...

Olie: we staan klaar om hausseposities in te nemen

2 november 2008, 22:38 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Ik werd afgelopen week zowat bestookt met mails omdat Jim Rogers zo bull­ish is op grond­stof­fen. En ik ben dan diegene die weken­lang schreef dat de grond­stof­fen zouden dalen. Nu, ik ben Jim Rogers niet en het is niet omdat mijn buur het niet meer ziet zit­ten en in het water springt dat ik dat ook moet doen -) Verleden week heb ik aangegeven dat we voor een cor­rec­tie ston­den in de grond­stof­fen. Een aan­tal grond­stof­fen zijn geste­gen en redelijk fors zelfs. Andere, waaron­der goud en zil­ver zijn na een sti­jging weer teruggevallen en mogelijks gaan die nog even dieper maar dat is dan om de spi­j­top­tan­ten die niet op de eerste sti­jging zijn meegelift alsnog een kans te geven. The post­man always rings twice -)”…


Olie: we staan klaar om hausse­posi­ties in te nemen

Allereerst de crb-future. We staan voor een sti­jging. Nakende door­braak van de Welles Volatil­ityli­jn, dubbel­top in de — DI, posi­tieve diver­gen­tie in de + DI, koopsig­naal in de macd. Leuk­er kun­nen we het niet mak­en, een­voudi­ger ook niet -)

In de maand­grafiek een door­braak van de ste­un­li­jn maar de slotko­ers ligt boven de lijn. De lijn bli­jft dus geldig. De waste van de can­dle viel terug op het 100-maands gemid­delde en op het 38.2 Fibo-niveau: duidelijke steun. 

In de week­grafiek zijn we teruggevallen tot op quad­rant min 1 en dit niveau komt duidelijk overeen met de hor­i­zon­tale ste­un­zone maart-juni 2007.

In een eerste dag­grafiek zien we een koopsig­naal in de macd. We zien een dubbele bodem in de plus DI en een dubbele top in de min DI. De adx ligt relatief veel hoger in vergelijk­ing met de vorige top­pen in deze indi­ca­tor. Vergelijk het met het elastiek­je dat te ver uit­gerokken werd. Actie vraagt reac­tie en die zullen we krijgen. 

Tot waar moet die sti­jging in olie in eerste instantie dra­gen? Dat zien we in een tweede dag­grafiek. De zone decem­ber 2007 — feb­ru­ari 2008 bij 85 geeft zware weer­stand en valt samen met het 38.2 Fibo-niveau. (ref­er­en­tiepun­ten voor het trekken van deze niveaus top juli 2008 en bodem okto­ber 2008) Bemerk hoe groot de afs­tand tussen koers en gemid­delden is gewor­den. Gemid­delden en koers moeten naar elka­ar toe bewegen.

Con­clusie: kijk alvast maar even uit op welke wijze U kunt inspe­len op de nakende sti­jging. En bedenk…de mogelijkheid dat de oliegere­la­teerde aan­de­len gaan sti­j­gen en dus de motor wor­den achter de sti­jging van de beursin­dex­en is reëel.

Edwin Van­damme

US Mar­kets

Anal­ist heeft posi­ties op Konin­klijke olie.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.