...

TA DAX en CAC-40: paars gevaar

3 augustus 2006, 10:36 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Marcel BronnerMar­cel Bron­ner gaat van­daag de grens over … Niet enorm ver, hij bli­jft dicht bij huis … Aan de oost­z­i­jde kijkt hij naar de DAX Xetra … En in het Zuiden bezoekt hij de CAC-40 … Bei­de indices zijn aan het ver­beteren … Echter, bei­de indices hebben last van het paarse gevaar … Wat ik daarmee bedoel kunt u in de analy­ses lezen .… 


TA DAX en CAC-40: paars gevaar
Ik ga van­daag van start met de CAC-40. De donker­groene trendli­jn die van links naar rechts door het beeld staat is een sti­j­gende ste­un die zijn oor­sprong vin­dt in mei van het jaar 2005. In eerste instantie lijkt het alsof deze lijn geen geldigheid meer heeft, maar bij een betere bestud­er­ing ziet u dat de markt er wel degelijk naar kijkt. De lijn wordt telkens als ste­un of weer­stand gebruikt. Op moment van schri­jven staat de CAC-40 er boven.
Dan de waaier van oran­je lijn­t­jes. Dit zijn dal­ende trendli­jn­t­jes die als weer­stand fun­geren. U ziet echter dat er al twee opwaarts zijn door­bro­ken en vaak is het bij de derde door­braak zo dat de koers verder kan sti­j­gen. In dit geval hecht ik ook waarde aan de paarse lijn die daar weer boven ligt. Als deze hor­i­zon­tale weer­stand op 5.080 met een daar­bij horend aantrekkend vol­ume wordt uitgenomen, dan kan de CAC-40 met 225 tot 250 pun­ten stijgen.
Ook bij de Duitse DAX Xetra is het waaier­spel te zien. Ik doel nu op de oran­je dal­ende trendli­jn­t­jes. Bij de DAX zijn er zelfs al 3 opwaarts uitgenomen en is het vierde lijn­t­je nu spel­brek­er voor een verdere sti­jging. Over de recente bodems heb ik inmid­dels al twee sti­j­gende trendli­j­nen kun­nen teke­nen: de donker­groene en de lichtgroene.
Net als bij de CAC-40 is er bij de DAX Xetra ook een paarse lijn belan­grijk. Dit­maal echter is het een dal­ende trendli­jn in plaats van een hor­i­zon­tale lijn. De lijn begint bij een bodem in april van dit jaar en loopt ver­vol­gens over de top­pen die die index vormt. Onder de paarse lijn vor­men de drie bodems iets dat sterk lijkt op een hoofs-schoud­er­for­matie en de paarse lijn zou dan de nek­li­jn zijn. Ik heb wat twi­jfels of het nou een echte” hoofd-schoud­er­for­matie is, maar dat maakt m.i. niet zoveel uit. De eventuele door­braak van de paarse lijn (en de boven­ste oran­je) is veel belangrijker. 

Mar­cel Bronner
© US Markets
Vraag voor Mar­cel? Mail: marcel@​usmarkets.​nl

3 augus­tus 2006.
Onder­getek­ende is tech­nisch anal­ist bij US Mar­kets en schri­jft daar­naast columns, analy­ses en finan­ciële bericht­en. Hij heeft op het moment van schri­jven geen materieel belang of bez­it in de bespro­ken fond­sen of bedri­jven in dit artikel.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.