...

TA ING, ABNAmro en Fortis

28 december 2006, 09:16 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Mar­cel Bron­ner vol­gt op dagelijkse basis 18 Euronext-aan­de­len op USMar​kets​.nl … Van drie daar­van gaat hij de week­grafiek met u doorne­men … Het zijn alledrie finan­cials … We kijken naar ING, ABN Amro en For­tis .…

TA ING, ABNAm­ro en Fortis
ING:
De val vanaf 2000 — 2001 tot 2003 is hier goed in beeld gebracht, net als de sti­jging die daar­na is ingezet. Alhoewel het her­s­tel nog (lang) geen 100% bedraagt, is het toch als een ste­vige en sta­biele sti­jging te bestem­pe­len. Boven de donker­groene sti­j­gende trendli­jn is ING pri­ma en ges­taag aan het her­stellen, de hogere bodems en hogere top­pen vol­gen elka­ar op.
Over hogere top­pen gespro­ken: over de laat­ste heb ik een oran­je lijn­t­je getrokken. Als we dan onder de grafiek naar de RSI kijken zien we dat de indi­ca­tor juist lagere top­pen neerzet. Er is dus sprake van een negatieve diver­gen­tie. Gewoon bli­jven zit­ten en niet direct alles verkopen, maar wel de grafiek (nog beter) in de gat­en bli­jven houden.
De dag­grafiek van ING wordt dagelijks bijgew­erkt. Klik op ING om deze te bekijken.


ABNAm­ro:
ABNAm­ro ver­toont enkele overeenkom­sten met de hier­boven beschreven week­grafiek van ING. Ook ABNAm­ro duikelde en her­stelde daar­na weer. De dal­ing bij AAB werd echter al in 2000 ingezet en de bodem werd al in 2002 neergezet. De meeste aan­de­len lieten een bodem in 2003 zien.
Ook het her­s­tel vin­dt bij ABNAm­ro net­jes plaats boven de donker­groene sti­j­gende trendli­jn. Hogere bodems en hogere top­pen vol­gen elka­ar keurig op. Boven het hor­i­zon­tale oran­je ste­un­li­jn­t­je probeert AAB in de laat­ste beur­sweken van het jaar te klim­men naar de top van begin dit jaar. Alhoewel er dan nog meer dan een euro geste­gen moet gaan wor­den lijkt er op de grafiek niets in de weg te liggen.
De dag­grafiek van ABNAm­ro wordt dagelijks bijgew­erkt. Klik op AAB om deze te bekijken.


For­tis:
Het was een uitsch­i­eter en niet te zien op dit gedeelte van de week­grafiek, maar For­tis heeft het hoog­ste punt al in 1999 neergezet. Dat is beduidend eerder dan veel andere aan­de­len. De bodem werd dan weer wel in overeenkomst met het gros van de aan­de­len in 2003 gevormd.
Bij For­tis kan ik ook een donker­groene sti­j­gende trendli­jn onder het her­s­tel vanaf 2003 teke­nen. Die trendli­jn werd weliswaar dit jaar even neer­waarts door­bro­ken, maar For­tis wist zich er toch weer boven te vecht­en. De hogere bodems en hogere top­pen vol­gen zich boven de groene trendli­jn prachtig op. Ik sig­naleer hier overi­gens een overeenkomst met ING, namelijk de negatieve diver­gen­tie. Zie de bei­de oran­je lijn­t­jes, de boven­ste staat boven de hogere top­pen en de onder­ste staat boven de lagere top­pen bij de RSI. Ook hier geldt weer dat u niet in paniek hoeft te rak­en, de koers­grafiek is lei­dend. Zolang de koers boven de paarse trendli­jn bli­jft is er niets aan de hand. Daar weer onder ligt de donker­groene trendli­jn als vangnet. Wel dienen we, net als alti­jd, alert te zijn op de ontwik­kelin­gen op de grafiek.
De dag­grafiek van For­tis wordt dagelijks bijgew­erkt. Klik op For­tis om deze te bekijken.

Mar­cel Bronner
© US Markets
Vraag voor Mar­cel? Mail: marcel@​usmarkets.​nl

28 decem­ber 2006.
Onder­getek­ende is tech­nisch anal­ist bij US Mar­kets en schri­jft daar­naast columns, analy­ses en finan­ciële bericht­en. Hij heeft op het moment van schri­jven geen materieel belang of bez­it in de bespro­ken fond­sen of bedri­jven in dit artikel.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.