![](/images/legacy-userimages/userimages/edwin_algemeen_1.jpg)
Intel zette al begin dit jaar de daling in om op 12 juni een bodem neer te zetten. Er zijn een aantal aanwijzingen dat we hier mogelijks de definitieve bodem hebben gezien. Laten we eens enkele van die gegevens bekijken … een analyse van Intel door Edwin Vandamme
INTEL (INTC) : STILAAN KOOPWAARDIG?
Intel zette al begin dit jaar de daling in om op 12 juni een bodem neer te zetten. Er zijn een aantal aanwijzingen dat we hier mogelijks de definitieve bodem hebben gezien.
Laten we eens enkele van die gegevens bekijken:
de negatieve candle uit de week van 6 juni werd in de week van 12 juni gevolgd door een bullish engulfing. Dit patroon staat binnen de candlesticktheorie bekend als zijnde een betrouwbaar omkeerpatroon.
Dit omkeerpatroon werd neergezet bij het bereiken van een belangrijke horizontale steunzone in het aandeel. Deze steunzone dateert van eind 2002/begin 2003.
Nog steeds op weekbasis zien we dat de adx relatief gezien zeer hoog noteert. Deze staat nu op dezelfde hoogte als in november 2003. Deze relatief hoge notering in de indicator duidt er op dat de neergaande beweging in het aandeel aan kracht verliest. Ook op weekbasis zien we dat de + DI en de – DI relatief gezien ver uit elkaar liggen. Ook hier zouden we dus een beweging kunnen verwachten waarbij de lijnen terug naar elkaar toe bewegen. Deze beweging zou eveneens duiden op een verlies aan kracht van de dalende beweging in het aandeel.
Chaikin Money Flow beweegt weliswaar nog onder de 0‑lijn maar geeft al geruime tijd een positieve divergentie te zien. Dit wijst op een afnemende verkoopdruk.
Bekijken we de dmi op daggrafiek dan zien we dat de +DI de –DI reeds opwaarts heeft gekruist.
Dit positief signaal werd bevestigd door een positieve kruising van de koers met de Welles Volatilitylijn.
Conclusie:
We zien bij Intel dus een aantal positieve signalen die aangeven dat een instap in het aandeel zeker geen onverantwoorde keuze zou zijn. Wie liever nog een bevestiging afwacht kan de kruising van de macd met de 0‑lijn nog afwachten. Dat er veel kans is op dergelijke kruising kan ik afleiden uit het feit dat ook de aroon-oscillator een kering heeft aangegeven. Ook bij deze oscillator is het nog even afwachten op de kruising van zijn 0‑lijn maar de aroon op zich heeft net als de dmi reeds een koopsignaal gegeven.
Komt de koers onder de bodem van 12 juni dan zal het herstel in het aandeel langer op zich laten wachten en kan de bodemvorming nog uitgebreider worden.
Edwin Vandamme
US Markets
Schrijver heeft een positie in het aandeel gericht op een langetermijnvisie.