Net als de vorige drie weken blijf ik bij mijn standpunt dat de grondstoffen zullen stijgen. Het wordt net als bij de beursindexen op den duur wel eentonig hoor -) Je stelt zaken vast en vanuit de waarschijnlijkheidsanalyse, (want dat is tenslotte de technische analyse) ga je proberen er een te verwachten koersverloop rond te voorspellen. De zware crisis waarin we verkeren zou het voor overheden ook wel goed uitkomen wanneer we een forse inflatie krijgen natuurlijk want dan smelt de schuldenberg als vanzelf. Vanuit die optiek zou het logisch zijn dat we een stijging zien in de grondstoffen…
Katoen: klaar voor 25% stijging
Ik gaf de afgelopen weken aan een stijging te verwachten voor zilver, voor goud, voor olie… Ik blijf bij mijn mening dat deze grondstoffen zullen stijgen en mogelijks heel fors zullen stijgen. Ook andere grondstoffen zullen een stijging inzetten. Weinig grafieken die geen bodemvorming vertonen.
We kijken naar gewoonte eventjes naar de grafiek van de CRB-futures (366.90). Ik toon deze keer de weekgrafiek met de macd en de polarized fractal efficiëncy. Beide indicatoren zijn zwaar oververkocht. Eeen stijging van de crb naar eerst 400 en vervolgens naar 440 lijkt me logisch.
Een helicopterview is altijd leuk -) Vandaar even de kwartaalgrafiek van katoen (41.50) . De Fibo’s werden getrokken met als referentiepunten de candles van december 2001 en maart 2008.
Hetzelfde plaatje als hierboven en ingezoomed op maandgrafiek.
We ziein de maandgrafiek hierboven een verkoopsignaal in de macd met de breuk van de 0‑lijn maar in onderstaande weekgrafiek wordt duidelijk dat we ons voor de kortere termijn in een oververkochte toestand bevinden.
Rekening houdende met de nvi die een uitbraak laat zien en met de positieve divergentie in de macd vanuit een sterk oververkocht niveau (zie volgende daggrafiek) verwacht ik een stijging naar eerst 44 en vervolgens naar 50.
Edwin Vandamme
US Markets
Analist zit long op goud, zilver en olie (geen posities in andere grondstoffen)