...

Bernanke lacht beren uit

19 september 2007, 09:41 | Guy Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)

Voor de beer op Wall Street is er geen ruimte sinds Bernanke op de FED stoel zit … De rentev­er­lag­ing zorgde voor een mon­ster­ral­ly die de Dow Jones de groot­ste sti­jging in pun­ten opleverde sinds april 2003 … Fun­da­menteel wordt dit vol­gens mij een grote blun­der, voor de korte ter­mi­jn lijkt het meer een oplucht­ing en de schi­jn wordt gewekt dat de prob­le­men geheel zijn opgelost … Een blik op enkele zak­en …

De Dow Jones:

Een spurt omhoog van 200 pnt zien we zelden, een van 300 bij­na nooit maar na het FED besluit kwam er weer een van deze orde. We kun­nen het nu al de Bernanke ral­ly noe­men. Hij is een bestu­ur­der die naar de vraag van Wall Street han­delt, zoveel is duidelijk. Goed, genoeg hierover de besliss­ing werd gemaakt en nu is het afwacht­en welke gevol­gen die zal bren­gen de komende weken.

De Dow Jones staat rond een weer­stand die we zien door de top­pen van eind mei, mid­den juni, begin juli en begin augus­tus. De 13.700~13.750 pnt is nog een herken­baar gebied waar de Dow Jones meteen naar­toe ging zoals u op de grafiek kunt zien. De vol­gende weer­stand is meteen de top op 14.000 pnt of net daarboven.

De AEX:

De AEX opende van­mor­gen (19 sep) meteen boven de 540 pnt met een plus van meer dan 10 pnt. Ook hier een ral­ly van bij­na 20 pnt in 2 dagen, en dat op een actie van de FED die eigen­lijk meer op een nood­greep lijkt. We zullen zien waar dit naar­toe gaat maar echt veel vertrouwen in deze gang van zak­en heb ik niet. Lat­en we maar eens rustig afwacht­en wat de komende peri­ode zal brengen.

Bij de AEX is er weer­stand rond de 540~543 pnt, lat­er de 550 en de top­pen rond de 563 pnt waar we plots weer dichter­bij komen. Of er nog een aan­val komt op deze top zal moeten blijken. Ste­un nu de zone 530~532 pnt.…

De Olie:

De Olie zet zijn ral­ly ook rustig voort, komen we tot de 100 dol­lar dit jaar? Het lijkt er wel op want met de 82,5 dol­lar op de bor­den zijn we daar nog maar een goeie 17,5 dol­lar van ver­wi­jderd. Kijken we naar de bodem op 18 jan­u­ari rond de 50 dol­lar dan is er een plus van maar lief­st 32,5 dol­lar. Het bli­jft vreemd hoe som­mige zak­en die elka­ar tegen zouden moeten spreken nu gewoon hand in hand dezelfde richt­ing op gaan. 

Ste­un voor de Olie nu eerst de 78~79 dol­lar, lat­er de 75 en de 70 dol­lar. Niveaus die zek­er haal­baar zijn op korte termijn.

Het Goud:

Het Goud bli­jft sterk en kwam boven de 720 dol­lar uit, het hoog­ste punt was zelfs 735 dol­lar zodat we in de buurt van de 750 dol­lar komen. Ik zie het Goud nog makke­lijk tot de 750 en 800 dol­lar klim­men dit jaar, we bli­jven het edel­metaal natu­urlijk volgen.

De Euro:

De euro bereikt een nieuw hoogtepunt ofwel de dol­lar zakt verder weg zodat we ook hier­bij de nodi­ge vra­gen kun­nen stellen. Als het beleid zo verder gaat dan zie ik de dol­lar nog verder wegza­kken tot min­i­maal de 1,50 dol­lar voor 1 euro. De mijl­paal 1,40 werd dus bereikt zodat we de nieuwe mijl­paal op 1,50 kun­nen zetten. 

De dol­larindex staat rond de 79 pnt wat ook veel zegt, in meer dan 30 jaar werd dit niveau niet opge­zocht. Er breekt hier een zeer belan­grijke bodem onder de dol­lar welke de munt laat zwem­men in een onken­baar gebied. We vol­gen de munt natu­urlijk dagelijks op de site…

Guy Boscart
US Markets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.