 2006 neergezet en sinds­di­en heeft het aan­deel fors ingeleverd. Pas op de donker­groene trendli­jn kwam die dal­ing tot stilstand.

ABN Amro is momenteel bezig met een omkeer­pa­troon. Ik heb een dal­para­bool getek­end en een oran­je hor­i­zon­tale weer­stan­dli­jn. Het zou zo maar kun­nen dat AAB op korte ter­mi­jn de omkeer defin­i­tief achter zich laat en aan een (verdere) klim kan begin­nen. Het zal dan wel op korte ter­mi­jn door de oran­je lijn moeten breken!

Benieuwd naar de dagelijkse update van ABN Amro ? Klik hier !

Mar­cel Bronner
© US Markets
Vraag voor Mar­cel? Mail: marcel@​usmarkets.​nl

6 sep­tem­ber 2006.
Onder­getek­ende is tech­nisch anal­ist bij US Mar­kets en schri­jft daar­naast columns, analy­ses en finan­ciële bericht­en. Hij heeft op het moment van schri­jven geen materieel belang of bez­it in de bespro­ken fond­sen of bedri­jven in dit artikel.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.