...

Suiker: Opwaartse uitbraak op handen

27 september 2008, 20:08 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Het zijn niet enkel de beursin­dex­en die het slecht doen, ook bij de grond­stof­fen bli­jft het aan­mod­deren. Ik bek­ijk elke week een aan­tal grafieken maar in tegen­stelling tot vroeger schuif ik de meesten maar weer aan de kant wegens te onduidelijk of hele­maal niet geschikt om er iets mee te kun­nen aan­van­gen. Katoen miss­chien opvol­gen want die nadert ste­un. Rijst geef ik nog steeds kans op sti­jging. Lood en Zink zijn bezig met bodemvorm­ing. Goud en Zil­ver duwen tegen de weer­stand, inter­es­sant om op te vol­gen dus. Nat­ur­al Gas mogelijks op ste­un. Al de overige grond­stof­fen vertellen me weinig interessants…


Suik­er: Opwaartse uit­braak op handen

Ik toon eerst de CRB-index. De macd brak de weer­stand­sli­jn maar van een uit­braak in de koers­grafiek is geen sprake. De langer­lopende gemid­delden bli­jven dal­end. Mogelijks kri­j­gen we gezien de relatief hoge afs­tand tussen koers en die gemid­delden een con­ver­gen­tie maar ik zie geen reden om vanu­it lange ter­mi­jn oog­punt in grond­stof­fen te stap­pen. De trend in grond­stof­fen is dalende.
De kwartaal­grafiek van suik­er (koers: 14.48) neem ik hier vanaf 1975. Als ref­er­en­tiepun­ten voor het trekken van de Fibo-niveaus neem ik de top van 1980 en de bodem van 1985. Nog een paar dagen en het kwartaal loopt ten einde en dus wordt de huidi­ge can­dle over een paar dagen defin­i­tief. Gezien het macd-koopsig­naal hou ik er reken­ing mee dat de can­dle van maart 2008 kans maakt te wor­den door­bro­ken. Gebeurt dit dan breken we ook het Fibo-niveau dat op dezelfde hoogte ligt.
Lange ter­mi­jn hebben we dan een doel­zone van 20 (top maart 2006) tot 24 (vol­gend Fibo-niveau).
De maand­grafiek: breken we de top van maart 2008 dan breken we ook de top van jan­u­ari 1995. Dan lijkt een koers­doel van 20 me wel logisch.
De week­grafiek: zodra de top van 01/08/08 wordt door­bro­ken gaan we in stap­jes van een euro vooruit denken. Doe­len wor­den dus 15, 16, 17, 18 en 19 euro. Wat me enigzins stoort zijn de dal­ende top­pen in de vol­ume­bars. Een uit­braak in de koers­grafiek zou ik dus wel graag zien gebeuren bij hoog vol­ume. Zoni­et wordt de uit­braak min­der betrouwbaar.
Voor een zicht op de koer­son­twik­kel­ing op dag­ba­sis gebruik ik mijn fil­ter. Die geeft een duidelijk koopsig­naal: de volatiltyli­jn werd opwaarts door­bro­ken, de adx gaf een sig­naal met een read­ing boven de 20-grens, de dmi is posi­tief gekruist en de macd gaf een koopsignaal.
Con­clusie: ik verwacht een koer­suit­braak boj suik­er en voor de lange ter­mi­jn acht ik een doel­zone 2024 real­is­tisch. Enig punt van twi­jfel vormt het vol­umev­er­loop. Ideaal ware een sterk vol­ume bij de uitbraak.
Edwin Van­damme
US Mar­kets
Anal­ist heeft geen posi­tie in suik­er. Long in goud. Geen posi­tie in andere ver­melde grondstoffen.

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.