...

TA ABN Amro, Aegon en Fortis

9 november 2006, 10:43 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)

Mar­cel Bron­ner vol­gt 30 Euronext-aan­de­len op USMar​kets​.nl … Van drie daar­van gaat hij de week­grafiek met u doorne­men … Het zijn alledrie finan­cials … ABN Amro, Aegon en For­tis .…

TA ABN Amro, Aegon en Fortis

ABN Amro:

Het dieptepunt werd bij veel aan­de­len in 2003 neergezet, zo niet bij ABN Amro. Bij AAB lag de laag­ste koers na de hausse in 2002, een jaar eerder. Daar­na is AAB aan een mooi her­s­tel begonnen, waar­bij zij aangetek­end dat de top van 2000 nog niet is behaald.

AAB noteert boven de donker­groene sti­j­gende en hor­i­zon­tale ste­un­li­j­nen. Aan de boven­z­i­jde ligt er eerst een weer­stand rond euro 23,60 en daar­na rond euro 26, zie respec­tievelijk de oran­je en rode lijn.

Geïn­ter­esseerd in de analyse van de dagelijks bijgew­erk­te dag­grafiek? Klik dan op ABN Amro…

Aegon:

Het is nogal een beweg­ing die Aegon laat zien. Van ongeveer euro 50 naar min­der dan 10. Aegon stond zelfs nog hoger, dat was in 1999 en is hier niet getoond. Begin 1999 stond de verzek­er­aar op euro 55,82 en het dieptepunt in 2003 lag op euro 5,88. Op een haar na leverde Aegon 50 euro in.

Nu werkt Aegon al jaren aan het her­s­tel en dat gaat enerz­i­jds goed, maar anderz­i­jds stelt het nog hele­maal niets voor t.o.v. de dal­ing die we achter de rug hebben. In 2006 werd het (voor­lop­ige?) top­je neergezet rond euro 15,50. Mocht Aegon dat in de toekomst weten te door­breken dan wacht direct de rode weer­stand rond euro 16,40. Aan de hand van de week­grafiek zou ik Aegon nu op een houden zetten.

Wilt u ook de dag­grafiek bek­ijken? Surf dan naar Aegon…

For­tis:

Ook For­tis zette het dieptepunt neer in 2003. ABN Amro bli­jft dus de vreemde eend in de bijt. Het her­s­tel gaat For­tis vlot­ter af dan Aegon. Even leek er in dat her­s­tel een kink in de kabel te komen toen de groene sti­j­gende trendli­jn bij het groene pijlt­je neer­waarts werd door­bro­ken. Dat prob­leem werd snel opgelost, want eerst vocht For­tis zich weer terug boven die donker­groene lijn en vrij snel daar­na werd ook de licht­groene dal­ende trendli­jn opwaarts uitgenomen.

Vanaf eind juni 2006 tot nu zet For­tis een pri­ma sti­jging neer, van euro 24,55 naar 33,61. Dat is een plus van euro 9,06 of bij­na 37%!

Of die sti­jging aan zal houden vraag ik me af. Ten eerste omdat er al een enorme sti­jging heeft plaats­gevon­den zon­der noe­menswaardi­ge cor­rec­tie, maar zek­er ook door de negatieve diver­gen­tie. Onder de twee oran­je lij­nen zet de koers een hogere top neer maar de RSI niet. Ik word dus even iets voorzichtiger.

Kijk voor meer detail naar de dag­grafiek van Fortis…

Mar­cel Bronner
© US Markets
Vraag voor Mar­cel? Mail: marcel@​usmarkets.​nl

9 novem­ber 2006.
Onder­getek­ende is tech­nisch anal­ist bij US Mar­kets en schri­jft daar­naast columns, analy­ses en finan­ciële bericht­en. Hij heeft op het moment van schri­jven geen materieel belang of bez­it in de bespro­ken fond­sen of bedri­jven in dit artikel.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.