...

Analyse: Hang Seng, Shangai, Bombay en Nikkei

25 november 2008, 22:25 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)

We hebben met de index­en al een aardi­ge sti­jging achter de rug, een sti­jging die inzette op een keer­punt in tijd wat ik ook vooraf heb kun­nen bereke­nen. Reeds een dri­etal weken wees ik op deze site in mijn week-end­analyse op een aanstaande sti­jging. De sen­ti­mentsindi­ca­toren gaven die naderende tren­dom­me­keer duidelijk aan en ik denk niet dat het met de sti­jging al is afgelopen. Kijken we naar de korte ter­mi­jn sen­ti­mentsindi­ca­toren dan is een terug­val de vol­gende dagen een bij­na-zek­er­heid. Kri­j­gen we bij die terug­val een hogere bodem te zien of gaan we de bodem opnieuw testen, dat is de vraag…

Analyse: Hang Seng, Shangai, Bom­bay en Nikkei

We bek­ijken deze week onze vier Azi­atis­che index­en (die kunt U trouwens ook in de TA-sec­tie op deze site 2 maal per week bijgew­erkt terugvin­den) We kijken voor elke index naar de week- en de daggrafiek.

De week­grafiek van de Hang-Seng (12457) bek­ijk ik hier even vanu­it mijn fil­ter­sys­teem. We zien een dri­etal gegevens die duidelijk op een over­span­nen toe­s­tand wijzen die moet recht­getrokken wor­den. Elke verdere over­dri­jv­ing zal alleen maar aan­lei­d­ing geven tot een grotere tegen­be­weg­ing. Een eerste gegeven is de zeer grote afs­tand tussen koers en Welles-lijn. Een tweede gegeven is de extreem grote afs­tand in de dmi en in de adx. Een derde gegeven is de sterk oververkochte macd waar­bij het his­togram toch al een straalt­je hoop geeft.

Kijk ik naar de dag­grafiek dan zie ik nog geen uitwerk­ing van de waarschuwingssig­nalen vanu­it de week­grafiek. Ik wil toch wel eerst een door­braak van de weer­stand­sli­jn zien in de koers­grafiek vooraleer een long­posi­tie te over­we­gen. Een posi­tieve macd daar is ook nog geen sprake van, dus die wil ik ook nog zien ombuigen.

Ook bij de Shangai (1897) zien we vol­gens mijn fil­ter­meth­ode een sterk over­span­nen toe­s­tand in de dmi en in de adx. De macd echter ver­tikt het al weken­lang het neer­waartse momen­tum in de koers­grafiek te beves­ti­gen. Onder­huids is er dus sprake van een zekere mate van afname in het dal­ende momen­tum. Van­daar dat ik in de TA-sec­tie ook al geruime tijd aangeef van let op een eventuele door­braak van de weer­stand­sli­jn in de dag­grafiek. Die door­braak moet er mijns inziens vroeg of laat wel komen.

In de dag­grafiek is de door­braak van de weer­stand­sli­jn nog gen feit maar de macd heeft zijn weer­stand­sli­jn wel al door­bro­ken en de huidi­ge ombuig­ing in het his­togram kan best gewoon op een terugtest wijzen in de indi­ca­tor. Ik bli­jf de Shangai dan ook vol­gen met het oog op een koopsignaal.

In de week­grafiek van de India-index (8903) zien we een zeer sterk oververkochte macd maar we zien ook een his­togram dat ombuigt. Vooraleer een long te kun­nen over­we­gen moet er echter eerst beves­tig­ing gegeven wor­den in de koers­grafiek en die bli­jft vooral­snog op zich wachten.

Ook in de dag­grafiek geen beeld dat me tot het innemen van long­posi­ties kan ver­lei­den. Ik kijk hier wel naar het gedrag van de macd. Mogelijks vol­gt er hier een door­braak van de weerstandslijn.

In de Nikkei-index net zoals bij de meeste index­en de meer als over­duidelijke oververkochte toe­s­tand bij een macd die extreem diep is teruggevallen. In het his­togram een licht­pun­t­je maar in de koers­grafiek nog geen aan­lei­d­ing om long­posi­ties in te nemen.

In de dag­grafiek zien we dat de macd een schuchtere poging onderneemt zijn weer­stand­sli­jn te breken maar ook hier wederom net als in alle andere index­en geen beves­tig­ing in de koersgrafiek.

Con­clusie: geen van de vier index­en geeft een koopsig­naal maar vele sig­nalen wijzen op een mogelijkheid dat dit bin­nenko­rt wel zal gebeuren. Van­daar, bli­jven opvolgen…

Edwin Van­damme

US Mar­kets

Anal­ist heeft posi­ties op de Nikkei en de Shangai.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.