...

TA: een nieuw bezoek aan het Verre Oosten

20 juni 2007, 22:03 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Net als eerder deze maand reist Mar­cel Bron­ner weer naar het Verre Oost­en … Daar aangekomen kijkt hij met u naar drie indices … Achtereen­vol­gens zijn dat de indices van Chi­na, Japan en Hong Kong … Ze zien er alledrie niet ver­keerd uit! .…


TA: een nieuw bezoek aan het Verre Oosten


Shang­hai Stock Exchange Com­pos­ite Index:

De Shang­hai Index is recent iets verzwakt, maar het is en bli­jft een indruk­wekkende grafiek. De Chi­nese index is de afgelopen paar jaar waanzin­nig gestegen.

Van meer dan 4.300 is de Shang­hai Index gedaald naar ruim onder 3.700 pun­ten, een dal­ing dus van (zeer) ruim 600 pun­ten. Inmid­dels is de index ook alweer fors her­steld, want de slotko­ers van woens­dag 20 juni is 4.181,32. De recente top is echter nog niet gehaald, maar het was in ieder geval even gezond dat de index iets moest inleveren.

Voor een dagelijkse update van de Shang­hai Stock Exchange Com­pos­ite Index surft u naar deze link.

Verwacht­ing:
Ik denk dat het zek­er niet onhaal­baar hoeft te zijn om de recente top weer aan te tikken.

Nikkei 225:
Na de hoog­ste stand in jaren moest de Nikkei even terug. Voor die hoge stand die begin 2007 werd neergezet moeten we terug naar 2000 om zo’n hoog niveau op de bor­den terug te zien. Hele­maal rechts op de grafiek ziet u de Nikkei 225 een dap­pere poging doen die top weer aan te rak­en. De koers bevin­dt zich dicht in de buurt van de rode weer­stan­dli­jn. Ik zou bij een eventuele verdere sti­jging wel graag zien dat de RSI mee gaat doen, die bli­jft tot nu toe achter.


Voor een dagelijkse update van de Nikkei 225 surft u naar deze link.

Verwacht­ing:
Ik denk dat het aan­tikken van de rode weer­stan­dli­jn bin­nenko­rt tot de mogelijkhe­den behoort. Of het dan nog verder omhoog kan, daar zet ik momenteel vraagtekens bij. De RSI moet dan m.i. meer mee gaan doen.



Hang Seng:
Bij de Hang Seng Index is nu het niveau 21.200 de te nemen horde”. 
Dat schreef ik eerder deze maand in deze cloumn. We zijn inmid­dels weer iets verder in de tijd en we zien inder­daad dat het de Hang Seng is gelukt door de rode weer­stan­dli­jn te breken. Dat is krachtig en dat is goed. Hogere bodems en hogere top­pen vol­gen elka­ar sinds 2003 op. 

De koers­grafiek zelf is alti­jd lei­dend, maar het is toch wel jam­mer dat de RSI onder de grafiek niet mee­doet. Deze indi­ca­tor heeft de groot­ste moeite om mee te komen. Even oplet­ten dus.

Voor een dagelijkse update van de Hang Seng Index surft u naar deze link.

Verwacht­ing:
De Hang Seng staat boven de rode weer­stan­dli­jn (nu dus ste­un­li­jn!) en kan verder omhoog. Mijn ent­hou­si­asme wordt iets getem­perd door de achterbli­jvende RSI


Mar­cel Bronner
© US Markets
Vraag voor Mar­cel? Mail: marcel@​usmarkets.​nl

20 juni 2007.
Onder­getek­ende is tech­nisch anal­ist bij US Mar­kets en schri­jft daar­naast columns, analy­ses en finan­ciële bericht­en. Hij heeft op het moment van schri­jven geen materieel belang of bez­it in de bespro­ken fond­sen of bedri­jven in dit artikel.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.