...

De AMX lijkt op de AEX

27 februari 2006, 15:10 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Van­daag kijkt Mar­cel naar het kleinere broert­je van de AEX de AMX index … Er zijn wel wat overeenkom­sten tussen de AEX en de AMX, dat is vooral de helling­shoek die steeds steil­er aan het wor­den is … Ook bij de AMX bek­ijk ik voor u de 3 time­frames, dag‑, wee- en maand­charts …
Van­daag kijk ik met u naar het kleinere broert­je van de AEX: de AMX.
Ik begin met de maandgrafiek.
Deze langeter­mi­jn­grafiek ziet er goed uit. Een AMX boven de twee donker­groene lij­nen is sowieso goed, maar als de oran­je weer­stand geslecht kan wor­den kan het nog veel hoger. Bij de oran­je pijl ziet u dat de AMX het gevecht met de lijn aan­gaat. De index heeft nog twee beurs­da­gen om erboven te sluiten. Een slot op de huidi­ge stand zou mij overi­gens nog niet overtuigen…
Op de week­grafiek zien we de AMX afs­tand nemen van de donker­groene sti­j­gende trendli­jn. Inmid­dels is een nieuwe, steil­er sti­j­gende trendli­jn te teke­nen. Ik heb deze lijn licht­groen gemaakt. Ook daar­van neemt deze Mid­cap afscheid, want de koers loopt er steeds verder van weg. En pas­sant is ook de groene hor­i­zon­tale weer­stand uit 1999 — 2000 gebroken. 
De week­grafiek ziet er samengevat pri­ma uit.
De dag­grafiek is een prachtige! Van linkson­der naar recht­boven en als­maar hoger. Liefheb­bers van de Buy & Hold strate­gie wrijven zich con­stant in de han­den met een enorme glim­lach op het gezicht. 
De helling­shoek van de sti­j­gende trendli­j­nen neemt steeds verder toe. Dit ver­schi­jnsel kent u natu­urlijk nog van een week terug toen ik de AEX bekeek. U weet dus ook dat dat een gun­stig iets is. Het is jam­mer dat de onderliggende indi­ca­tor (de RSI) niet mee­doet. De AMX zet namelijk wel hogere top­pen neer ter­wi­jl de RSI dat niet doet. Dat is echter (nog) geen probleem. 
Mar­cel Bron­ner
© US Markets
Vraag voor mar­cel? Mail: marcel@​usmarkets.​nl

27 feb­ru­ari 2006.
Onder­getek­ende is tech­nisch anal­ist bij US Mar­kets en schri­jft daar­naast columns, analy­ses en financiële bericht­en. Hij heeft op het moment van schri­jven geen materieel belang of bez­it in de bespro­ken fond­sen of bedri­jven in dit artikel .


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.